pühapäev, 13. veebruar 2022

Kampus on tudengitele ...

     Nagu eelmisel aastal nii ka sellel oli Kampuses taustamuusikaks korralik tümps. Kuna seekord oli vähem külastajaid, siis tundus muusika eriti vali. Ma ei saa aru, miks küll peaks söögikohas selline taustamuusika olema. Kas see on tudengite maitele kohane??? Ei saa korralikult rääkida oma kaaslasega ega saa ka nautida rahulikult toitu. Teenindusel polnud viga. Tudengiealine ettekandja oli meeldiva jutuga ja selge diktsiooniga. Tutvustas meile lauale toodud eineid hästi.

Eelroog: SOOLASIIG | krõbe kartul, tillimajonees, siiamari.

Väga huvitavalt serveeritud eelroog. All oli soe kartulikroketi moodi riba, millele oli pandud tillimajoneesi vöödid, külmad soolasiia tükid, kalamari ja hulgaliselt ürte. Just see soe kartulipõhi oli eriti hea valik siiakala alla. Kui kroketis kasutatakse kartuliputru, siis siin olid kartulid riivitud ribadeks ja siis pehmeks keedetud (või pratud ... vot ei saanud aru) ning alles siis moodustatud selline riba ja paneeritud. Nägi hea välja ja ka maitses hästi. Kartul koos kalaga ja muude lisanditega oli väga hästi tasakaalus. Tillimajoneesis oli minu arvates pisut sinepit, mis andis sellele hea maitse ning kala oli mõnusalt maitsekas ja pehme. Igati hea eelroog. Hindeks viis. Kusjuures oli see juba neljas siiakalast valmistatud eine ... populaarne kala see siiakala. Maitsev ka. 

Pearoog: KAMMKARP | roheline õun, suvikõrvits, kookos 
Huvitava väljanägemisega oli ka pearoog. Need krõmpsud värvikad pealmised vahvlisarnased tükid olid moodustatud tapiokkist, mida oli värvitud kalmaarivärviga ning siis kuivatatud. Huvitav ja maitsesid huvitavalt. Kui ettekandja toidu lauale tõi, soovitas ta iga suutäit võtta koos toidu all oleva kastmega. Serveerimisel toodi isegi lusikad, millega saaks kastet eraldi võtta. Kuid kui ma olin esimese suutäie võtnud, sain aru, et kaste oli väga rammus ja väga intensiivse maitsega. Ükskõik mis komponenti koos kastmega võtta, oli kastme maitse kohe domineeriv. Kusjuures olid õuna suvikõrvitsa ribakesed koos kataifi taignasse keeratud kammkarbitükkidega maitsvamad kui koos kastega sama kombinatsiooni proovides.   Samas tapiokikrõps oli vaid kaunistuseks, ei sobinud väga muude komponentidega. Kammkarp üksi aga oli suhteliselt maitsetu... . Kui teha mereandidest toitu, siis ootaks sellelt ikka mereandide maitset ka ... kuid siin domineeris vaid kaste. Pärast arutelu panime hindeks kolme. Kusjuures kujutasin ette kuidas ma lusikaga seda kastet võtaks ja ... süda läks pahaks. Ettekandja tundus meie tagasiside osas üllatunud olevat. Mõnele eelmistest külalistest oli kaste väga meeldinud. Jajah. Maitsed on erinevad. Sellepärast ma oma blogi sissejuhatuses rõhutangi, et hindan toite vaid oma maitsemeelest ja kogemustest lähtuvalt. 

Magusroog: ŠOKOLAAD | kirss, šokolaadimuld, vaniljejäätis 
Magustoit oli taas kord tasemel. Šokolaadipoolkera sisse paigutatud kirsikreem oli hea komplekt - šokolaad magus ja krõmpsuva struktuuriga ja kirsikreem hapukas ja vahtjas. Väga hästi sobisid. Jänesekapsalehed kreemi peal sobisid samuti ideaalselt - olid hapukad ja kaunid toidu peal. Ning vaniljejäätis andis toidule oma tagasihoidliku maitse ja pisut jahedust juurde. Korralikult tasakaalus ja maitsev magustoit. Mekkisime seda naudinguga. Loomulikult hindasime pärast nautimist viiega.

        Kusjuures olin ma eelmistes blogides oma käidud kohtade lugemisega totaalselt sassi läinud. Kampuses oli viieteistkümnes Maitsva Tartu eine sellel aastal. Seega vaid kaheksa ongi jäänud ... Kui täna õhtul Meat Marketis ära käime, siis jääb seitse, kuid nendega viimaste blogidega tuleb oodata, sest esmaspäeval sõidan kuni reedeni ära. Töö tahab ka tegemist, ei saa ainult toitusid nautida ...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar