reede, 3. veebruar 2023

Gustav Café ´st jäi suhu väga-väga magus maitse.

     Reede lõuna paiku oli Gustavi kohvik Kaubamajas rahvast täis. Kes jõi kohvi, kes lõunatas. Etteruttavalt peab ütlema, et teenindajad ei tulnud selle rahvahulga haldamisega kuidagi toime ... pearooga pidime ootama üle poole tunni ... Peaks ju ometi olema selge, et lõuna ajal on palju inimesi ja selleks ajaks on vaja kaasata lisajõude, et ei tekiks selliseid pikalt ootavaid kliente nagu meie. Jah, ettekandja vabandas kenasti, kuid see vabandus ei too tagasi kulutatud aega. Kahju.

        Eelroog tuli tegelikult suhteliselt kiiresti, sest nagu me aru saime, oli see varakult ette valmistatud ja ootas külmas vaid lauale toomist. Eelroaks oli linnulihapatee, mille sees olid mõned pohlad ja mis oli pandud kõrvitsaseemne saia (menüüs oli sai, kuid mulle nägi see välja nagu leib... kes teab) peale. Patee on eesti keeles pasteet. Seda oli väiksele leivaviilule peale kuhjatud korralikult. Minu arust isegi liiga korralikult, sest pasteet, isegi linnulihapasteet, on tugeva maitsega ja rammus. Pohlad sobisid sinna juurde, kuid neid oli vähe ja nad ei suutnud seda rammusat suutäit tasakaalustada. Muudest maitserohelistest rääkimata. Ka leib, millele pasteet oli asetatud, erines oluliselt reklaamis toodud fotol olevast ... 

Vaadake ise. Reklaamfotol on leib palju õhulisem ja krõmpsuma väljanägemisega. Kuid pasteedi hulk on ka reklaamfotol oluliselt suur ... leiva koguse kohta. Kui maitsest rääkida, siis polnud see piisavalt eelroale kohaselt isutekitav ... pigem ütleks, et isu jäi väiksemaks. Võibolla oligi järgnev pikk ooteaeg "ette planeeritud"? Et oleks seda rammusat eelrooga aega seedida? Jah. Ei maitsenud ... taas kahjuks. Hindeks paneme kolme, sest ära süüa kõlbas ja kõhtu täitis.

Kui lõpuks pearoog saabus, siis olime juba mitu järgmist toidukohta läbi arutanud ja ära broneerinud ning muidki elulisi asju rääkinud. Pearoaks oli pikalt küpsetatud seapõsk ... kui ma ettekandjast õigesti aru sain, siis üle kolme tunni ... seega pidi põsk juba laualetoomist ootama ... Lisanditeks olid krõmpsuvad tüümiani-porgandi ribad, mis sobisid hästi liha ja Kodas käsitöökastmega ning andsid toidule tekstuuri. Kõrval oli veel punapeedipüreed ja mingeid maitseainelehti ... vist ... ei saanud hästi aru. Need valged kuivad tükikesed, mida leidus nii taldrikul liha ümber kui ka krõmpsude all, olid hapukoore crumble´d ehk eesti keeles lihtsalt hapukoorepuru. Maitsest ei saanud eriti aru, kuid koos liha ja kastmega olid head. Maitsed sobisid ja kõht sai täis. Üllatust eriti polnud, seega hindeks kõva neli. Seda, et toidu välimus oli reklaamis toodust erinev, ei hakka siinkohal üldse rõhutamagi.

    Siis pidime taas tükk aega ootama ja lõpuks tuligi selline segapudi lauale. Nimetuseks oli lõhkine apelsini-rullkokk/karamelline mee-astelpaju kaste / ahjušokolaad / värske piparmünt. Välimust eriti pole, kuid kui hakkasime maitseelamust otsima, siis polnud ka seda. Domineeris väga tugevalt mee ja šokolaadi maitse ... Hästi natuke oli tunda vahel apelsini ... siis kui üks tükike hamba alla sattus ja pärast söömist jäi suhu kerge piparmündimaiste ... sest võtsin selle lehekese viimasena. Kuid see tugev magus mee-šokolaadi maitse oli veel kaua-kaua keelel. Nagu öeldakse: mis keelel, see meelel ... see magustoit minu meelest ei maitsenud. Astelpaju oleks võinud kordades rohkem olla, selle maitset ei tundnudki ja magusainet oluliselt vähem. Lisaks oleks võinud veel mingeid maitsenüansse lisada. Panen taas kolme, sest ära sai söödud ja kõhtu täitis.

Kahju, Gustav on varasematel aastatel ikka meeldivalt üllatanud, kuid nüüd ... 3-4-3-4. Kuid jah, 2020 aastal olid ka selles toidukohas madalad hinded, toona istusime all ja seal polnud üldse mõnud ja eelroog ei maitsenud kohe üldse. Jah. Aastad pole vennad ja peakokad samuti.

Homme ootab perelõuna RP9- s ... eks näis. Esmaspäeva õhtuks saime Wernerisse kohad ja neljapäeval läheme Vilde ja Vinesse, sest sellel õhtul pole seal tümpsu (loe  aasta 2022 kogemust). Küsisin broneerides otse ... kas on all disko või mitte ja selgus, et neljapäeval on allasutus suletud. 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar