

Peedisupp ise koosnes kahest osast. Punane osa oli peedipüreesupp, mis meenutas väga borši maitset, see oli tehtud punapeedist ja teine osa oli hele, kelneri sõnul vahustatud valge peet. Igal juhul need kaks supi osa sobisid hästi. Punapeedisupp oli suhteliselt äädikane ja tugeva maitsega, valge aga leevendas seda maitset. Valget osa aga oli pisut vähe, sest lõpuks jäi alles ainult punane tugevamaitseline supp. Krõbe odrakaraskikuivik oli hea koos kõigi nende kreemitupsudega, kuid ka see sai kiiresti otsa.
Hindamine? Huvitav eelroog. Oleks valget osa rohkem olnud, oleks viie pannud, nüüd peab aga see roog piirduma neljaga.
Pearoaks serveeriti meile Andri-Peedo talu kitselihast pikkpoissi, mille kohta ütles kelner kohe, et see pole tavaline. Ja polnud ka … pikkpoisi maitsestamine oli eriline. Pikkpoisipalli sees oli poolpehmeks keedetud muna ja üle oli pall puistatud riivitud kitsejuustuga. Minu pikkpoisis oli muskaatpähklit pisut rohkem … arutasime tükk aega, kas on muskaatpähklit palju või mitte ja alles siis, kui olime vahetanud pikkpoisitükikesed, leidsime, et minul ongi tugev muskaatpähkli maitse ja abikaasal mitte. Vot. Kõik pakutavad toidud polegi analoogilised. Kuid pikkpoiss oli mahlane ja maitsekas. Juurde oli serveeritud sinine kartulipüree, mis oli valmistatud kartulist ja sinisest kapsast. Veel oli taldrikul stuuvitud porgandid ning kapsas (struuvitud on siis kelneri sõnul võis praetud) ja imehea mustsõstrakaste. Soovitakski selle roa maitsjatel võtta pikkpoisisuutäis koos juustu, kaste ja püreega …. mmm mul tuli vesi suhu, kui seda kirjutasin. Väga hea. Viis.

Mõnus lõunasöök oli. Ei kahetse. Seda enam, et see sai meil kiiruga vahele võetud, muidu oleks sinna alles reedel saanud minna. Soovitame teilegi kohvik-restot JOP.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar