pühapäev, 25. veebruar 2024

Gustav Cafe tegi Pavolova´st Karlova ... ja täitsa õnnestunult

 Gustav Cafe´s sõime perega pühapäeva lõunasööki ... hilist lõunasööki kell 15.00. Laud oli meile ilusti ette valmistatud ja saime kohe lauda istuda, kuigi jõudsime taas natuke varem. Õnneks oli laud teisel korrusel, sest esimesel poleks üldse mugav olla. Selline kaubanduskeskuse nurgakohvik, kuhu tuleb minna läbi poe, ei ole eriti mugav. Teenindus oli aga kiire ja meeldiv ... saime toidud kenasti lauale ja arvegi õigel ajal kätte. Ettekandja andis endast kõik, et meie paljudele küsimustele vastata.


Eelroog oli siia-äkis mädarõikamajoneesi, marineeritud sibula, tilli ja Võrumaa käsitööleiva puruga. Majonees kalaga sobisid hästi, sest kala oli ilma natuke maitsetu kuid kala oli majoneesi kohta natuke palju või siis vastupidi ... majonnesi kalakoguse kohta vähe. Igal juhul jäid mõned kalaampsud maitsetuks. Marineeritud sibul ja till on ideaalsed toore kalaliha juurde ... klassika. Kästitööleiva puru, mis oleks pidanud tekstuuri andma, oli natuke pehme ja jäi hammaste külge ... oleks võinud olla krõmpsum (kuivatatud) ja vähem. Komponentide sobivus oli samas hea ja toit ise nauditav. Pärast pikka arutelu poiste ja abikaasaga panin ikka selle hinde, mis ma algselt arvasin ... nelja. Midagi jäi puudus ... ehk oleks rohkem majoneesi seda toitu maitsekamas teinud ...  tasuks proovida.

Pearoog oli taas pelmeenid nagu ka Kampuses, kuid seekord itaalia pärased ehk ravioolid, mille sisse oli keeratud Äntu mahekana liha ja kõrvale pandud marineeritud porgandit ja enoki seeni. Kastmeks oli juustumaitseline kreemkaste ning ravioolidele oli peale piserdatud Võrumaa ürtide õli. Tundub, et kokal on Võrumaaga head suhted ... väga tubli ! Maitsesid ravioolid väga hästi, see ürtide õli ja enoki seened andsid natuke erilist maiku ja kaste, mis oli eraldi päris tugeva maitsega, sobis ideaalselt taignaste ravioolidega. Kõige krooniks olid aga marineeritud porgandiviilud, mis olid imehästi valmistatud ja mõnusalt krõmpsud ja andsid ravioolidele nii tekstuuri kui maitsekust. Väga hea roog. Täitsa viis. Panin tähele, et võrreldes Maitsva Tartu kodulehe fotoga oli ravioole oluliselt rohkem ... mis mulle meeldis ... raviooli ja lisandite kogused olid meie portsus täiesti proportsioonis. Kui porgandeid oleks rohkem olnud, oleks äädika maitse domineerinud.... seega hea tasakaal 😋.

Magustoiduks saime lauale "Rabarberi Karlova", mis koosnes toorjuustukreemist, mis maitses nagu vahukoor ja beseest. Viimast oleks võinud isegi pisut rohkem olla, et tekstuur parem oleks. Lisandiks oli aga imehea ingveri-rabarberimoos ning kaunistuseks väike leheke ... mille koostise osas läksid meie arvamused lahku - kas šokolaad või jahutoode ... Mõned vaarikad andsid hapukust juurde. Kuna moos oli nii hea, siis oleks seda võinud pisut rohkemgi olla ... kuid see oli minu isiklik arvamus. Igal juhul oli see magusroog nauditav ja kergelt omapärane. Hindeks viis. Kusjuures see tundus meeldivat kõigile.

Enam pole palju jäänud ... nii toidukohti külastada kui veebruarikuud. Märtsis teen kerge paastumise, et kehakaal taas tavapäraseks saada. Liiga palju liiga head toitu veebruarikuus ...


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar