neljapäev, 2. veebruar 2023

Pehmete roogadega Kongo Tango

     Õhtusöök Kongo Tangos oli meil koguni neljale. Lisaks tulid meiega Maitsva Tartu roogasid nautima meie tantsurühmakaaslased ehk siis nüüd endised tantsurühmakaaslased. Väga mõnus seltskondlik õhtu oli ... saime arutada nii toiduteemasid kui ka kõike muud elulist. Kongo Tango ise on samades ruumides kus varem oli väga boheemlaslik baar Zavood  ... nüüd on baar palju paremini valgustatud ja ehk ka pisut sisekujunduse poolest muudetud, kuid mingi boheemlaslik alatoon on ikka alles ... nii interjööris kui teeninduses. Kuna koos meiega oli seal rahvast vähe, siis oli meil mõnus oma nurgake, kus vestelda ja toite nautida ... seega polnud viga. Ehk see endiste aegade hõng lubas meil end pisut vabamalt tunda. Interjööri hindeks sai minult pandud neli.

    

   Toitudest. Eelroog oli üle hulga aja supp ... kusjuures proovisin meelde tuletada, millal viimati Maitsva Tartu menüüs supp eelroaks oli ja ... ei tulnud meelde. Kas üldse on olnud ... ei viitsi kõiki üheksatkümmend blogipostitust läbi sirvida, et asjas veenduda. Jajah. Viie aastaga 90 postitust Maitsva Tartu elamustega. Kuid tagasi asja juurde ... supp ... või kui veel täpsem olla kreemine praesibula püreesupp pastinaagi krõpsuga ... nii oli menüüs.... ja nii oli ka taldrikul. Lisaks pastinaagikrõpsule oli supi peal ka näputäis idusid. Maistest ... väga huvitav ja eriline valik ... teha püreesuppi praesibulast. Kuid maitsel polnud vigagi. Ainult pastinaagikrõpse ja idusid oli peal na vähevõitu. Eriti idusid, sest need andsid rammusale ja tugeva maitsega püreesupile värskust ja tekstuuri juurde. Kusjuures märkas minuga koos einetanud rühmakaaslane, et fotol oli lisandeid supi pinnal oluliselt rohkem... panen selle foto ka siia juurde ...

no vaadake ise. Tundub, et seekord tegi keegi lisanditega vahelt või siis lihtsalt tuli neist puudus. Igal juhul oleks püreesupp maitsenud olulisemalt paremini, kui pind oleks sama tihedalt kaetud idude, pastinaagi ja muude lisanditega ... olen selles veendunud. Nüüd oli püreesupp liiga kaste sarnane ... ja süüa paljast kastet ... pole eriti mõnus. Isegi kelner, kes meid teenindas, oli selle märkusega nõus. Sellepärast panime eelroale pärast väikest arutelu hindeks nelja miinusega. Serveerimise koha pealt ... kõik taldrikud olid erinevad ... mulle sattus eriti ilus ... aga üks oli ka selline lihtne sööklataldrik. Väga boheemlaslik.

    Pearoog Peipsi koha. Minul ja minu abikaasal luudega ja tantsukaaslastel luudeta. Luude väljakorjamine oli üsna tülikas, sest neid polnud palju, kuid need olid väikesed ja väga ebameeldivad. Koha ise oli võis praetud, hea mahlane ja maitsekas. Võibolla oleks pisut sidrunit juurde tahtnud, kuid samas oli mädarõika-veinikaste päris hea lisand. Veinis hautatud porgandid olid maitselt normaalsed, kuid tekstuurilt pehmed ja koos lillkapsapüreega andsid taas sellise püreesupi mõõdu välja. Roheherned sobisid toiduga ja mis toidule nii tekstuuri kui ka väga erilist maitset andsid, olid peale puistatud (vist kergelt röstitud) kapparid. Kusjuures tundis ainsana selle lisandi ära minu abikaasa ... väga tubli. Kapparit oleks võinud olla topeltkogus, siis oleks tekstuur ja maitse oluliselt parem ja kui veel porgandid hamba all oleks krõmpsund ... unistada ju võib. Seega maise poolest hea roog, kuid taas selline pehme ... naersime, et need road on hambututele vanuritele väga sobivad. Hindeks sai pearoog nelja, sest maitseelamus oli olemas ... Neile kes kapparist soovivad rohkem teada, siis ... need on õiepungad, mis enne avanemist korjatakse ja toidu valmistamiseks kasutatakse.

Magusroog oli Emajõe Suursoos korjatud jõhvikas ... täpsemalt neist jõhvikatest valmistatud parfee. Mmmm ... minu lemmik ... hapukas ja maitsekas. Ning lisandid, mis selle juurde oivaliselt sobisid olid ühes küljes alõtšamarmelaad koos pistaatsiakreemi törtsudega ja teises küljes segu granaatõunaseemnetest, füüsalitükikestest, mustikatest ja kiivipalakestest. Väga nauditav magusroog. Ja eriline ... panna kokku jõhvikaparfee ja pistaatsiakreem ... väga omapärane, kuid väga õnnestunud kooslus. Alõtšamarmelaad sobis hästi nende mõlemiga. Ja salat teisel pool andis nii värskust kui maitsekust. Kõik me mõmisesime mõnust seda süües ja loomulikult polnud alla viie mõtteski hindeks panna. Tubli etteaste peakokalt ! Ehk ainus, mida oleks soovitanud ... imeliku pulga asemel oleks võinud olla kunstipärasemad parfee serveerimiskujud. 

Loomulikult oli meeldiv ka arvet tasudes näha, et summa oli eelmiste aastatega samas skaalas ... 2x26 eurot on vastuvõetav hind.   

Homme ootab lõuna Gustav Café´s ja laupäevaks sai kinni pandud perelõuna aeg RP9-s. Kusjuures RP9-sse helistades ütles telefoni vastuvõtja kiirelt, et laupäevaks kohti pole ... kuid kui ma selgitasin, et soovime tulla lõunatama, siis polnud kohtadega enam mingit probleemi. Soovitasin talle enne kuulata lõpuni ja siis otsuseid teha.   




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar