Käisime kogu perega Maitsva Tartu avalöögiks
lõunatamas Truffe´s. Meie abikaasaga ja vanim poeg Karl-Johannes sõime
"Maitsva Tartu" eripakkumist ja väiksed poisid valisid endale
lastemenüüst prae ning purukoogi magustoiduks. Teenindus oli meeldiv ja viisakas,
kuid toolid olid pisut ebamugavad … küll oli hea, et toidud nii kiiresti
valmisid, ei pidanud kaua istuma. Kohe saime lauale leivaviilud ning
maitsevõi ja meie soovil toodi ka kannuvesi, mida korduvalt hiljem
täideti. NB! Vesi maksis 2 eurot, kuid lisatäitmine oli tasuta.

Aga olgu nende mõistetega kuidas on. Toit
ise oli üks selline kohutavalt rammus kalamaitseline ollus, mis oli pandud saia
sisse. Kohe kuidagi ei sobinud eelroaks. Minu mõte eelroast on selline isu
tekitav kerge maitsekas suutäis, mis pärast selle ärasöömist tekitab isu veel
midagi head süüa. Selle eelroa söömise järel jäi aga suhu selline rasvane
kalamaitse, mis tuli rohke veega lahjendada, et saaks järgmise toidu maitset
tunda. Ainus selline värskendav ja vürtsikas koostisosa oli kurk, mis oli eelroa peale pandud ja mis pisutki värskendas ja lahjendas sisemist rammusat massi. Pärast lühikest arutelu pereliikmetega panin sellele eelroale hindeks kahe - ära sai söödud, kuid teist korda enam ei sooviks.

Magustoit oli kõige erilisem. Kitsejuust,
põldmari, musta küüslaugu šokolaad, karamelliseeritud must leib. Kitsejuust on tugeva maitsega ning selle sobitamine teiste komponentidega on keeruline. Kokk oli aga sellega rahuldavalt hakkama saanud - tume küüslaugu šokolaad, kus küll küüslaugu maitset eriti tunda polnud, oli kitsejuustu kõrvale üllatavalt sobiv. Puru, mille sees kitsejuustu palli oli veeretatud, andis ka lisamaitset. Mis selle puru päritolu oli, jäigi meil selgusetuks - kas see oli põldmarjast, mustsõstrast või mingist muust toorainest tehtud?? Aga hea oli. Huvitav kuidas hindavad seda magustoitu need kellele kitsejuust ei maitse ? Magustoidu kohta julge valik. Kuna pärast söömist jäi kitsejuustu maitse suhu domineerima, siis panin siiski hindeks nelja plussi.
Kokkuvõtteks pean ütlema, et esimese toidukoha elamus jäi kesiseks. Interjöör neli, eelroog kaks, põhiroog kolm ja magustoit neli pluss … oleks tahtnud palju kõrgemaid hindeid panna. Aga mis teha … nagu vanasõna ütleb "Esimene vasikas läheb aia taha". Õhtul on meid ootamas Pieree ja homme Tšehhov ning Meat Market. Ehk õnnestub neil meile pakkuda palju paremaid maitseelamusi.
.
Chorizo ōli on tehtud chorizo singist.
VastaKustutaAitäh. Seda ma arvasin, kuid ei julgenud välja öelda.
VastaKustuta