kolmapäev, 10. veebruar 2021

Pepe´s menüü nimeks võiks pigem olla "Kohutav Tartu"

         Pepe´s, mis peaks olema justkui uus koht Tartus on tegelikult endine Umbroht, kus praktiliselt midagi pole muudetud ... kui nimi välja arvata. Lauad, lett, kujundus ja kõik muu olid samasugused nagu varem. Isegi lärm, mis Umbrohus oli väljakannatamatu, oli samasugune Pepe´s. Sellel ruumil lihtsalt on selline akustika, et pole võimalik isegi normaalselt kaaslasega lauas rääkida. Kelnerist, kellel oli veel mask ka ees, ei saanud eriti midagi aru. 

            Eelroog oli raviool või nagu menüüs kirjas oli Raviolo al’ Uovo... iseenesest oli see ricotta´ga täidetud suur pelmeenisarnane tasku ... mille kohta itaallased ütlevad raviool. Väljanägemine oli eelroal minu arvates kohutav, mingi vedelikus ujuv plönn. Peal oli toidul hulgaliselt vürtse ja parmesani juustu, mis andsid domineeriva maitse, sest ei ricotta ega raviooli ümber olnud kaste maitset vürtside tagant tunda polnud. Seletuseks veel, et ricotta on juustusarnase mass ja kaste oli menüüs ilusa nimega Mamm&Frukt Family Reserve Valge Sõstra kaste. Aga ära süüa kõlbas ja suus ei karjunud, panime hindeks nelja miinuse. 

        

    Pearoaks oli täidetud kalmaar. Lisanditeks hulk köögivilju, maapirni-pastinaagi püree ja pisut kohalikku kalamarja. Nagu ka eelmisel roal, oli peal hulk maitserohelist. Välja nägi see toit oluliselt parem kui eelroog, kuid üsna pea sain aru, et välimus on petlik. Kui ma seda toitu noa ja kahvliga sööma hakkasin, selgus, et neid kalmaarirõngaid ei saa eriti lõigata, sest nende sees oli mingi niitjas aine. Proovisin siis suurema tüki suhu panna ja närida ... see oli viga ... ka hambad seda niitjat ollust läbi ei närinud ja suust välja võtta ka ei tahtnud. Neelasin alla ... jube tunne oli, kuidas osa niiti oli suus, osa kurgus ja see kõik oli ümbritsetud sültjast kalmaarimassist. Õnneks oli kalmaari all hulk suhteliselt vürtsist kastet, mida peale võttes sain kuidagi suutäie alla. Proovisin teist suutäit, et ehk esimene oli mulle selline juhtunud, ei midagi paremat. Jälle päästis Pühaste Vulina kaste mind halvimast. Kolmandat kalmaarirõngast proovisin rohkem uurida, et aru saada, mis see viga seal on ja jäädvustasin tulemuse järgmisel fotol ... mis te arvate, mis see on ? ... mina ei tea. Võibolla peabki kalmaar selline olema ?

Igal juhul mulle see ei maitsenud. Kui ma kelnerile oma muret kurtsin, oli viimane positiivne ... ka see olla elamus. Kuid kas selliseid elamusi ma Maitsva Tartu raames otsima tulin? Pigem ikka mitte. Ütlesin kelnerile ausalt, et see toit ei maitsenud mulle. Võibolla koos veiniga oleks see toit tõesti paremini alla läinud, kuid ainult selle nimel ei tahaks oma karskest eluviisist küll loobuda. huvitav oli asjaolu, et kalmaari kõrvale toodi kõrvallauale saia, kuid meid jäeti ka sellest päästerõngast ilma. Ju siis tahtis kelner eksperimenteerida ... mis näo me teeme. Tegime pahase näo ja panime hindeks kahe miinuse. 

        Magustoiduks oli Meekook. Meekärg mandlibiskviidi, rummi-rosina jäätise ja Peninuki Quince Soda kreemigaPanin selle kirja, sest mulle tundus, et meekooki polnud selles toidus kusagil. Olid mingi saialaadsed tükid, mis ehk olidki saiatükid, siis see ilusa nimega kreem, mille kohta ei oska midagi arvata ning suur hulk rummi-rosina jäätist, mille maitse oli nii intensiivne, et seda koos teiste komponentiga koos süües oli tunda vaid jäätise maitset. Ja siis olid selles toidus kivikõvad tükid, mis ma alguses päris söömata jätsin, kuid siis lõpuks ikka hammaste vahel puruks tegin... vaesed hambad. Kelner hiljem selgitas, et need ollagi sulatatud kärjetükid. Nojah. Magustoidule sai hindeks pandud kolm.

Kokkuvõtteks kohutav elamus. Jõudsin koju ja võtsin paar ampsu abikaasa poolt lastele tehtud hakkliha-kapsa hautist, et inimese tunnet tagasi saada. Vaatasin siis, mis hindeid sai Umbroht menüü 2018 ja 2020 ning mõtlesin, et mitte s...gi pole muutunud. Vabandan väljenduse pärast. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar