neljapäev, 22. veebruar 2024

Trikster Tihane pakkus nii imelist hirveliha, et maitsemeeled suisa hõiskasid ...

 Õhtul viisakad riided taas selga ja siis Maitsva Tartu õhtusöögile, nagu juba kaheksateistkümnes kord sellel kuul. Mulle meeldib veebruar ja Maitsev Tartu Trikster Tihane oli parajalt tühi ning mis oli üllatav, nad olid kuidagi saanud Riia tänava müra fooni oluliselt madalamaks. Mäletan, et varasematel kordadel oli müra kohati ikka väga vali ja lisaks veel vibratsioon ... kui bussid mööda sõitsid. Ehk ongi all istudes müra väiksem kui üleval ... kuid seekord polnud mingit probleemi. Ettekandja teenindas meid imekiirelt ja saime päris kiiresti kõhud täis ja kodu poole sõitma.

Eelroog oli kohapõse äkine tilli aioli ja riisikrõpsuga. Riisikrõpsu alla oli peidetud ka üks saiakrõps, mis selle toiduga hästi sobis. Lihtne kuid maitsev eelroog ... pärast selle söömist oli suu kenasti pearoaks ette valmistatud ja süljenäärmed töötasid intensiivselt. Kala oli kergelt marineeritud ja just parajalt mahe, kuid samas maitsekas. Koos tekstuuri andvate lisanditega maitses hästi. Tilli aioli tegi kala marinaadi veel mahedamaks ... ja sobis hästi selle roa juurde. Jah ... lihne ja hea. Panime viie ... ei oskagi rohkem kommenteerida.

Pearoog oli hirvesisefilee, medium minus, nagu tellisime ...  kartulifondantidega ja juures oli veel porgandi, punapeedi ja teiste juurikate mõnusalt krõmpse ribasid ning paar bimivart. Kõrval kannuke viskikastmega. Juba esimene suutäis hirveliha ja kartulifondandiga pani maitsemeeled hõiskama. Nii mõnusalt mahlane, pehme, maitsekas oli hirveliha ... ja teine amps koos porgandiribaga ja viskikastmega kinnitas seda taas ja kolmas koos peedi, viskikastme, kartulifondandi ja lihaga taas ... iga suutäis oli elamus. Viskikaste oli samuti väga hästi õnnestunud ... miski oli natuke soolakas, kuid see ei häirinud maitseelamusi. Ja nii taas ja taas ... õnneks oli rooha piisavalt palju, et seda mõnu pikka aega nautida. Kindlasti esitame selle roa parima pearoa nominendiks. Pole kaua aega nii hästi valmistatud liha saanud ... ja veel metslooma liha, mille valmistamine pole just lihtsate killast. Au ja kiitus kokale, et ta sellega nii ideaalselt hakkama sai.

Pearoast vaimustunud, ootasime magustoitu ja ka see oli hea, kuid enam mitte nii-nii hea. Vana-Tallinna vaarikakreemi vahekihtidega šokolaadikook, mille peale oli paigutatud suur hulk Pajumäe talu kohupiima ning sellele omakorda vaarikad ja maitselehed. Kõrval ja natuke ka peal oli puravikukaramell kaste ... Kusjuures puraviku kaste sobis sinna üllatuslikult hästi, kuid ega see natuke suutnud muuta eriliseks suurt hulka kohupiima ... vaarikad olid küll mõnusad hapud, kuid meile tundus, et šokolaadikoogi vahekihtidesse oleks võinud ka midagi hapukat panna ... vaarikakreem oleks pidanud seda olema, kuid ju siis oli selles kreemis vaarikaid vähe. Vot ei tea. Kuid midagi jäi selles koogis puudu, midagi erksat ja väherammusat ... mis oleks seda kooki mahlasemaks ja hapukamaks teinud. Siiski hea kook ja hindeks neli pluss...

No nii ... kuus kohta on veel jäänud. Homme õhtul tuleb pärast Viljandis õppetööl oldud päeva Pazzo´t külastada, siis Eesti Vabariigi sünnipäeval on plaanis Pahad Poisid ... nii fortuuna meile valiku tegi ...  ja pühapäeval koos perega Gustav Cafe. Kusjuures on toidu hinna ja hinnangu trendijoon saavutanud ka tõusunurga, sest viimased kõrge hinnaga kohad on olnud nauditavate toitudega ja madalama hinnaga kohad ehk mitte nii head. Lõpuks loksub asi paika .. vist ...

Ja jätkake ka teie Maitsva Tartu toidukohtade külastamist ja hindamist .... SIIN ... hetkel on seda tehtud juba 108 korda ... aitäh !!

 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar