teisipäev, 27. veebruar 2024

Humal üllatas meeldivalt

 Kahekümne kolmas Maitsva Tartu kampaania menüüga toidukoht, mida sellel aastal külastasime, oli fortuuna tahtel Humal. Läksime sinna väikese eelarvamusega, sest paar aastat tagasi olime seal saanud läbi aegade kõige aeglasema teeninduse osaliseks. Õnneks oli seekord teenindajaid piisavalt ning meile juhtus väga meeldiv ettekandja. Kõige sümpaatsem oli, et ta leidis aega korraks iga laua juures seisatada ning lauasolijatega pisut vestelda. Samas oli teenindus kiire ... kusjuures täiesti üllatavalt on sellel aastal kõik juba külastatud toidukohad suutnud toitusid serveerida enam-vähem sama kiirusega ... nagu kokku lepitud. Meeldiv. 

Eelroog oli väga eriline ... suitsune grillitud porgandipoolik, mis oli seest tühjaks lõigatud või riivitud ning see tühimik oli täidetud feta juustust tehtud kreemiga. Nad ise nimetasid seda porgandi "luuüdiks". Porgandi peale oli puistatud soolaga seesamiseemnete segu, mida nimetatakse jaapanipäraselt furikake´ks, kuid lisatud oli sinna õhitud tatrateri, mis andsid toidule erilise tekstuuri ja ka maitset pisut. Porgandipooliku kõrval oli külmsuitsu lõhe viilakad ning marineeritud porgandi liistakad ... viimased seekord taas imehästi valmistatud ... parajalt krõmpsud ja maitsekad. Tilli oli ka peale puistatud. Meeldiv nauditav ja eriline eelroog. Väärt hindeks viis ja lisaks ka parimate eelroogade nominendiks ... just selle üllatuslikkuse ja hea tekstuuri eest ... õhitud tatar !

Enne pearoa valmistamist küsiti meilt küpsusastet, sest tegemist oli pardi rinnafileega. Loomulikult oli meie vastus traditsiooniline medium minus. Ja just täpselt selle küpsusastmega liha meile ka toodi. Mõnusalt mahlane, maitsekas, kergelt verine ja samas pehme. Mahlasuselt hoopis parem kui eilne pardiliha... Pardiliha all oli voogamas praekapsaleeme kaste ... mis menüüst lugedes tekitas pisut küsimusi, kuid pardilihaga ja lisandiks oleva juurpetersellikreemiga sobis see kaste imehästi. Samuti sobisid liha, kreem ja kaste teiste komponentidega ka lehtkapsas, mis seekord oli grillitud, söega mustaks värvitud parmesanijuustu terad ning peale puistatud külmutatud pohlad. Vaatan seda fotot ja süljenäärmed hakkavad taas tööle. Väga hea praad ... viis pluss ja parima prae nomineering ka lisaks. 

Magusroog oli Humala Ethon Mess, mis oli taas beseega, seekord siis meringue beseega. Silma torkas see, et kuuajalise serveerimise tulemusena oli magustoidu välimus võrreldes Maitsva Tartu menüü lehel olevaga oluliselt huvitavamaks muutunud. Sidruni-vanilje kreemi oli ehk pisut liiga palju selle kuhila sees, kuid samas maitses see koos mustikamoosi ja beseetükkidega hästi. Oleks seda veel viis lusikatäit olnud, oleks hinne liigse koguse tõttu langenud, kuid õnneks sai kokk kreemi lisamisega pidama. Garneeringuks olevad mustikad ja jänesekapsad olid ka maitselt sobivad. Seega ka selle magustoidu hindeks sain panna viie. 

Kokkuvõttes on siis Humal meie neljas täiesti viieline toidukoht sellel aastal. Tubli saavutus. Ja esimene toidukoht, kes sai kaks parima toidu nominatsiooni. Aitäh peakokale, tubli töö !

Ülehomme ehk veebruari viimasel päeval külastame viimast Maitsva Tartu toidukohta ... loodan, et lõppakord on vääriline. Reede õhtuks saan kokku ka oma külastuste kokkuvõtte ... koos nominentide ja laureaatide teatavaks tegemisega.

Infoks alternatiivse hindamisvormi täitjatele ... hindamine lõpeb reede, 01.märtsi õhtul kell 21.00. Palun sisestage oma toidukohtade külastamise tulemused enne seda kellaaega, siis osalete loosimises ... nagu lubasin kolm 100 eurost külastust teie poolt valitud Maitsva Tartu toidukohas. Täidetud vorme on tänase seisuga 140... Loosimine toimub laupäeval ja võitjad teatakse laupäeva õhtuks. Kuna olen laupäeval Tallinnas, siis täpset kellaaega ei oska öelda. Kokkuvõte hindamisest avaldatakse koos kommentaaridega (nii minu kui hindajate omadega) laupäeva õhtul. Laupäeva õhtuks selgub ka minu ja teiste hindajate koontulemused alternatiivsel hindamisvormil. 


  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar