reede, 16. veebruar 2024

Hambutu eine Cafe´ Truffe´s

     Reede õhtune Truffe oli rahvast täis. Oli sel nii Maitsva Tartu menüü roogade nautijaid, pastasööjaid ja muidu õhtut veetvaid inimesi. Vaatamata suurele klientuuri hulgale laabus teenindus sujuvalt ja meid kantseldav kelner oli heatujuline ja tragi. Teenindusega jäime väga rahule, kuid eks Truffe interjöör ja õhkkond on sellised, et kokku üle nelja ikka ei suuda panna. 

    Eelroog oli paljulubav ... Peipsi koha cheviche oli väga hõrk ja maitsev ... cheviche pärineb minu teada Lõuna-Ameerikast ja on tsitrustega maitsestatud kalaroog. Peipsi koha on samas minu lemmikkala ... Ja lisandid olid väga hästi valitud ...sidruni leche oli väga hästi sobiv kala juurde, soolakurk ja valge mandel andsid pisut tekstuuri ja Luxveg münt ning mündiõli maitsekust. Väga hästi kokku sobivad komponendid ja tulemus oli ka hea. Tõsi, tekstuuri oli pisut vähe ... oleks juurde võtnud hea meelega viilu röstsaia. Kui me pärast seda kelnerile mainisime, siis vastas ta naeratusega, et paljud küsisidki siia toidu juurde saia. No vot, oleks teadnud, oleks ka küsinud, kuid liiga hilja. Hindeks panime vaatamata tekstuuri vähesusele viie, sest maitse oli nauditav. 

    Pearoog oli menüü põhjal pikalt küpsetatud eestimaine rohumaaveis, mille lisanditeks oli pastinaagikreem, krõbe sibul, marineeritud sibul, fermenteeritud kapsas, piprane jus ja porruõli. Komponentide järgi ootasime imelist praadi. Kui pearoog lauale jõudis, siis oli selle väljanägemine ka hea ... kõik oli ilus ... kuni võtsin esimese suutäie liha koos pastinaagikreemiga. Liha oli täiesti tuim ja maitsetu ... ja tekstuurilt selline, mida võiks ka hambutud süüa ... pehme pudi. Pastinaagi kreem, mis on sageli olnud meie lemmiklisandiks, oli samuti maitsetu ... tundus, et nii liha kui ka kreem oleks tahtnud nii soola kui muid maitselisandeid juurde. Kahjuks polnud laual aga ei soola ega pipart, mida lisada. Vaid kaste oli piisavalt piprane ja seda koos lihaga võttes oli viimane natukenegi maitsekam ... kuid tekstuur oli ikka sama ... mul hakkas algsest lihatükist täitsa kahju. Sibulad olid tõesti krõmpsud ... asi seegi. Peaaegu oleks hindeks kahe pannud, kuid ehk tänu kastmele panin kolm miinusega. Hambutu pearoog ... seda nii otseses kui kaudses mõttes. 

Magustoit oli üllatav ... peedi-kirsivaht koos musta Muhu leiva puruga, kus juures oli veel mustikakreemi, küpsetatud valget šokolaadi ja Luxveg´i münti. Maitse oli samuti üllatav, kusjuures komponendid sobisid hästi. Ehk musta leiva puru oleks võinud pisut rohkemgi olla, sest tekstuur oli taas pehmevõitu. Küpsetatud šokolaadi oli ka vähe, ei saanudki maitsest aru ... kuid jah, huvitav ja üllatav oli magustoit sellele vaatamata. Panime hindeks nelja, plussiga. On arenguruumi. Kokkuvõttes oli kõikidel roogadel tekstuuriga probleeme ... nende söömiseks polnud hambaid eriti vajagi.

No vot. Ja nii saigi ekvaator ületatud ... tosin käidud ja tosin ootamas. Homme õhtul on broneeritud El Chapo ... pidi olema Mehhiko pärane toidukoht ... eks näis.
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar