laupäev, 24. veebruar 2024

"Pahades Poistes" teenindasid meid ainult tüdrukud

 "Pahad Poisid" on pubi mis pubi. Telekad seinal, kust meie külastuse ajal jooksis Vabariigi presidendi aastapäevakõne, pubilik sisustus ja baarilett õlle müümiseks. Kõrval suured klaasist aknad, kus inimesed käivad akna taga ja vaatavad seesistujaid. Üks neist isegi lehvitas seesolijatele ... Nagu loomaaed ... ja meie olime nagu inimloomad vaatamiseks välja pandud. Ja teenindamas olid ainult tüdrukud ... vaatamata sellele, et koha nimi viitab pahadele poistele. Kuid teenindus polnud üldse paha ... sõbralik ja kiire.  

Eelroaks toodi lauale Eesti Vabariigi aastapäevale väärilised heeringatrühvlid, mis olid musta leiva paneeringus ning mille peal oli tilli, kurgi ja krõbekartuli viilakas. Viimane andis hästi tekstuuri. Kuid trühvel ise oli suhteliselt vänge ja hirmus soolane. Natuke kurki selle peal ei suutnud maitset eriti pehmendada. Neid rammusaid palle oli kolm tükki ja kui laual poleks olnud vett, mida ohtralt tuli kõrvale juua, poleks suutnud neid palle ära süüagi ... Mõte oli hea, kuid teostaud oleks tahtnud veel täiustamist ... midagi pehmendavat poleks pidanud rohkem kõrval olema ... see eelroog sobib ehk õllesõõmu kõrvale, kuid mitte õhtusöögi eelroaks. Hindeks kolm.

Pearoog oli seakarree, mille kõrval oli suur pall kartuli-juustu kroketti ... jälle tõsiselt paneeritud ... kõrval rohepipra kaste ja karamelliseeritud miniporgandid. Kõik need road olid taas vänged ja rammusad pubiroad ... isegi kaste oli väga intensiivse maitsega. Liha oli hästi maitsestatud ning sobis kartulikroketiga. Liha peal olevad ürdid ja idud olid ainsad maitseid pehmendavad lisandid. Siia oleks juustukroketi asemel sobinud juurde mahe püree näiteks pastinaagikreem või kartulipuder ilma juustuta. Kuid taas ... pubiroaks see sobis, õlle või veini kõrvale. Kuna liha oli hästi maitsestatud, siis panin hindeks nelja ... miinusega. Kui praad oli söödud, koukisin veekannust välja sinna pandud greibiviilu ning lahjendasin sellega prae vänget iseloomu. Jajah ... pubis on väga raske ilma veinijoomise või õllelürpimiseta hakkama saada. 

Õnneks oli magustoit mõnusalt ja parajalt pehme maitsega bataadi-šokolaadikreem ... see oli kokal hea mõte, lahjendada šokolaadi tugevat ja rammusta kreemi bataadiga. Hapukust andsid juurde kreemi peal olevad Vana-Tallinnaga immutatud vaarikad ... ja tekstuuri lisas kaunistuseks kõrvale pandud karamelli sigrimigri. Seda magustoitu sai nautida ka ilma õlleta 😊 Limpsisin seda kreemi mõnuga tükk aega ja lõpuks koukisin kannust välja sinna jäänud sidruniviilu ning olin õnnelik. Hindeks panen viie ... ja oleks seda ka ilma kannust saadud sidrunita pannud. Lihtsalt mulle meeldib sidrun ja muud hapud ning mõrud maitsed. 

Vot selline pubi õhtusöök. Koju sõites lubasin abikaasale, et järgmine aasta enam ei "sunni" teda kõiki toidukohti külastama ... piisav meile sobivatest restoranitüüpi ja heade üllatavate roogadega kohtadest. Olen seda vist ennegi lubanud, kuid nüüd on vaja plaan teoks teha. Kuid sellel aastal tuleb alustatud võiduka lõpuni viia ... neli viimast on jäänud ... homme Gustav Cafe, esmaspäeval Vilde ja Vine, teisipäeval Humal ja lõppakord neljapäeval TOKO´s. Kehakaal on päris mitme kilo võrra tõusnud, kuid ehk pean vastu ...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar