pühapäev, 6. veebruar 2022

Rahulik ja mõnus pühapäeva lõunaeine Café Shakespeareś

    On ikka oluline vahe ... kas minna sööma laupäeva õhtul kell seitse või pühapäeva keskpäeval. Esimesel juhul on enamus söögikohti rahvarohked, mis toob kaasa ka kärarohkuse ja teisel juhul oli mõnus rahulik istuda ... vaid mõned varajased einestajad olid lisaks meile Café Shakespeare´sse tulnud hommikukohvi nautima. Seega on keskkonna hinne mitte üksnes subjektiivne, vaid ka sõltuv nädalapäevast ja kellaajast. Kuid see selleks. Nautisime rahulikku keskkonda, head teenindust ning maitsvat ja erilist toitu.

Eelroog: Ahjus küpsetatud Muhu rukkisepik lihatomati, Viinamärdi mozzarella ja käsitöö karulaugu-basiilikupestoga
Eelroog oli suhtkoht lihtne ja tavaline. Röstitud sepikuviilule oli pandud tummine tomat ja selle peal sulatatud mozzarella juust. Törtsukesed sooja kattega saia kõrval olid maitsekad pestokuhjakesed. Tublisti andsid maitsekust juurde peale puistatud rikkalikud ürdid. Kui nüüd täpsemalt järele mõelda, siis just ürdid ja pesto tegidki toidu mõnusaks ja eelroa vääriliseks. Siiski jätaks hinde neljale, sest erilist maitseelamust jäi pisut väheseks.



 

Pearoog: Võis praetud Paadi talu angersäga filee, soe peedisushi mädarõika-mütsiga, marineeritud lillkapsas ja värske soolakurgi laastud, Põltsamaa Kuldse veinikaste safraniga
Eelroa vähese erilisuse korvas aga mitmekordselt pearoog. Nii julget ja erilist pearooga pole kaua aega saanud. Väga erilise maitsega angersäga on tavaliselt marineeritud või suitsetatud olekus serveeritud kuid täna saime praetud angersäga. See oli juba eriline. Veel erilisemaks tegi prae aga soojad mädarõikamütsiga peedisushi rullid ... maitses nagu sushi, kuid samas täiesti taimne toit. Traditsioonilise sushiga oli seal sarnane vaid riisitäide. Väga omapärane ja mis kõige olulisem, sobis selline sushirull väga hästi angersäga fileega. Safraniga veinikaste sobis mõlemaga ning oli maitsev isegi eraldi võttes. Marineeritud lillkapsas andis nii rõõmsat värvi kui ka maitset ja soolakurk oli super. Au ja kiitus kokale, kes oli nii julge lahendusega nii hästi välja tulnud. Tasakaalus, maitsekas ja väga eriline põhiroog. Hindeks viis. Soovitan kõigil minna seda rooga proovima...

Magusroog: Marjamaa talu metsmustika tiramisu „musta kalamarjaga“
Magustoidu osas oli mul väike eelarvamus - kaaviar magustoiduks. Kuid selgus, et see oli jutumärkides kaaviar... menüüs oligi see pandud õigesti jutumärkidesse, kuid ma ei pööranud eelnevalt sellele tähelepanu. Väikses kirjas on purgikaanel ka toodud, et tegemist on mustikakaaviariga, mitte kalamarjaga. Nägi välja nagu kaaviar aga tegelikult oli see mustikatoormoos tapiokiga ... just viimase pallikesed andsid toidule kaaviari välimuse. Kui keegi ei tea, mis on tapiokk, siis see on eriline tärklis, mis on  ekstraheeritud maniokki taime juurtest. Magustoidu alumise osa moodustasid tiramisu ja mustika vahekihid. Jälle äärmiselt omapärane magustoit. Sobib kindlasti eriti hästi koos kohvi või teega. Mustikat alumistes kihtides oleks võinud isegi pisut rohkem olla, siis oleks mustika maitse hästi esile tulnud. Kuid ega ma hinnet selle pärast langeta. Kindel viis. Soovitan soojalt ka seda magustoitu proovida ... Kusjuures tõi magustoidu lauda ja tutvustas seda peakokk isiklikult. Hea ikka, et Maitsva Tartu kodulehel on peakokkade fotod, muidu poleks ju teadnudki, et tegemist on nii auväärt toidu toojaga.
Kusjuures selle toidu fotole jäädvustamine tuli minu arvates mul paremini välja kui Maitsva Tartu menüüd jäädvustanud fotograafil. 😉








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar