2024 veebruar tuleb taas kord kampaania Maitsev Tartu. Seitsmes hooaeg meie jaoks. Seekord natuke eriline, sest 2024 on Tartu Euroopa kultuuripealinn ning see mõjutab ka Maitsva Tartu kampaaniat. Planeerime koos abikaasaga seekord kõik 24 kampaanias osalevat toidukohta läbi käia ning anname siin blogis ülevaate kogetust. Kõik hinnangud ja arvamused on subjektiivsed ning lähtuvad kirjutaja kogemusest ja maitsemeelest.
kolmapäev, 3. veebruar 2021
Antoniuse restoranilt ootaks natuke rohkem ...
Askeetliku sisekliima, kuid maitsva toiduga Püssirohukelder
Jõudsin jälle pisut varem kohale, kuid sisse ei saanud, sest Püssirohukelder oli suletud. Kell 11.53 tehti metalluksed lahti ning punkt kell 12 sisenesime koos teiste lõunasööjatega Püssirohukeldrisse. Kui ülejäänud tulid siia sööma päevapakkumist, siis meie loomulikult eelistasime Maitsva Tartu menüü toite. Alguses ei saanud kuidagi vedama ... kui päevapraadide sööjad juba lõpetasid, siis meile alles toodi eelroog ... kuid eks sellest saab aru. Ainult kole külm oli oodata üle kümne minuti. Pole üldse hubane olla, kui külmavärinad peal. Õnneks läks pärast eelrooga kiiresti, praad ja magustoit tulid praktiliselt ilma ooteajata ja 12.43 me juba väljusime sellest külmkambrist.
Küülik maitses väga hästi, oli mahlane, pehme ja hästi maitsestatud. Porgandipüree ja salsa täiendasid üksteist ning koos küülikulihaga moodustasid terviku. Jälle andis just salsa sellist värsket-hapukat-maitsekat nüanssi juurde. Igati sobivad komponendid. Kohvi-fenkoli püree lisas tervikule erilisust ja omalaadsust. Pärast ettekandjalt kuulsime, et see püree ollagi koka omalooming. Selle peale võiks öelda, et tasemel kokk, kes sellise loomingu taldrikule pani. Kokkuvõtteks väga hea pearoog ja lisaks heale maitsele ka piisavalt suur kogus - kõht sai parajalt täis. Kui võrrelda eilse kondiga, siis siin oli liha ikka mehiselt. Sain nautida palju suutäisi koos lisanditega. Salsat oleks võinud ehk üks lusikatäis rohkem olla. Selle toidule polnud võimalik hindeks alla viie panna.
teisipäev, 2. veebruar 2021
Mõhk ja Tölpa Werneris ...
Eelroog oli paljulubav. Menüüs oli kirjas Metssea carpacco ... oooo carpacco, see on alati olnud üks minu lemmikutest eelroogadest. Ootused olid kõrged. Roog, mis meile toodi nägi hea välja - metssealiha viilakute peal suitsutaud peedi tahukad ning all majonees ning punane kapsas. Kaunistuseks ja maitsetaimedeks oli kasutatud fenkoli, mis peaks eesti keeles olema apteegitill. Koostasin hoolikalt esimese suutäie - pistes kahvli otsa väikse lihaviilaka, pisut kapsast majoneesiga, pool peeditahukat ja istutasin peale tillitükikese ning pistsin suhu ... ja siis mõtlesin tükk aega suutäie maitse üle. Peet ja kapsas domineerisid, nende maitse varjutas täielikult metssea liha maitse, mis pidi olema selle toidu pärl. Proovisin veel korra. Võtsin vähem peeti ja veel vähem kapsast ning pisut suurema carpacco tükikese ... sama asi. Liha maitse ei tulnud esile. Kolmanda suutäiega võtsin ainult liha, et nautida selle maitset ja sain asjast aru - liha oli hea värske, kuid väga nõrgalt maitsestatud. Sellepärast pääsesidki suitsune peet ja punane kapsas tugevasti esile. Jah. Minu maitsemeel ütles, et lihale oleks pidanud lisama maitseaineid, mis selle maitse esile toovad. Tükk aega kaalusin pärast eelroa söömist - panna kolm pluss või neli miinus. Kuna abikaasa otsustas kolme kasuks, siis olin temaga solidaarne. Loomulikult saatsime ettekandjaga ausa tagasiside kokale.
Pearoog. Menüüs oli kirjas: Andri-Peedo talu kitse karree. Röstitud kartuli kreem / põletatud suvikõrvits / blanšeeritud hernes / petersellijuure velouté. Enne eine serveerimist uurisime kiiresti internetist järele, mis on velouté, sest tahaks ikka teada, mida sööd. Selgus, et see on teatud kaste. Selge. Mälu värskendamiseks vaatasin paari fotot karreest ka, kuigi teadsime, et see on ribi, mille otsad on puhtaks tehtud, et oleks parem ribi kätte võtta ja närida. Ei pidanudki kaua ootama ja pearoog toodi lauale. Nägi hea välja. Kastemeri kartulikreemi, herneste ja suvikõrvitsate ümber sobis sinna ja ribi keskel paistis ka isuäratav välja. Esimesed suutäied võtsime lisanditest ja leidsime, et maitsete kooslusel polnud viga - röstitud kartulikreem sobis hästi herneste, põletatud suvikõrvitsa ja petersellijuure kastmega. Siis proovisin liha ka sinna juurde lõigata, kuid ribikondi ümber oli liha õite napilt. Mõtlesin, et ehk selgroole lähemal on rohkem liha kondi ümber, kuid ei, ikka mõnemillimeetrine kirme ümber ribi. Lõpuks proovisin lõigata ribi jämedamat osa, kuid seal tulid vastu selgrootükid. Liha kogunes kogu nähtud vaeva peale ehk kümmekond grammi. Kui päris ausalt, siis ei saanudki proovida lisandeid koos lihaga, sest ei suutnud koostada ühtegi suutäit, kus oleks liha ja lisandid tasakaalus. Kuna abikaasal oli suhteliselt samasugune kogemus lihaga, siis tuli meelde "Nukitsamehest" kaks tegelaskuju - Mõhk ja Tölpa, kes õhtusöögi ajal vaidlesid - kas see on näritud kont või närimata kont. Tõsi, meie abikaasaga vaidlesime - kas kirjutada pealkirja "näritud kont" või mitte. Aga jah. Pettumus oli suur. Kui ma pärast võrdlesin taldrikule jäänud ribikontide suurust varem jäädvustatud fotol oleva karreega, siis leidsin, et ega suurusel suurt vahet polnud. Kokkuvõttes oli see karree minu jaoks "näritud kont", öelgu kaasa mis tahab. Kui poleks olnud hästi valmistatud lisandite komplekti, oleks pannud sellele roale kõvera kahe, kuid tänu lisanditele sai hindeks koolipoisi kolm. Muide ... kui ma vaatasin Maitsva Tartu kodulehel olevat fotot, siis sellel vaatas vastu ikka oluliselt lihasem ribitükk ... panen selle foto ka siia alla, siis saate ise võrrelda.
Magustoiduks oli korvike täidisega ehk nagu menüüs oli kirjas valge šokolaadi tart, kus olid kombineeritud pastinaagikreem, vaarikageel ja vaarikasorbee. Ümber tarti aga kõrvetatud valge šokolaadi puru. Nagu ikka, tegin toidust ka foto enne kui seda manustama hakkasin. Vaarikasorbee, mis oli peal oli väga hea. Pastinaagikreemil ka polnud viga. Korvikeses olevad komponendid olid üldse täitsa head, sobisid omavahel kokku. Puru korvikese ümber oli ka maitsev. Kuid korvike ise... oli täitsa tavaline maitsetu ja tuim korvikesealus, mida kasutatakse minu teada soolaste suupistete juures. Mul tekkis huvi, kas tõesti on see sama, mis menüüs kirjas oli ja võtsin lahti foto menüüs olevast korvikesest ja pidin tõdema, et nende kahe korvikese kuju ja ka struktuur olid väga erinevad. Üks paistis selline mure ja maitsev (menüü fotol) ja teine tihe ja tuim (seda kahjuks pole fotol hästi näha). Jälle ... panen menüüs oleva foto allapoole, saate ise võrrelda. Kuna korvikese sisu oli siiski täitsa nauditav, panen hindeks nelja. Kuid see korvikese taigna teema jääb mind kauaks vaevama - pidi olema muretaigen, kuid oli ... ei tea mis .... Kas ma eksisin hinnanguga või oli kokk tõesti läinud kergema vastupanu teed???
esmaspäev, 1. veebruar 2021
Mahlane ja rohke lihaga vutt Vilde & Vine peakokalt
Kui me abikaasaga pisut enne broneeritud aega Vilde & Vinesse jõudsime, küsis ettekandja rõõmsalt: "Laud Kalle nimele?". Tundub, et minu aastatepikkune Maitsva Tartu einet pakkuvate toidukohtade külastus on jäänud ettekandjatele meelde. Pole vaja enam end tutvustadagi. Lauda jõudes küsis ta veel, et kas ka sellel aastal on meil plaanis kõiki kohti külastada. Hmm ... vastasin, et loomulikult, kui force majeure nimega Covid19 vahele ei sega. Pole ju mõtet toitu nautida, kui maitset ei tunne... Jah, seda kardan ma selle aasta veebruaris kõige enam - maitsemeele kaotust.
Eelroaks oli menüüs kirjas: Täidetud sõõrikud. Peipsi kuumsuitsu angerjas / õunapuulaastudel suitsutatud külmsuitsulõhe / Peipsi külmsuitsu siig / soolakurk / marineeritud Peipsi punane sibul / sidruni-mädarõikakreem / tillimajonees. Selle kirjelduse järgi ei osanud eriti midagi oodata. Kui toit lauale toodi, siis nägi see välja selline värviline kuhi, mis lõhnas hästi. Abikaasa ütles, et selline kevadine lõhn!? Mina tundsin küll rohkem suitsukala lõhna. Aga igal juhul tekitas see lõhn isu.Esimese ampsu võtsin Peipsi suitsuangerjaga täidetud sõõrikust, enne suhu pistmist torkasin selle veel sidruni-mädarõikakreemi sisse ja korjasin paar kurgikuubikut ka peale. Milline maitsete bukett ... ja kui hästi need maitsed omavahel sobisid. Imeline töö peakokalt. Kõige rohkem meeldisid soolakurgi tükid, mis olid parajalt krõmpsud ning marineeritud sibulalõigud andsid kalale ja sõõrikule korralikult vürtsikust juurde. Mulle meeldis just see, et üllatavalt hästi oli kokk tabanud erinevate toiduainete koosmõju - sõõrik tasakaalustas suitsukala pisut tugevat suitsukala maitset, kurgikuubikud ning sibul andsid juurde vürtsikust ja kuhila peale pandud maitserohelise lehed lisasid lõhna. Veelkord - tubli saavutus. Tõsi, lõhe ja siiakala sõõrikud olid pisut tagasihoidlikumad, kuid ka need maitsesid suurepäraselt. Hindeks kindel viis. Oli näha, et peakokk oli vaeva näinud ja edukalt kombineerinud.
Magustoit: Kuum kirsikook. Veini- ja kaneelimarinaadis kirsid / valge šokolaadi ja liivataigna puru / mandli ja sidruni käsitööjäätis / röstitud mandli kaste. Lauale toodud kauss magustoiduga oli tõesti kuum, isegi nii tuline, et ei saanud seda puudutada. Selles olev röstitud mandli kaste õnneks nii kuum polnud ja koos käsitööjäätisega oli seda parajalt soe süüa. Kirsid, mis olid peidetud šokolaadi ja liivataigna puru alla, olid tõesti hea maitsega ning tegid muidu päris magusa toidu pisut hapukamaks. Huvitav oli, et liivataigna puru juures jäi suhu ka kergelt soolakas maik. Siiski tundus see magustoit mulle liiga tavapärasena ja pisut magusana. Kirsid olid head, kuid mitte erilised ja kogu magustoidugi hindasin heaks, kuid mitte suurepäraseks. Seega hindeks neli, kuid tugev neli. Igal juhul täitis magustoit oma rolli ...
Kui ettekandja lõpuks tuli ja küsis: "Kas magustoit oli nagu kirss tordil?", siis pidin vastama: "Minu jaoks oli kirsiks selles õhtusöögis mahlane ja lihakas vutt".
laupäev, 30. jaanuar 2021
Läheb lahti - Maitsev Tartu 2021
Ainult loetud päevad on jäänud Maitsev Tartu 2021 hooaja alguseni. Meile abikaasaga siis juba neljas kord asuda roogasid nautima ja arvustama. Viimane aasta on olnud väljas söömise osas eriline ... kui mitte öelda kasin, sest kuulus Covid19 viirus on pannud meid vangi ... kui nii võib väljendada. Pole võimalik enam trennis käia, lapsed istuvad kodus arvuti taga ja üritavad ekraanil "vehklevaid" õpetajaid jälgida ning toidukohad on olnud kas kinni või siis avatud osalise ajaga. Viimati kui ma Tallinnas Argentiina restoranis käisin "Churrasco de lomo"´t nautimas, pidin seda tegema kibekiiresti, sest jõudsin sinna kell 18 ja restoran suleti kell 19. Proovige ise imehead 400 grammist mõnusalt punast veise sisefileed koos lisanditega poole tunniga ära süüa. Võimalik, kuid mitte nauditav. Paraku tuleb ka Maitsva Tartu menüü roogasid nautida pärastlõunastel aegadel, sest Tartu toidukohad pannakse kinni kell 21.00.
Meie selle aasta ajakava on tihe, sest 23 koha külastamiseks on aega 28 päeva. Arvestama peab kindlasti sellega, et iga päev ei saa einestamas käia. Eriti veebruari lõpupoole on tööga seotud tegevusi Tallinnas rohkem kui tavaliselt, sest mind kutsuti uurima Patarei Merekindluse kahjustusi. Siis on keeruline Tartus einestamas käia. Seega alustasin broneerimist varakult. Järgmise nädala ajakava on siis selline:
Püssirohukeldrisse soovisin minna kell 19.00, kuid sealt tuli sõbralik vastus, et kolmapäeva õhtul on neil tudengite üritus ja sellega seoses natuke lärmakas. Toidu nautimine ei pruugi olla meeldiv. Võtsime siis lõunase aja. Õhtuks vabanenud ajale tõstsime ettepoole esimese broneeringuta koha ehk Antoniuse restorani.
Ülikooli kohvik, mis on nüüd nimeks saanud Drinkgeld, teatas, et neil on sellel perioodil menüüs ainult Maitsva Tartu road. Alles siis kui ma kurvalt teatasin, et pean siis lapsed koju jätma, olid nad valmis ka laste einet meile pakkuma. Seega läheme laupäeval ja pühapäeval sööma koos perega. Vanim poeg võtab Maitsva Tartu pakkumise ja nooremad söövad vaid laste eine ja magustoidu.
Ülejäänud toidukohtades laua broneerimine läks ludinal, saatsin meili ja õige pea oli vastus kinnitusega saabunud. Arvestades asjaoluga, et Vabariigi Valitsus on seadnud piirangud, millega on lubatud maksimaalselt kasutada 50% kohtadest ning toidukohad suletakse juba kell 21.00, on soovitatav kõigil lauad varakult reserveerida.
Järgmist postitust on oodata nüüd esmaspäeva so 01.veebruari õhtul, kui oleme tagasi Vilde ja Vine õhtusöögilt. Mõnusat Maitsva Tartu menüü roogade nautimist kõigile.
pühapäev, 22. november 2020
Köögikurat
pühapäev, 15. november 2020
Püssirohukelder ja kokkuvõte "Metsast taldrikule" kampaaniast - parimad road
Kahjuks jõudsin ainult kümme toidukohta läbi käia. Oleks hea meelega rohkem käinud, kuid kampaania aeg jäi lühikeseks. Viimasena käisime täna terve perega Püssirohukeldris. Varem oleme seal võtnud saiakausis püreesuppi, kuid täna sõime kolmekesi "Metsast taldrikule" menüü toite ja väiksed poisid said omale kananagitsad ja hamburgeri. Viimane neist oli hiiglaslik ja päris isuäratav. Kuid kirjutan ikka metsamenüüst. Eelmistele toidukohtadele viidates tuleb kirjutada ka sellest, et kraanivesi toodi kenasti kannuga lauale.
Peakoka üllatus oli juba teist korda nagu eelroog. Seda nii mahult kui maitselt. Taldrikul oli päris korralik ports metssealiha, mis oli kaua hautatud ja pehme, väga maitsekas salat, mis andis lihale vürtsi juurde ja mahedad marineeritud küüslauguküüned, mis ettekandja sõnul on neil kohapeal valmistatud. Seemneleiva viilud sobisid. Mida ma oluliseks pidasin on just toidu vürtsikus. Eelroog (või üllatus) peab olema isutekitaja ja selle rolli Püssirohukeldri peakoka üllatus täitis. Jäime huviga põhirooga ootama.Pärast väikest ooteaega, mille pärast ettekandja ka lõpus kenasti vabandas, tuli põhiroog, milleks oli pardirind. Jätsime targu küsimata, kas see on metspardi rind, sest prae mahust oli juba näha, et tegemist sai olla vaid nuumatud kodupardi rinnaga. Garneering oli muljetavaldavalt värviline. Kõrvitsaketšup oli selles värvilisuses erilisel kohal ja maitses ka koos pardirinnaga hästi. Ka punapeedikreem andis värvi ning sobis koos pardirinnaga. Kuid kõige parema suutäie sain siis, kui võtsin lihatüki peale nii ketšupit kui püreed ja siis nautisin. Pardirinna tükkide all oli kuhjas ka salatit, mis menüü põhjal oli German Krautsalat , kuid see väga ei maitsenud ja mulle tundus, et ei sobinud hästi ka teiste komponentidega. Proovisin tõlkimisega aru saada, mis salatiga on tegemist. Tõlge andis, et kraut on saksakeeles ürt, kuid kui panis sisse German Krautsalat , siis andis vasteks hoopis saksa kapsasalat. Kapsast oli selles salatis tõesti enamus massist, lisaks veel õuna ja köömneid ning teisi ürte. Jah. Hea värske salat, kuid siia ei sobinud.
Werner´i "Metsast taldrikule" eine oli täpselt nimetuse vääriline
reede, 13. november 2020
Paljud on pakkunud "Metsast taldrikule" menüüs metssea liha, kuid Polpo´s oli esimene normaalne praad.
Pärast väsitavat ja kiiret nädalat oli mõnus reede õhtul Polpo´s istuda ja toitu nautida. Nädal oli kohe nii kiire, et kolmapäeval ja neljapäeval ei õnnestunud kuidagi Metsast taldrikule menüü toite proovida. Õnneks jõudsin täna Tallinnast tagasi nii vara, et saime minna õhtustama.
Loomulikult polnud ka Polpo´s võimalik kannuga kraanivett tellida, sest nad on ju Fii´ga sama keti restoranid ... vähemalt ettekandja väitis nii. Jälle see import Itaalia vesi ... mida ma edukalt boikoteerisin. Kahju, et ei mõelda eestimaist menüüd lõpuni. Peakoka üllatus oli aga täitsa olemas. Kuis eda saab üllatuseks nimetada, sest lusika peale oli pandud krevett, natuke majoneesi, salatitükike ja saiatükiks ning ettekandja nimetas seda Cesari salatiks. Mage ... mitte soolasuselt vaid üllatuse poolest. Isegi leiva kõrvale pandud maitsevõi oli maitsekam kui see "salati" amps. Head kokad, kui tahate üllatada, siis on ikka vaja vaeva näha.Põhiroaks oli metssiga, nagu postituse pealkirjaski öeldud. Ja mitte konserv ega sammal, vaid täitsa mehine metssea lihatükk. Väga mõnusalt pehme ja mahlane lihatükk, mis koos pohlamoosi ja kuusevõrsetega maitses väga hästi. Kale krõpsud ehk tõlkes lehtkapsa krõpsud, olid ka sobivad sinna juurde - andsid nii maitset kui ka struktuuri. Prae juures olid ka kartulid, mida kokk oli nimetanud salveikartuliteks, mina aga lihtsalt ahjukartuliteks. Muide, Salvei (Salvia) on taimede perekond huulõieliste sugukonnast, mida kasutatakse ka maitsetaimena. Mis veel taldrikul oli? See imelik ollus kartulite kõrval on puravikukaste. Hmmm. Nagu enne juba mainisin, metssealiha kuusevõrsete ja pohlamoosiga sobisid imehästi. Täiuslik maitsete bukett. Kartulid oli neutraalsed, ei domineerinud ja lisasid toidule massi, kuid puravikukaste ei sobinud minu arvates selle roa juurde. Kui kaste oleks olemata olnud ja selle asemel pisut rohkem kuusevõrseid ja pohlamoosi, oleks toit isegi parem olnud. Ja kukeseened, mis sinna juurde olid küpsetatud, olid täiesti ebaõnnestunud - vintsked ja maitsetud. Neis oli kukeseeni isegi raske ära tunda ... kui ettekandja poleks öelnud. Selline elamus siis praega.teisipäev, 10. november 2020
Jõhvist Jõgeva kaudu Tartusse Truffe´sse
Jõhvis sain täna kiiresti hakkama ja jõudsin isegi korra Karinust läbi käia ning Jõgevalt "Metsast taldrikule" menüü pakkujaid otsida. Leidsingi, tervelt kaka pakkujat. Esimene neist resto Laut (kes küll paneb restoranile sellise nime?!) on avatud vaid kahel reedel ja sedagi 18-22. Nii selgus kodulehel pärast seda, kui telefon millegipärast ei toiminud. Mis seal ikka, sõitsin siis teise Jõgeva toidukohta. Selleks oli kohvik Ateljee. Astusin rõõmsalt sisse ja küsisin "Metsast taldrikule" menüüd ja ettekandja küsis üllatunult, et kas m tulin üksi ... Selgus, et neil olid selle menüü toidud ainult ettetellimisel ja seekord oli tellitud laud kahele. Mulle pakuti laupäeva, kuid see kahjuks ei sobinud. Läksin nukralt autosse tagasi ja vaatasin kodulehelt järgi ... tõesti ... Erimenüü palume broneerida vähemalt 1 päev ette, helistades kohviku telefonile. Gruppidel alates 5-st inimesest palume broneerida 2 päeva ette. Mis seal ikka, saan väiksest kohvikust aru, et nad ei saa ehku peale toorainet ette tellida. Ja nii ma sõitsin näljasena Tartusse.
esmaspäev, 9. november 2020
Meat Marketi lihata pearoog
Meat Market saatis pärast meie broneeringut kohe mitu sõnumit, et oleme täna õhtul neile sööma oodatud ja loomulikult oli ka laud meid kell 18.00 kenasti ootamas. Kui nüüd päris aus olla, siis isegi lauad, sest me olime esmaspäevaõhtusel ajal seal ainsad külastajad. Seda parem meile, sest saime rahulikult toitu nautida. Arutasime siis saali kujunduse ja muusika sobivust ning ootasime oma toite. Saime ka pudeli vett lauale ja seda täitsa kodulinna kraanist.
Suur oli minu imestus, kui peakoka üllatuse asemel, mis oli välja kuulutatud reklaamis, toodi esimesena hoopis eelroog. Seekord siiski reklaamiseadust ei rikutud, sest peakokk oli üllatuse hoopis lõppu pannud. Kuid tagasi eelroa juurde. Selleks oli põdraliha tartar. Sellised sentimeetrised lihakuubikud olid korraks tulel ehmatatud ja siis koos salatikuhilaga meile serveeritud. No ikka täitsa toore liha ... nagu tartar olema peabki. Maitses mahedalt ja mahlaselt. Mina oleks ehk pisut rohkem vürtsi soovinud, kuid abikaasale meeldis. Kõige peal olnud kukeseened olid metsast taldrikule väärilised ja kõik kokku oli üks metsik tartar.Pearoog oli aga lihata. Selleks pakuti speltakruubist putru. Tükk aega otsisin googlist, et mis see speltakruup on ja lõpuks leidsin sõber Vikipediast mõiste Speltanisu (Triticum spelta L.) on kõrreliste sugukonda nisu perekonda kuuluv teravili. Seega eeldan, et speltakruup on sellest nisust tehtud kruup. Kruubipudru peal oli hulk kukeseeni ja kõrval pisut juustu, mis pidi olema Nopri seenejuust, kuid seda oli nii vähe, et raske oli öelda, mis juustuga on tegu. Menüü järgi oli kusagil ka puravik peidus, kuid selle sõin ma vist märkamatult ära. Ilmselgelt oli see toit "lage" ... nagu ma naisele oma arvamust väljendasin. Siia oleks pidanud midagi erksamaitselist sisse panema ... no näiteks mõned pruunistatud suitsulihakuubikud või siis näiteks näpuotsatäis metssealiha sammalt, mida Fii meile mõned päevad tagasi serveeris. Eelmistel aastatel säras Meat Market oma oivaliste liharoogadega ja seekord sain ma pettumuse osaliseks. Kõhtu täitis, kuid mõnu polnud.Lõpuks toodi siis üllatus. Väike trühvlipallike ja kirju koera rullike. See teine meeldis mulle eriti. Hapukas ja mõnus. Öeldakse küll, et kingitud hobuse suhu ei vaadata - üllatus on ju kingitus. Kuid me ei saanud jätta ettekandjale mainimata, et kui sellele üllatusele oleks olnud lisatud üks väike mündi- või melissileheke ja paar jõhvikat või pohla, oleks nii välimus kui maitse omandanud hoopis teise dimensiooni. Ma proovisin küll iga nurga alt pildistada, kuid ikka jäi foto pisut mannetu. Aga jah, vähemalt oli menüüs lubatud peakoka üllatus olemas.
Mis homme saab, seda ma veel ei tea, sest lähen Jõhvi ja ei tea, kas jõuan tagasi ... poisid vaja ka veel trenni ja tagasi sõidutada. Eks homme näeme, kas jõudsin mõne toidukoha ette võtta või mitte.
pühapäev, 8. november 2020
Chez Andre´sse minnes varuge kõhtu
laupäev, 7. november 2020
Elva liharesto ja pitseeria Wabrik "Metsast taldrikule" menüü oli petukaup ?!
See on üle hulga aja jälle üks koht, kus ma leidsin, et makstud raha suurus oli oluliselt üle väärtusest, mida ma selle eest sain. Kahju.
Ah-jaa. Selle ma unustasin, et neil oli tutvustuses kirjas "Meie toidud valmivad elaval tulel". Kui ma aga küsisin, kuidas nad seda "hautist" elaval tulel valmistasid, siis ei osanud ettekandja midagi öelda.
NB! Paari päeva pärast oli menüü parandatud. Väga hea, enam ei eksita ...