kolmapäev, 15. veebruar 2023

Nokkisin teri Trikster Tihases

     Taas kord kiirelt planeeritud ja koheselt elluviidud lõunaprojekt. Tekkis korraks vabam hetk ja kirjutasin Trikster Tihasesse, et kas võin tulla ja sain juhatajalt vastuse, et olen oodatud lõunale. Nii ma siis istusingi kolmveerand kaks täiesti tühjas Trikster Tihases ja ootasin eelrooga. Oi ... vabandan, üks härrasmees oli peale minu, kuid ta lõpetas ja lahkus. Kui ma olen alati nautinud vähese rahvaarvuga kohti, siis siin oli päeval kuidagi kõle tunne ... ei tea ise ka miks. 

    

    Õnneks ei lastud mul kaua oodata ja peagi oli vesi laual ning ka eelroog saabus kiiresti. Eelroaks oli menüü põhjal Chorizo kroket, Andre Farmi juustukrõps ja käsitöö tšillimajonees. Kui fotot vaatate, siis majonees on paremal ja kroketid vasakul, kroketite vahel juustulehed. Nii .... alustasin sellest, et võtsin kroketitüki koos majoneesiga.... ja olin kohe üllatunud ... kus on chorizo? teadupoolest on chorizo tugevamaitseline vorst. Kroketid maitsesid nagu tavalised kartulikroketid. Majonees oli kusjuures suhteliselt vähese maitsega ... kui mitte öelda maitsetu. Alles siis, kui märkasin kroketite all tumedaid tükikesi, taipasin, et vorst pole mitte sees, vaid all ... seega on toidu nimi eksitav, mitte chorizo kroket, vaid kroket chorizoga. Kuid see selleks. Järgmiste ampsude jaoks lõikasin kroketist tükikese, panin sinna sisse jõuga pruunistatud vorstitükikesi ja ... tuleb väita, et kartulikroketid sobivad tõesti koos chorizoga. Siis otsustasin proovida ka juustu ehk võtsin kroketi-juustu-chorizo suutäie ja ... rohkem ma nii ei teinud, sest juust oli selline tuim ja vintske ... kindlasti mitte krõps. Juust jättis kaua lahtiselt seisnud juustu tunde. Kuna majonees oli maitsetu ja juust ei mekkinud mulle, siis sõin kartulikrokette vorstitükikestega ... ehk nokkisin vorstitükikesi ja surusin neid kartulipudru sisse. Mis sellisele eelroale hindeks panna ?... kesine kolm. Juustu valmistamine oli täiesti ebaõnnestunud, majonees maitsetu ... kuigi tšilli peaks olema eriti tugeva maitsega ... ja vorst oleks võinud olla kroketite sisse miksitud, mitte tükikestena eraldi ... viimane siis söömise mugavuse pärast.

        Pearoog, mis lauale toodi, oli kohafilee. Taldriku ääres olid trühvli-hernekreemi ringid ja ringidel nagu jooksurajal imehead portobello seenekuubikud, pisut liiga krõbedad kartulikihid ja mõned kirsstomatid. Koha on väga hea kala ja koos maitseka trühvli-hernekreemiga oli kala imehea. Ka kartulite juurde sobis nimetatud kreem ja kõik kolmekesi olid ka head. Kusjuures portobello kuubikud olid kokal väga hästi õnnestunud. Parajalt hea tekstuuriga ja koos kreemiga maitsesid hästi. Tomatiga juhtus küll väike äpardus ... nimelt ampsasin terve kirsstomati koos väikse kalatükiga ja ... tomat oli sees nii tuline, et pidin tükk aega suud lahti hoidma. Õnneks jahutas külm vesi tomati kiiresti. NB! Tasub olla ettevaatlik ! Aga pearoog oli tervikuna ka väga hea. Kõik sobis omavahel ja oli nii maitsekust, üllatust kui ka väljanägemist. Tubli viis ! Veelkord tõstaks esile portobello tükikesi ja trühvli-hernekreemi, mis olid imehästi õnnestunud.

        Magustoit. Jääkülm kitsepiima juustukook muraka-viski kastega. Väga hästi garneeritud ... kohe ilus vaadata. Ettekandja ütles ka kitsepiima farmi nime, kuid see läks mul meelest ära. Kook ise oli tõesti külm ... mitte küll jäätunud. Samas tuleks öelda, et maitses kook nagu tavaline juustukook ... kitsepiima ma küll ei eristanud. Muraka-viskikaste oli väga hea, granaatõuna paunakesed olid seal sees täpselt need, mis vaja. Kuid kahjuks oli seda head kastet pisut vähe, et kogu tavalisele juustukoogile head maitset anda ... nii juhtuski, et viimased suutäied kooki olid liiga juustukoogi maitselised. Soovitan jätta viimaseks ikka kasteampsu, siis jääb lõpus suhu parem maitse. Hinde küsimus... raske küsimus ... kaste oli kindlalt viieline, kuid koos pigem nelja miinusega ... seega paneks hindeks nelja plussi ... kui oleks kastet poole rohkem olnud, siis oleks viie saanud.

Kui nüüd meenutada lõunaroogasid, siis tõesti oli neis palju nokitavaid koostisosi ... eelroas vorstitükid, pearoas portobellokuubikud, magustoidus granaatõuna paunakesed ja murakatükid kastes. Tihasele sobivad.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar