teisipäev, 6. veebruar 2024

Vint on hea toiduga veinibaar

 Kui õhtul koos keskmise pojaga toidukoha juurde jõudsime, siis esimene mõte oli ... oh õudust ... see on ju sama koht kus oli kord UmbRoht ja siis läbi aegade kõige kohutavamat Maitsva Tartu pearooga pakkunud Pepe´s. Mis meid küll nüüd ootab. Laud oli meil akna all, kus me abikaasaga olem varemgi istunud ja otse radiaatori resti peal ehk soe oli küll. Enne toidu saabumist jõudsime ringi vaadata ja nägime, et see on ikka tõsine veinibaar. Enamusel olid laual vaid veinipokaalid ja loomulikult oli melu veinijoojate hulgas korralik. Selleks et rääkida tuli ikka üle laua jutukaaslase poole kummarduda ning pingsalt kuulata. Õnneks olid lauad üksteisest piisavalt kaugel, et teistest laudadest tulev jutukõmin oli eristamatu. Samas oli teenindus väga hea, vähemalt meid teenindanud kelner oli tasemel. Teine kelner, kes laudu teenindas eksis vähemalt korra räigelt kelnerieetika vastu kui ta üle saali baarileti taha midagi hõikas. Nagu seda müra oleks veel vähe olnud ... kuid see selleks. Keskkond ja teenindus kokku neli ehk 3+5/2=4 ,,, puhas matemaatika.

Eelroog oli Pähkla vikerforell, mida oli taldrikul päris suur kuhi ... selline maitsestatud forellifilee ... mille maitsestus oli pehme ja tasakaalukas. Selle kuhja kihtide vahel ja peal oli väike törtsuke misojogurtit, mida oli ilmselgelt vähe selle kalakuhja kohta ja kuhja peal oli mitu viilakat mandariini ja portsuke kalamarja ... täpsemalt forellimarja, mis andsid roale kalamaitset. Mis nüüd öelda selle roa kui terviku kohta. Kala oli hea, kuid kui poleks lauale toodud itaaliapärast oliivisaia focaccia´t, siis oleks päris raske olnud sellist kuhja ära süüa ... ehk oleks saia isegi pisut rohkem võinud olla. Mandariinid oli huvitav ja õnnestunud leid kala juurde ... sobis ... nagu juba ütlesin oli majoneesi vähe. Seega toit oli hea, kuid liiga palju forellifileed ja liiga vähe lisandeid. Hindeks neli... väikse miinusega. 

Pearoaks oli kokk ette valmistanud pardi rinnaliha ... väga riskantne valik ... mille lisanditeks olid ahjubataadikreem, kale kapsas, röstpeet ja pruunivõi-salveikaste. Rinnaliha oli enne küpsetamist pintseldatud üle Tiina Taurite "Sõstar ja suits" glasuuriga, et nahk oleks mõnusalt krõbe. Kusjuures minul oligi, kuid poeg kurtis, et tal polnud ... ei tea kas oli maitse küsimus või juhtusidki erinevad krõbedusastmed. Maitsetest ... part oli mõnusalt pehme ja mahlane ... risk oli end õigustanud. Kui pardiliha võtta koos bataadikreemi ja kastmega, sain kokku imehea maitseelamuse. Selgus, et kokk oli bataadikastme sisse pannud õige pisut tšillit ... mis ei teinud toitu küll liiga vürtsiseks, kuid andis kreemile imehea maitse mis pärast suutäie allaneelamist pikalt süljenäärmeid erutas. Täiesti kümnesse lisand ja väga täpselt doseeritud. Ka röstpeet oli imehea koos bataadikreemi ja pardiga sobis ideaalselt. Selle roa jätan meelde kui parima pearoa kandidaadi. Hinne loomulikult viis pluss. No ja vaadake seda fotot ... kas pole isegi vaadates isuäratav...

Magustoiduks oli šokolaaditart ehk selline muretaignast madal korvike, kuhu sisse oli pandud põhja kirsigeel ja mureleid. Korvike oli pealt kaetud šokolaaditortsudega. Noh selline klassikaline tart. Natuke liiga palju šokolaadi ja minu arvates oleks võinud kirsigeel olla hapukam ehk tehtud siis hapudest kirssidest. Kuid ega magusroal viga olnud ... jättis hea maitse suhu. Koostisosad olid hästi kokku klapitatud ... oli tekstuuri ja maitset ... kui erilist elamust ei saanud. Hindeks korralik neli.

Lõpuks küsisin ka meid teenindanud kelnerilt, et kas sellel kohal eelmisega (Pepe´siga) mingit seost ka on ja sain teada, et vaid üks omanikest on pisut seotud, kuid kogu personal, sealhulgas kokad, on uued. Seda oli tunda ka. Kui ma õigesti aru sain, oli meid teenindaja ise ka üks omanikest. Ise tehtud, hästi tehtud. Mul on hea meel, et lõpuks on ruumid leidnud hea toidupakkuja ... ja kellele meeldib, siis ka veinivaliku. 

Nüüd tuleb väike vaheaeg, sest homme on abikaasa trennis ja ülehomme mina Viljandis loengumaratonil (kümme akadeemilist tundi) ja reedel veel praktikumid otsa. Seega järgmisena külastame reede õhtul Pompeid ... kelle kohta olen kuulnud sellel aastal häid kommentaare ... eks näis. 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar