Võtaks siis kokku 2024 aasta toidukohtade pakutud road ja elamused. Meelde jäi, et palju oli kasutatud magustoitudes beseed või sellelaadset toodet, ka aioli oli rohkem kasutuses kui eelmistel aastatel ja marineeritud porgandit erinevates variatsioonides pakuti lisandiks, millest mõni meeldis ja mõni mitte. Lõppkokkuvõttes oli päris huvitavad menüüd ... välja arvatud mõned üksikud. Kokad olid kõvasti vaeva näinud ja tulemused olid nauditavad. Aitäh kokkadele! Ka teenindus oli normaalne, meie ei pidanud üheski toidukohas liiga kaua roogasid ootama ning enamasti olid kelnerid ja teised teenindajad tasemel. Vaatamata meeldivatele kogemustele toidukohtades tekkis kuu lõpuks väikene küllastus headest toitudest. Kui ikka praktiliselt igal õhtul nautida erinevaid roogasid, siis kaob ära erilise hetke tunne ... seega on hea käia hõrgutavaid toite söömas palju harvem ... ehk kord nädalas. Võrdluseks ... Mäletan kui nõukogude ajal sai aastas korra mandariine või veel harvem banaane, siis oli elanus selline, et kauaks jäi meelde. Nüüd aga lähed poodi ja ostad igapäevaselt kõiksugu eksootilisi puuvilju ja elamust ei mingit. Palju hea pole ka hea 👆
Kuid nüüd toitude juurde. Valisime välja päris mitmeid kõige paremate toitude nominente erinevates söögikohtades. Paneks need siis kõigepealt kirja.
Parima eelroa nominendid:
Pieree Veloute kreemsupp Muskaatkõrvits, foie gras, bataadikrõps, röstitud seemned, vürtsid, roheline õli
Shakespeare Rebitud pardiliha kroketid, rohelise õuna kreem, antonovka-tsukiini tšatni, mikrovõrsed
Humal Porgandi “luuüdi” külmsuitsulõhega | feta juust, marineeritud porgand, Humala furikake
Parima pearoa nominendid:
Vint Tiina Tauraite “Sõstar & Suits” glasuuriga part ahjubataadikreemi, lehtkapsa, röstpeedi & kirsi-portveinikastmega
Chez Andre Sous vide veis, ahjukreemine tuhelkartuli brandande , karamell-hapukapsas, siidjas lillkapsakreem, õunakreem ja porruõli, punapeedi shallot sibul, mahekurk, leiva demi glaze
Trikster Tihane HIRVE SISEFILEE Kartulifondant / värvilised porgandid / bimi / viskikaste
Humal Pardi rinnafilee | praekapsa leem, juurpetersellikreem, grillitud lehtkapsas, must parmesan, külmkuivatatud pohlad, põletatud roheline sibul
Parima magusroa nominendid:
Antonius Õuna-iirise filorull vaniljekreem / pihlakas / külmkuivatatud mustsõstar
Dorpat Karamelliseeritud ananass, kookosvaht, kookosküpsis, laimisorbett
Fii Pruuni või Madeleine’d Yuzu kreem / matcha / valge šokolaad / toomingasiirup
Ega nominente kerge valida polnud, sest sellel aastal oli viielisi roogasid ikka päris palju. Nüüd panengi vahepalaks tabeli, kus kõik selle aasta külastatud toidukohad on järjestatud vastavalt saadud hinnetele ... võrdse keskmise puhul on esimeseks kriteeriumiks nominatsioonid, siis pearoa hinne, siis eelroa oma ja lõpuks magustoidu hinnang. Lõpuks arvestan hinda ja siis teenindust. Kui kõik on võrdsed, siis on hindamise aluseks subjektiivne elamus, mis me saime. Jajah, eks kogu hindamine ongi subjektiivne. Iga toidukoha nimi on tehtud lingiks, et saaks tagasiulatuvalt lugeda selle toidukoha vahetult pärast külastamist kirjutatud blogipostitust.
KOHT |
NIMI |
Eelroog |
Põhi-roog |
Magus-toit |
Kesk-kond |
KESK-MINE |
Hind 2024 |
1 |
5 |
5 |
5 |
5 |
5,00 |
35,00 |
|
2 |
5 |
5 |
5 |
5 |
5,00 |
34,00 |
|
3 |
5 |
5 |
5 |
5 |
5,00 |
35,00 |
|
4 |
5 |
5 |
5 |
5 |
5,00 |
32,00 |
|
5 |
5 |
5 |
5 |
5 |
5,00 |
34,00 |
|
6 |
4 |
5 |
5 |
5 |
4,75 |
35,00 |
|
7 |
5 |
5 |
4 |
5 |
4,75 |
35,00 |
|
8 |
5 |
5 |
5 |
4 |
4,75 |
35,00 |
|
9 |
5 |
5 |
5 |
4 |
4,75 |
34,00 |
|
10 |
4 |
5 |
5 |
5 |
4,75 |
33,00 |
|
11 |
4 |
5 |
5 |
4 |
4,50 |
35,00 |
|
12 |
4 |
5 |
5 |
4 |
4,50 |
30,00 |
|
13 |
4 |
5 |
4 |
5 |
4,50 |
32,00 |
|
14 |
5 |
4 |
5 |
4 |
4,50 |
35,00 |
|
15 |
5 |
4 |
4 |
5 |
4,50 |
35,00 |
|
16 |
5 |
4 |
3 |
5 |
4,25 |
35,00 |
|
17 |
4 |
5 |
4 |
4 |
4,25 |
35,00 |
|
18 |
4 |
4 |
5 |
4 |
4,25 |
33,00 |
|
19 |
3 |
4 |
5 |
4 |
4,00 |
30,00 |
|
20 |
4 |
4 |
4 |
4 |
4,00 |
32,00 |
|
21 |
3 |
4 |
4 |
5 |
4,00 |
35,00 |
|
22 |
5 |
3 |
4 |
4 |
4,00 |
35,00 |
|
23 |
4 |
3 |
3 |
3 |
3,25 |
35,00 |
|
24 |
3 |
4 |
1 |
2 |
2,50 |
32,00 |
|
Keskmine hinne |
4,38 |
4,50 |
4,38 |
4,38 |
4,41 |
33,79 |
Hinna ja keskmise hinde korrelatsiooniks oli siis lõpuks 0,203 ehk keskmine hinne on nõrgas positiivses sõltuvuses hinnast. Mida kõrgem hind, seda parem toit. Ning hinna ja hindamise graafik nägi välja selline:
Ja nüüd lõpuks siis laureaadid ... kõige-kõige road, mis pakkusid erilist naudingut ning mida sooviks veelgi sööma minna ... raske oli neid leida, sest kõik nominendid olid väga head, kuid pärast pikka arutelu abikaasaga leidsime, et:
Kõige parem eelroog oli (siia lisatud fotod on Silver Gutmanni jäädvustatud, mille leidsin Maitsva Tartu kodulehelt):
Homme-ülehomme võtan kokku ka alternatiivse hindamisvormi tulemused. Huvitav on teada saada, kuidas need minu omadega kattusid või erinesid...
Lõpuks ka natuke statistikat ... veebruaris külastati minu Maitsva Tartu blogi 21806 korda. Külastused päevade lõikes nägid välja sellised (vt allpool). Keskmiselt külastati päevas 755 korda.
NB! Olen kirjutanud ka kaks head raamatut hallitusest ja majavammist ... neid saab osta https://veebipood.mycology.ee/ ... soovitan lugeda ...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar