neljapäev, 10. veebruar 2022

Neljaline õhtusöök Sparglis.

      Vahepeal pidin koroona tõttu kodus istuma. Nüüd aga on jälle tervis hea, test negatiivne ning võimalus jätkata Maitsva Tartu söögikohtade külastamist. Huvitav ... räägiti, et maitsemeel lahkub viiruse saabudes ... kuid minul polnud maitse tundmisega mingeid probleeme. Nojah. Eks see viirus mõjubki erinevalt. Siiski tundub, et see uus tüvi, mis kiiresti kõikjal on levinud, pole enam nii ohtlik, kui algne. Kuid see selleks. 

      Sain eile kirja Gustav Gastro Cafe peakokalt Martin´ilt, kes selgitas mõisteid äkis ja tartar. Tasub lugeda, väga põhjalikud selgitused. Lisasin selle tema loal Gustavi blogi juurde kommentaaridesse

        Täna õhtul oli broneeritud kella 20.30-ks Vilde ja Vine õhtusöök. Kuid kui me kohale jõudsime, siis käis allkorrusel ööklubis selline tümps, et põrand värises. Kuna ma ei kannata kohe üldse madalsagedusvõnkumisi, mida bassihelid tekitavad, siis otsustasime loobuda õhtusöögist ning broneerida kunagi tulevikus lõunasöök. Siis ehk on rahulikum. Kuid kuna olime juba välja tulnud, siis helistasin kiirelt Sparglisse, mis koroona tõttu oli vahele jäänud ja küsisin, kas võime neile õhtustama tulla ja rõõm oli suur, kui saime positiivse vastuse. Vot selline eelmäng tänasele õhtusöögile. Lõpuks aga istusime lauas ja kuulasime rahulikku muusikat ning ootasime eelrooga.

Eelroog: Tsitrusesoolaforell /võis praetud porru / põletatud kurk / tilliõli / forellimari
Kuna rahvast oli vähe, siis saime kiirelt eelroad lauale. Punane kala - tsitrusemaitseline soolaforell. Iseenesest polnud forelli maitsestusel vigagi ... porrulõik ja kurgiviil peal andsin ka maitset juurde ja kalamarigi oli asjakohane. Kuid sädet polnud. Hea eelroog, kuid ei midagi enamat. Samalaadset kala oleme ennegi mitmes kohas saanud. Seega kindel neli. Ei osanud ka midagi soovitada ... mis oleks seda eelrooga erilisemaks teinud. Ah jaa ... proovisin teha eelroa juurde võileiba, kuid selgus, et või oli äsja külmikust võetud ja nuga sellele peale ei hakanud. 




Pearoog: Pardi rinnafilee punaveini-astelpajukastmega /maksa-peekoniamps /fermenteeritud punasekapsasalat / krõbedad taignaribad kaneeliga









Ka pearooga ei pidanud kaua ootama. Üsna pea oli meil pardirind laual ja saime asuda seda mekkima. Esimese kahvlitäie võtsin pardirinda koos pastinaagikreemiga (mida menüüs kirjas polnud) ja mmm ... imehea. Part oleks võinud vähe pehmem olla, kuid saan aru, see on ju part. Teise ampsu võtsin pardiliha koos punaveini-astelpajukastmega ja sinna jäid külge ka mõned taignaribad ... jaaaa, jälle hea. Kuid siis otsustasin võtta ka pardiliha koos punahapukapsaga ja vot see mulle ei maitsenud. Minu arust fermenteeritud ehk hapukapsas siia toidu juurde ei sobinud. Igal juhul ei andnud see lisand midagi juurde. Struktuur oli tagatud juba taignaribadega ning maitsed olid ka ilma kapsata head ja tugevad. Sõin kõik ülejäänu ara ja jätsin kapsa abikaasale. Kui poleks olnud kapsast, oleks pannud viie, kuid nüüd alandasin hinde neljale. Tõesti, kõik muu oli maitsev ja hästi valmistatud.

Magusroog: Valge šokolaadi-kodujuustu pehme kook / murakakaste / petersell
Magusroog oli tõsiselt magus kook. Võibolla kohviga oleks see parem olnud, kuid kuna ma kohvi ei joo, siis sõin koogi niisama ära. Šokolaad oli magus, tainas oli magus, murakakaste oli magus. Ainult petersell peal polnud magus ja oli täitsa huvitav lisand. Siia koogile oleks juurde sobinud kas paar apelsinilõiku või metsmarja või ... no midagi hapukat. Magusarmastajatele see kindlasti meeldib. Kuid mina panin jälle nelja ... miinusega.

Selline neljaline õhtusöök Sparglis. Olime natuke pettunud, sest eelmisel aastal olime just siin saanud erilise maitseelamuse. Kuid mis seal ikka ... aastad pole vennad.








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar