esmaspäev, 19. veebruar 2024

Fii kokakunst ei petnud lootusi ...

 Fii´sse minnes arvasime, et esmaspäeva õhtul ootab meid pooltühi restoran, kuid meie imestus oli suur kui nägime riietehoius riideid täis kappe ja restoranisaalis rohkelt külastajaid. Õnneks on Fii interjöör nii üles ehitatud, et jutust tekkiv müra sumbus kiiresti. Olen seda juba eelmistel aastatelgi tähele pannud. Teenindus oli taas kiire ja meeldiv ning oli suur au saada magustoit peakokalt endalt. 

Eelroaks oli Fii sushi, isegi pulgad selle söömiseks olid kenasti laual ootamas. Täpsemalt siis lõhe sashimi, tempura nori, Fii sushi redis ja wasabi pärlid. Sushi all ja kõrval voogas ponzu kaste. Mis ma selle eelroa kohta oskan kosta ... kaste oli väga maitsekas ja sobis sushi juurde ... huvitav kas kokk tegi seda ise või kasutas valmis toodangut. Kuid sushi ise oli selline keskpärane ... maitses, kuid ei üllatanud millegagi. Wasabi pärlid, mis olid nagu kalamarja terad ümberringi, olid aga minu arvates täiesti ebaõnnestunud. neil polnud eriti maitsekust ega üldse teravust ... ning tekstuurilt olid nagu želatiiniplönnid. Tükk aega maigutasin ja mõtlesin, mis sellele roale hindeks panna ja lõpuks otsustasin ... neli miinus. Seda eelkõige kauni serveerimisvälimuse eest. Sushi oleks võinud oluliselt maitsekam olla ... ka ilma kastme ja muude lisanditeta. Söön paar korda kuus lõunaks sushit ning olen saanud seda palju maitsekamalt.

Pearoog oli veisesaba Yakisoba nuudlitega ning ploomikastmega. Nuudlite sees ja peal olid imehead marineeritud sibulad, kodumaised shiitake seened ning peal erinevate pähklite puru ... tunda oli nii soolapähkleid, pistaatsia pähkleid kui ka tavalisi metsapähkleid. Kõige krooniks olid aga imehästi valmistatud kalekapsa krõpsud nuudlitel ja pastinaagikrõpsud veiseliga peal. Need andsid kogu toidule tekstuuri ja maitset. Kusjuures esimesed suutäied seda rooga tundusid imelikud ja maitsed kuidagi ei sobinud, kuid mida edasi süüa, seda rohkem tekkis suus maitsete bukett, mis üha paremaks muutus. Prae söömise lõpetanud, olid maitsemeeled väga meeldivalt üllatunud ning kõht parajalt toeka einega rahul. Saatsime kokale tänusõnad nii hästi valmistatud kalekapsa- ja pastinaagikrõpsude eest. Loomulikult olime väga rahul ka toiduga tervikuna. Hindeks kindel viis.

Magustoit oli täpselt minu maitsemeele järgi valmistatud. Selleks oli yuzu kreem, mis on minu lemmikkreem. Kreemiringi sisse oli valatud kombutcha ehk teeseenejook, mida kokk ise valmistab ning üllatusena oli seal sees ka törtsuke toomingasiirupit ... mis andis väga huvitava maitse. veel oli selles kausis valget šokolaadi ja mõned mõnusalt hapud vaarikad. Kõrvale sai hammustada Madeleine küpsiseid, mis olid imehea tekstuuriga ja maitsvad. Nautisin seda rooga nii aeglaselt kui oskasin, kuid ikka avaldus selle roa kõige nõrgem külg ... see sai kiirelt otsa. Igal juhul on põhjust selle magustoidu kandmiseks parimate magustoitude nominendiks. Hindeks viis pluss. Ka serveerimine oli väga läbimõeldud ... juures oli imepisike puust lusikas, millega sai kreemi koos komponentidega aeglaselt nautida. 

Selline meeldiv elamus Fii´s. Homme ootab meid Chez Andre´ toitude degusteerimine. Loodame püsida heade maitsete alleel ...


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar