kolmapäev, 21. veebruar 2024

Keskpärane eine Chaplinis

 Chaplini pubi oli kolmapäeva õhtul üllatavalt tühi. Oleme abikaasaga harjunud, et Maitsva Tartu kampaania ajal on toidukohad tihedalt rahvastatud, kuid Chaplinis oli lõviosa laudu tühjad ... vaid meie ja veel kaks paari. Ahhh jaa ... ma olin seekord koos noorima pojaga. Abikaasa oli rahvatantsutrennis. Kes veel ei tea, siis ma loobusin aasta tagasi lõplikult rahvatantsust ... valus otsus oli, kuid vajalik jalgade säästmiseks. Nii ... teenindus oli ka Chaplinis meeldiv ja kiire, kuid vaatamata tühjale pubile polnud seal eriti meeldiv istuda ... muusika oli kuidagi vali. 

Eelroog oli kolme juustu trio ... trio tähendabki kolme ... seega oleks võinud nimeks olla lihtsalt juustu trio. Kuid jah, oli kolm juustu, esimene juust Andre farmist salati peale pudistatuna, teine juust kitsepiimast Andri-Peedo talust oli paneeritud ja kolmas juust Nopri grilljuust ristkülikuna kõrval. Juustule oli lisanduks salat, mis koosnes väga mitmest komponendist ... lisaks salatirohelisele oli seal pistaatsiakreemi, ebaküdoonia viilakuid, füüsali poolikuid, jõhvikaid, pähkleid ja ei tea mis veel. Salat oli täitsa hästi kokku segatud. Koos peale riivitud juustuga ja pistaatsiakreemiga maitses hästi. Krõmpsud brioche saiaviilud andsid tekstuuri juurde. Juustud olid ka maitselt head, kuid grilljuust oli minu arvates jäetud grillimata, sest selle tekstuur oli külmalt nagu pehmet plasti süües ... tean, et kuumalt muutub see söödavaks. Kitsejuust oli samuti seest külm, kuigi oleks pidanud olema paneeritud. Kokkuvõttes oli normaalne eelroog, kuid ei midagi erilist. Kui juustud oleks olnud kuumad või vähemalt soojad, oleks ehk isegi viie miinuse välja venitanud, kuid nüüd on kindel neli. Üllatust ja erilist maitseelamust polnud.
 

Pearoog oli kalast, täpsemalt Ahja kalakasvatuse tuurast, mis oli küpsetatud. Kõrval ja peal oli kalal kõrvitsapüreed, hernekreemi, bimi ehk sellist spargli moodi rohelist vart, taas salatirohelist ja maapirni krõmpse ... viimased olid selle roa juures kõige maitsvamad ja tekstuurilt ideaalsed. Kala ise maitses lahjalt ... isegi juures olnud laimi sinna peale pigistades ei saanud kala eriti maitsekaks ... mulle tundus, et sinna oleks olnud hea lisada rohkem sidrunipipart või mingit muud tugevat maitseainet. Toiduhunnikul olnud merivarblase mari andis küll värvi, kuid maitselt eriti ei sobinud. Punakas krõmps oli samuti ilus kaunistuseks kuid maitsele midagi ei lisanud. Ehk ... keskpärane praad. Nägi välja ilus, kuid maitses suhteliselt tavaliselt ... ei  mingit üllatust ega erilist maitseelamust. Neli ... miinusega. Tänu kaunile serveeringule.

Magustoit oli ka suhteliselt tavapärane kihiline porgandibiskviit, mille vahele oli kihiti pandud toorjuustu ja peale ohtralt erinevaid marju ... füüsalipoolikud, maasikaliistakud, mustikad ja muud marjad. Kaunistuseks jänesekapsast ja lisatud oli veel pähklipuru. Taas sain magustoidu söömise lõpetades tõdeda, et hea oli, kuid suhteliselt tavapärane. Üllatust polnud ja erilist maitsenaudingut ka mitte. Keskpärane neli. Nagu kogu Chaplinis pakutud õhtusöök. Kahju. Täna oli olnud selline eriline ja väga positiivne päev ja oleks nii väga tahtnud selle lõpetada millegi meeldejäävaga... 

Eriline oli päev sellepärast, et sain kätte trükikojast Greif oma järgmise raamatu "Hallitusest - puust ja punaseks. Ehitusinseneri vaatenurgast". Olen ise tehtuga päris rahul - sai nii hallituse ennetamisest pikalt kirjutatud kui ka ehitusfüüsikast ... lihtsalt ja pikalt. Kõik selleks, et raamatu lugejad saaks oma kodude ja kontorite sisekliimat paremaks teha ja läbi selle pikemalt tervena püsida ... sest hallitusseened mõjutavad oluliselt meie tervislikku seisundit. Kuid jah, sellest pole vaja Maitsva Tartu blogis kirjutada. Saate ise lugeda ... raamatu saab kätte kõige odavamalt veebipoest https://veebipood.mycology.ee/... kuni 23.veebruarini ettetellimise hinnaga (-15%).

Homme ootab meid kaheksateistkümnes toidukoht selle aasta Maitsva Tartu roogade nautimises... selleks on Trikster Tihane ... kus oleme varasemalt huvitavaid roogasid söönud ... eks näis.
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar