pühapäev, 13. veebruar 2022

Meat Marketi kõva kõhutäis

         Selle nädala ja järgmise nädala tööpäevade viimane toidukoht, kus me einestamas käisime oli Meat Market. Selle toidukoha teenindus on alati olnud väga tasemel ja ka see kord ei pidanud pettuma. Istekohad saime akna alla ja kuna väljas oli pime ja sees valge, siis olime nagu vaateaknal. Mööda läks nii võõraid kui tuttavaid, kellele me kohe silma hakkasime. 

Eelroog: Kalamatsi Esna juust / marineeritud lihatomat /  tomati krõbedik
Eelroog oli huvitav. Kõige rohkem huvitas mind, kuidas olid tehtud tomati krõbedikud ... nagu menüüs kirjas olid. Kuid selgus, et väga lihtsalt. Krõbedik oli ikka taignast, mida oli vaid immutatud tomatimahlade ja maitseainetega. Kuid maitses. Põhiosa moodustasid selles eelroas tummised tomatid, mis olid pandud marinaadi sisse. Tomatite vahel ulpisid kitsejuustu tükikesed. Marinaad oli päris hea, nii kitsejuust, krõbedikud kui ka tomatid olid selles hea kergelt vürtsika maitse juurde tõmmanud. Kitsejuust ja tomatid sobisid ka hästi. Kuid pisut minimalistlik oli see eelroog. Oleks nagu midagi veel tahtnud ... ikkagi meat market ... peaks ju liha osatama teha. Mäletan nende imelist veisecarpacciot ... ohh, siiani jooskeb suu vett kui sellele mõtlen. Seega ootuste ja kvaliteedi valem kehtib. Hindeks neli.

Pearoog: Meat Marketi rõngasvorst / hollandaise kaste /  kartulikreem / sibulamoos /  lehtkapsas


Selle pearoa põhitegija oli vorst ... tummine ja lihane vorst. Mille maitsel polnud vigagi, kuid see oli vorst. Kartulipüree, mille peale vorstirõngas oli asetatud ja hollandaise kaste, mis rõnga sees oli, maitsesid hästi. Kastme kohta ütles ettekandja, et see on munakollase kaste ja maitses ka nii nagu öeldi. Kale kapsa krõpsud, mis on juba suhteliselt traditsioonilised Tartu toidukohtade menüü osa, sobis püree ja kastmega hästi. Sibulamoos polnud ka uudis ning sobis vorsti juurde. Kõige rohkem andsid kogu toidule aga maitsekust rohelise pipra hautatud terad ... kindlasti soovitan iga ampsu sisse mahutada ka mõni pipratera. Kõik oli justkui hea ja kui vorsti asemel oleks olnud maitsev steigitükk või isegi kalapala, oleks ma pannud viie ... kuid vorst oli vorst ... ei midagi muud kui vorst. Sellepärast panime nelja. Kuid kõhu sai sellest praest kõvasti täis ... eriti mina, sest ma järgisin põhimõtet, et kõigepealt sõime ära abikaasa prae ja pärast sõi igaüks oma praadi. 

Magusroog: Grillitud ploomid / kardemonijäätis / pähklipuru

Jäätist Meat Marketis teha osatakse. Äsja valminud kardemonijäätis, mis polnud jõudnud veel sügavkülmas kivistuda, oli imehea ja seda oli piisavalt palju. Ploomid veinikastmes, mis jäätise alla olid peidetud, maitsesid koos jäätisega samuti hästi. Meenutasid pisut head ploomikompotti. Kaste üksi süües oli ehk pisut vänge, kuid koos jäätise ja ploomidega nämma. Mündileht jäätise sees oli ehk liiga traditsiooniline, kuid õnneks piisas seda vaid üheks ampsuks. Hea magustoit. Panin sellele suisa viie ... 






1 kommentaar:

  1. Eeee pearoog ja ...vorst?! Ma küll vorsti sööma ei lähe.

    VastaKustuta