neljapäev, 6. veebruar 2020

UmbRohus pole enne kella kolme mõtet "Maitsva Tartu" menüüd küsida

Täna hommikul tuli mõte, et võiks lõuna ajal UmbRohus ära käia. Eelmine kord, kui õhtul käisime, oli ruum tõsiselt ülerahvastatud ja lootsin, et lõuna ajal on seal rohkem ruumi. Mõeldud-tehtud. Helistasin abikaasale ja uurisin, kas ta saab tulla ning jaatavat vastust kuuldes täitsin broneerimisvormi, mille ma UmbRohu kodulehelt leidsin. Broneeringu ajaks kirjutasin 12.00 ja jaotusse "Sinu soovid, mõtted" panin kirja: "Maitsva Tartu menüü". Ja posti tuli kell 10.51 minu meiliboksi kiri: "Tere, Teie broneering valitud kuupäevaks on kinnitatud. Kohtume varsti, Restoran-vinoteek Umb Roht". Korras, mõtlesin mina ja kell 11.58 sisenesin koos abikaasaga söögikohta. Kuna keegi kohti näitama ei tulnud ja broneeringuga lauda polnud näha, siis istusime suvalise laua taha maha ja ootasime ettekandjat. Ruum oli laudu ja rahvast täis ning eriti hubaselt ennast seal tunda ei saanud. Mõne minuti pärast tuligi ettekandja ja kui me ütlesime, et soovime Maitsva Tartu menüüd, siis teatas ta rõõmsalt: "Maitsvat Tartut" pakume alates kella kolmest". Vot oli üllatus, ütlesin talle, et ma ju kirjutasin, et tuleme Maitsva Tartu toite sööma. Hakkasime juba tõusma ja lahkuma, kui ettekandja tuli tagasi ja ütles, et me saame ikka oma soovitud toidud kätte. Istusime siis tagasi ja umbes viie minuti pärast oligi meil eelroog laual.

Foto Maitsva Tartu lehelt
Kartulikrõps & juust, muna/parmesan/õun - nii oli selle roa ametlik nimi. Vaatasin seda eelrooga ja vaatasin fotot Maitsva Tartu veebilehel … vaatasin veelkord fotot ja veelkord toitu … no ei ole sama mis fotol. Isegi nõu, mille seest serveeriti oli erinev. Aga vaadake ise. Ülemine foto on toidust, mis lauale toodi ja alumine on toit, mis oli kodulehel. Leidke 10 erinevust.
Aga olgu selle välimusega kuidas on, kuid lisaks oli ka sisu erinev. Leidsin kartulikrõpsud, mis olid soolased, kõvad ja külmad, mingi juustuvõide sarnase olluse, mis oli rammus ja soolane ja külm ning kahe juustuhunniku vahel oli muna, mis oli samuti külm. Ju see eeltoit pidigi külm olema … aga parmesani juustu, mis on teadupoolest väga erilise ja tugeva maitsega ning õuna, mis ehk oleks isegi toitu natuke maitsekamaks teinud, ei leidnud ma kusagilt. Seda eelrooga süües mõtlesin mitu korda, et kas ma ikka tahan seda … või jätan alles. Mina ikka pingutasin ära, kuid abikaasa jättis suurema osa söömata. Kurbusega pean tõdema, et panen hindeks esimese ühe.
Põhirooga ootasime pisut kauem ja arutasime, et mis nüüd küll meid ootab.  Põhiroaks oli Lammas & Pipar, kus oli juures kaste, juurselleri püree ja peal rohkelt maitseaineid. Eelroa kogemus veel suus võtsin esimese suutäie ja minu üllatus oli suur, kui Uus-Maeremaa lamba liha (nagu ettekandja väitis) oli mõnusalt mahlane ja pehme ning "kasuka maitset" polnud üldse. Vürtsid, mis olid pipra peal ja kastmes, olid hästi valitud ja andsid toidule nauditava maitse ning juurselleri püree oli samuti väga maitsekas ja hea. Ka toidu kogus oli paras, kahest lihatükist koos lisanditega saime kõhu mõnusalt täis. Nii üllatav kontrast - eeltoit sai hindeks ühe ja pearoog viie.

Magustoiduks sõime šokolaadi & cointreau´d - valge šokolaad/sidrun/suhkrumandlid. Valge šokolaadi pallike, mille sees oli apelsinikreem (loodan, et mäletasin õigesti, mida ettekandja ütles) oli hea. Kui aga juurde võtsime õhulist sidrunivahtu, siis oli kooslus väga hea. Pisut üllatavad olid ka toitu kaunistavad liistakud, mille osas oli ootus, et need on magusad … kuid oh ei, hoopis hapukad. Hea magustoit … ka sellele võib panna viie, sest oli nii maitsekust, kuju kui ka üllatusmoment oli juures.


Sellised seiklused siis meil söögikohas Umb Roht. Kuna ei selle söögikoha kodulehel ega ka Maitsva Tartu veeilehel pole kirjas, et enne kella kolme Maitsva Tartu menüüd pole, siis on siinkohal hea kõigile teatada: " UmbRohus pole enne kella kolme mõtet Maitsva Tartu menüüd küsida ".


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar