teisipäev, 9. veebruar 2021

Suurepäraselt valmistatud veiseliha Entri´s ...

         Entris olime me teisipäeva õhtul kell 18.15-19.30 ainsad külastajad. Huvitav. Nagu hiljem selgus, olid Entri Maitsva Tartu menüü toidud väga maitsvad. Interjöör samuti meeldiv ning teenindus tasemel. Aga külastajaid polnud ... 

    
    Eelroog oli väga hästi kaunistatud siia tartar õhitud riisipaberil. Taldriku keskel oli rida kurgirulle, mis olid täidetud majoneesiga ning millele oli asetatud lilleõied. Majoneesitörtse oli ka mujal taldrikul ning üks keedetud vutimunagi oli seal oma koha leidnud. Siiakala toored tükikesed oli tagasihoidlikult kuid hästi maitsestatud. Riisipaber seal all andis mõnusalt struktuuri juurde. Seda õhitud riisipaberit olen ma Hiinas ja teistes selle kandi riikides palju söönud. Mulle meeldib. Kurgirullidel polnud ka viga, koos tartariga sobisid.  Ehk jäid maitsed tervikuna eelroa jaoks liiga tagasihoidlikuks. Hindasime seda rooga neljaga ... hea, kuid mitte eriline.

       Põhiroog oli veiseliha ... täpsema nimetusega petite tender ... ettekandja teadis täpsustada, et see on veiseliha tükk, mis pärineb abapiirkonna lihasest. Liivimaa Lihaveise kodulehe andmetel on petite tender koos sisefileega loomaliha kõige pehmemad lihased. Ja valmistatud oli see koka poolt imehästi ... punane (medium minus), väga hästi maitsestatud ning nii õrn ja mahlane. Lõpuks ometi sain maitsta selle aasta Maitsva Tartu menüüs veiseliha rooga, mis oli täpselt minu maitse kohaselt valmistatud. Aitäh peakokale !! Kuid liha võlusid kiites unustasin täiesti lisandid, mis väga hästi liha juurde sobisid. Kõrvitsakreem tegi lihatüki maitse pehmemaks ja veel mahlasemaks, värvilised porgandid oli midagi huvitavat ja maitsvat. Samuti sobisid nii püree kui lihaga ja siis olid veel sellised tšipsid, mis tundusid olevat valmistatud kuivatatud peedist ... vist?! Igal juhul huvitavad. Kokkuvõtteks superpraad ... ka kogus oli selline, et saime koos abikaasaga kaua-kaua nautida kõiki koostisosi. Viis pluss. 

        Magustoit nagu kõik eelmised toidud oli väga kauni serveeringuga. Eriline kauss, eriline paigutus, eriline kaunistus. Aurutatud juustukook oli mingi valemiga paigaldatud vaarikate ja beseede peale ning juustukoogi peal oli veel vaarikaid, mündilehti ja rohkelt soolakaramelli kastet. Võibolla oleks juustukook üksi jäänud natuke lahjaks, kuid koos rohkete vaarikatega ja soolakaramelli kastmega oli maitse imehea. Mulle meeldis, et vaarikaid oli nii koogi peal kui all ning seda hapukat vaarikamaitset jätkus kõikjale. Münt andis juustukoogile head maitset juurde. Väga hea. Ei saagi midagi muud panna kui viie. Seekord olid meie hinded abikaasaga täpselt samad. Ka talle maitsesid väga pakutud veiseliha ning magustoit.

Nüüd on käidud 12 ja minna 11 ... see oli ekvaator ja väga maitsev ekvaator.





 
 

2 kommentaari:

  1. Veiseliha peab olema jah mahlane, muidu on nagu tallanahk kui teha ei oska...
    Entri polnud aga minu soovlistis...mulle ei maitse juustukook. Eelroog kah kahvatu.

    VastaKustuta
  2. Pearoog oli tõesti väga maitsev

    VastaKustuta