Nagu ikka postitan pärast kõikide Maitsva Tartu kampaania toidukohtade külastamist lühikese kokkuvõtte. Nii ka sellel aastal. Kusjuures kokkuvõte on alati olnud kõige loetavam postitus ... loomulik, selles on ju kõigi eelmiste postituste sisu kontsentreeritud kujul välja toodud. Samas pean taas kord meelde tuletama, et kõik hinnangud toidule ja keskkonnale on subjektiivsed - lähtuvad vaid kitsalt minu ja abikaasa maitsemeelest ja ahtakestest teadmistest kokakunsti vallas.
Mis siis selle aasta Maitsvast Tartust meelde jäi? Pardiliha oli palju kasutatud.... seda nii eelroogades kui põhiroogades. Magustoitudes ja kohati ka teistes roogades kasutati palju astelpaju ... mis mulle meeldis. Aeglaselt madalal kuumusel küpsetatud toidud on moes. Parmesani, mozarella, mascarpone ja teisi itaaliapäraseid juuste kasutati rohkesti maitsestamiseks ja mitmed kokad ei arvestanud nende intensiivsete maitsetega õigesti. Kuid ... taas kord on kokkade tase tõusnud. Kui eelmisel aastal oli keskmine rekordiliselt 4,36, siis sellel aastal taas uus rekord 4,39. Või pigem võiks öelda, et kokkade tase on ühtlustunud, sest sellel aastal polnud ühtegi kahte ja vaid mõned kolmed. Kokkuvõttev hindamistabel on toodud allpool. Nagu ikka on iga toidukoha nimi link, millega saate minna selle toidukoha blogile ja tutvuda lähemalt, mida hinded väljendavad. Samasuguse keskmisega kampaanias osalejate puhul on järgmiseks järjestuse kriteeriumiks pearoog, siis eelroog ja lõpuks magustoit. Kui kõik toidud olid võrdsed, siis vaadati keskkonda ja lõpuks hinda. Need, kes oli täiesti võrdses seisus järjestati pearoa maitseelamuse põhjal.
|
Toidukoht |
eelroog |
põhi-roog |
magus-toit |
Kesk-kond |
KESK-MINE |
Maksumus kahele |
1 |
5 |
5 |
5 |
5 |
5,00 |
50 |
|
2 |
5 |
5 |
5 |
5 |
5,00 |
50 |
|
3 |
5 |
5 |
5 |
4 |
4,75 |
46 |
|
4 |
5 |
5 |
4 |
5 |
4,75 |
48 |
|
5 |
5 |
5 |
4 |
5 |
4,75 |
50 |
|
6 |
4 |
5 |
5 |
5 |
4,75 |
50 |
|
7 |
4 |
5 |
5 |
5 |
4,75 |
50 |
|
8 |
5 |
5 |
4 |
4 |
4,50 |
50 |
|
9 |
4 |
5 |
5 |
4 |
4,50 |
50 |
|
10 |
4 |
5 |
4 |
5 |
4,50 |
48 |
|
11 |
4 |
5 |
4 |
5 |
4,50 |
50 |
|
12 |
5 |
4 |
5 |
4 |
4,50 |
50 |
|
13 |
4 |
4 |
5 |
4 |
4,25 |
46 |
|
14 |
4 |
4 |
5 |
4 |
4,25 |
46 |
|
15 |
4 |
4 |
5 |
4 |
4,25 |
50 |
|
16 |
5 |
3 |
5 |
4 |
4,25 |
50 |
|
17 |
5 |
4 |
3 |
4 |
4,00 |
50 |
|
18 |
4 |
4 |
5 |
3 |
4,00 |
46 |
|
19 |
4 |
4 |
4 |
4 |
4,00 |
48 |
|
20 |
4 |
4 |
4 |
4 |
4,00 |
50 |
|
21 |
5 |
3 |
4 |
4 |
4,00 |
40 |
|
22 |
5 |
3 |
4 |
4 |
4,00 |
50 |
|
23 |
4 |
3 |
5 |
3 |
3,75 |
50 |
|
|
KESKMINE |
4,48 |
4,30 |
4,52 |
4,26 |
4,39 |
48,61 |
Eelroog:
- Antonius - Munakeerd forelli, musta parmesani ja spinatimajoneesiga
- Gustav Gastro - Veise sisefilee äkis mustsõstra-piparmündi shrub-i, suitsuse majoneesi ja vutimunaga. Veise sisefilee, suitsune-majo ja basiiliku-majo, võis praetud chiabatta, vutimuna, mikroürdi
- Dorpat . Pardifilee õuna-ingverikreemi, vürtsika mangosalsa ja hapuka fenkolisalatiga (laktoosi- ja gluteenivaba)
- Kampus - SOOLASIIG | krõbe kartul, tillimajonees, siiamari.
- Aparaat - Punahirve carpaccio / sinepikaste, kuivatatud pohl, rukola, parmesan (L).
- Cafe Truffe - Hirve tartar adzika, tillimajoneesi ja krõbeda kataifiga
- Werner - „Must notsu“. Karni seafilee sinepises musta mee glasuuris / krõbe kartuli mulgipuder / piprajuure kaste
- Gustav Gastro - Sous Vide Peipsi kohafilee, lutsumaksa patee, õrn spinati vaht ja valgeveinikaste. Madalal temperatuuril küpsetatud kohafilee, lutsumaksa patee, hapukoore-spinati vaht, juustune veinikaste, võis küpsetatud Saaremaa aedviljad
- Vilde ja Vine - METSSIGA. Metssea sisefilee / porgandi-kaalika kreemjas „cheddar“ / tahhiiniga blanšeeritud porgand ja spargel / põdrakanepi kaste / kuldse herne võrsed
- Café Shakespeare - Võis praetud Paadi talu angersäga filee, soe peedisushi mädarõika-mütsiga, marineeritud lillkapsas ja värske soolakurgi laastud, Põltsamaa Kuldse veinikaste safraniga
- Fii - Fiievi kotlet. maisikana / pistaatsia / korea rooma salat / spinati-kartulikreem / maapirn
- GMP Patisserie - Part ja köögivili. Sous vide suitsune part, marineeritud kõrvits, juurseller, õun, pastinaak, porgand, sidrunheina-kirsikaste
- Antonius - Valge šokolaadi ja spinati panna cotta piparmündikrõpsuga
- Fii - Sipelgapesa. kataifi / passion / pekaanipähkel / jänesekapsas
- GMP patisserie - Münt ja õun. Mündi crème brûlée, õuna-laimisalat, krõbedik
- Chez André - Peakoka lapsepõlve mastoit – Salzburger Nockerl à la André. Krõbe ahjusoe brioche French Toast prantsusepärases vaibis, vaniljepuding, kultuurjõhvika-rosina magushapu keedis, kaetud õhulise meringue pilvega
- Kolm Tilli - Ekleer Pajumäe talu mahekohupiima ja astelpajukreemiga
Hindadest. Maitsva Tartu kampaania korraldajate poolt ette antud hinnavahemik 20-25 eurot. Kui nüüd vaadata graafikut, kes millise hinna valis, on näha, et üks söögikoht valis madalaima hinna ... 20 eurot ja 15 söögikohta ehk 65% kõigist kampaanias osalevatest söögikohtadest valis maksimaalse hinna 25 eurot.