esmaspäev, 3. veebruar 2020

Mõnus lõuna kahele kohvik-restos JOP


Kohvik resto JOP on oma nimest Antoniuse ära võtnud, ju siis oli eksitav, sest Antoniuse restoran on ka Tartus olemas. Otsisin kodulehelt hommikul numbri ja helistasin alates 9.20-st kuni 11.45-ni oma kümmekond korda, kui mitte rohkem, et saaks aja lõunaks kinni panna. Aga ei, kuna toidukoht avatakse kell 12, siis sain alles 11.45 ühendust ning mulle anti teada, et oleme oodatud Maitsva Tartu pakkumist nautima. Tõsi, enne küsis telefonile vastaja kokalt järgi, kas tal on meile roogasid pakkuda. Oli.

Eelroaks oli esimest korda kolme aastase Maitsva Tartu toitude proovimise jooksul supp. Peedisupp, mille kõrval oli kuivatatud odrakaraskiviil sibulapatee, röstitud sibula ja mädarõikakreemiga. Peal peedileht … huvitav, peedilehti oleme sellel aastal kohanud juba nelja toidu juures erinevates söögikohtades!? Kas see on selle aasta trend?




Peedisupp ise koosnes kahest osast. Punane osa oli peedipüreesupp, mis meenutas väga borši maitset, see oli tehtud punapeedist ja teine osa oli hele, kelneri sõnul vahustatud valge peet. Igal juhul need kaks supi osa sobisid hästi. Punapeedisupp oli suhteliselt äädikane ja tugeva maitsega, valge aga leevendas seda maitset. Valget osa aga oli pisut vähe, sest lõpuks jäi alles ainult punane tugevamaitseline supp.  Krõbe odrakaraskikuivik oli hea koos kõigi nende kreemitupsudega, kuid ka see sai kiiresti otsa.
Hindamine? Huvitav eelroog. Oleks valget osa rohkem olnud, oleks viie pannud, nüüd peab aga see roog piirduma neljaga.

Pearoaks serveeriti meile Andri-Peedo talu kitselihast pikkpoissi, mille kohta ütles kelner kohe, et see pole tavaline. Ja polnud ka … pikkpoisi maitsestamine oli eriline. Pikkpoisipalli sees oli poolpehmeks keedetud muna ja üle oli pall puistatud riivitud kitsejuustuga. Minu pikkpoisis oli muskaatpähklit pisut rohkem … arutasime tükk aega, kas on muskaatpähklit palju või mitte ja alles siis, kui olime vahetanud pikkpoisitükikesed, leidsime, et minul ongi tugev muskaatpähkli maitse ja abikaasal mitte. Vot. Kõik pakutavad toidud polegi analoogilised. Kuid pikkpoiss oli mahlane ja maitsekas. Juurde oli serveeritud sinine kartulipüree, mis oli valmistatud kartulist ja sinisest kapsast. Veel oli taldrikul stuuvitud porgandid ning kapsas (struuvitud on siis kelneri sõnul võis praetud) ja imehea mustsõstrakaste. Soovitakski selle roa maitsjatel võtta pikkpoisisuutäis koos juustu, kaste ja püreega …. mmm mul tuli vesi suhu, kui seda kirjutasin. Väga hea. Viis.

Magustoiduks oli jõhvikaparfee tumeda šokolaadiga. Parfee on nagu jäätis ehk algained vahustatakse ja külmutatakse kiirelt. Jäätise või parfee all oli segu mündilehtedest, vaarikatest ja šokolaadibrownie tükkidest. Kõrval mõnusalt hapu jõhvikamoos. Just moos ja vaarikad olid need komponendid, mid andsid jäätisele ja brownitükkidele hapukat maitset juurde, muidu oleks liiga magus olnud. Hea magustoit. Ainult üllatuse moment jäi väikeseks. olen ennegi korduvalt söönud šokolaadibrowniet, jäätis ehk parfee oli hea, kuid mitte eriline ja kokku oli hea magustoit … kuid mitte eriline. Kaalusin kaua, kas panna hindeks neli pluss või viis miinus ja abikaasa veenva argumenteeritud soovituse põhjal jäi hindeks viis miinus.

Mõnus lõunasöök oli. Ei kahetse. Seda enam, et see sai meil kiiruga vahele võetud, muidu oleks sinna alles reedel saanud minna. Soovitame teilegi kohvik-restot JOP.

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar