pühapäev, 4. veebruar 2024

Tänavaköögiga Kolme Tilli toit oli suurepärane

Kolme Tilli sisenedes nägime ukse kohal kohe silti tänavaköök ... hmm ... kui võtta müügistrateegia poolt, siis kvaliteet võrdub kogemused jagatud ootused ehk kohe uksel võeti ootused alla. Kuid selgus, et ka tänavaköök võib olla väga hea toidu pakkuja. Tõsi, melu selles toidukohas oli tõesti nagu tänaval. Väga raske oli omavahel suhelda, rääkimata toidu nautilisele keskendumisest. Oleks vaja kõrvatroppe, et sealset müra taluda. Eks lauad olid täis ka ... kuid ikkagi ... see segas nautimist. Teenindus oli samas hea ja kiire ... kuid kui võtta keskkond ja teenindus kokku, siis paneks ikka nelja. 

Eelroog nägi väga isuäratav välja - all oli suitsutatud kohupiim, selle peal bagel ehk selline baranka moodi jahutoode ja selle peal suitsutatud angersäga kastetud üle kalamansi-tomatijogurtiga. Maitset andsid veel kimsimajonees ja rohkelt maitserohelist. Ah jaa, forellimarja terakased olid ka selle kuhja tipus. Maitses nagu üks eelroog maitsema peab ... parajalt vürtsikas, bagel andis tekstuuri ja eelroaga lõpetades tundsin, et tahaks veel midagi head süüa. Isu oli tublisti tõusnud. Kõige olulisem oli, et kõik kasutatud komponendid olid nii oskuslikult kokku sobitatud, et neid koos suhu pannes maitsemeeled hõiskasid. Soovitangi seda rooga süüa tervikuna, mitte erinevaid komponente eraldi ...just siis avaldub eelroa võlu. Suitsutatud kohupiima ma proovisin eraldi ka ... lihtsalt huvi pärast, kuidas maitseb. Polnud viga, kuid koos teiste komponentidega oli see palju parem. Hindeks viis, oli näha, et kokk oli komponentide kokkusobitamisega vaeva näinud ja see vaev tasus end. 

Põhiroog oli Hispaania lõunarannikult pärit iberico seakarree. Väidetavalt toidetakse neid sigu tõrudega, oleme seda sealiha ennegi söönud, kuid tõrude maitset pole veel tundnud. Liha oli mõnusalt pehme, kuid pisut tuim ... nagu sea tailiha ikka on. Õnneks olid liha peal majoneesitörtsud ja kõrval lisanditeks kitsejuustu-pesoto hirsotto, kõrvitsakreem ja vadakukaste, millele oli tilgutatud tšilliõli. Võttes lihaampsu koos lisanditega oli toit piisavalt mahlane ja maitsekas. Olen söönud risottot ja orsottot, kuid hirsottot sõin esimene kord ja pean ütlema, et koos vadakukastme ja lihaga maitses see komponent väga hästi. Kõrvitsakreem andis samuti hirsottole maitsekust juurde. Seega sai ka sellele roale panna hindeks viie ... ehk õige väikese miinusega. Väljanägemise eest tuleks paar plusspunkti juurdegi panna. Kahju, et minu telefoniga jäädvustatud fotod pole nii kvaliteetsed kui Silver Gutmann´i fotod Maitsva Tartu roogadest. Neid saate näha Maitsva Tartu kodulehel ja Turuhoones avatud näitusel.

Magustoidu osas oli kokk teinud muutusi ... kui algselt oli kaks connoli ehk täidetud rulli mascarpone-ricotta kreemiga ja pistaatsi, mustika ning soolakaramelli kastmega, siis nüüd oli ühe rulli täidiseks Vana-Tallinnaga maitsestatud kreem ja katteks kirevili ehk passioni vilja sisu ning teisel oli juustukreem maitsestatud calamansiga, mida kutsutakse ka Filipiinide laimiks. Kuid see vili pole nii hapu kui laim. Need muudatused olid väga hästi õnnestunud. Mõlemad rullid olid väga erilised, maitsekad ja koos lisanditega andsid tõsise maitseelamuse. Pistaatsiakreem oli kergelt soolane ... või andis soolasust sinna lisatud soolakaramell ... ei tea, igal juhul andis see lisand väga erilise ja meeldiva maitse cannoli´le. Kõrval oli mustikaid ja vaarikaid, mis lisasid pisut hapukust. Super. Viieline magustoit. Kahjuks ei õnnestunud ka see foto kuigi hästi ... tegelikult oli väljanägemine palju isuäratavam.

Esimene viieliste toitudega koht siis selle aasta Maitsva Tartu kampaanias. Kahju, et ümbritsev kära keskkonna hindest natuke alla võttis. Seda kohta soovitan kindlasti külastada ... saate väga erilise maitseelamuse. Homme ootab meid Spargel ... eks näis, mis nemad pakuvad ...
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar