laupäev, 5. november 2022

Ülihea hirveliha Fii kokalt !

     Tänaõhtune eine Fii restoranis oli väga meeldejääv. Algas see nagu ikka ... meid juhatati broneeritud lauda ... kusjuures kõik lauad olid broneeritud ... ja saime kannuvee lauda tellitud. Mäletan Fii´s aastatetagust probleemi, kui pakuti vaid Itaalia pudelivett ... see on nüüdseks kenasti lahenenud. Esimesena toodi meile peakoka tervitus, mille kohta menüüs ühtegi märget polnud. Meie tragi ettekandja vuristas komponendid kiiresti ette ja pani tervitusampsud meile ette. Kuna ma täpselt ei kuulnud, mis seal komponendid olid, siis palusin korrata ... ta oli väga abivalmis ja kordas. Ka see amps oli päris suur aga kahvliga oli seda keeruline väiksemaks teha. Maitses hästi. Tunda oli parmesani maitset, siis veel midagi ... kuid mida ... ei suutnud me abikaasaga meenutada. Kui tuli ettekandja, siis palusime tal veelkord korrata ... mille peale arvas ta, et ehk on parem, kui kirjutab koostisosad paberile. Sellega olime väga nõus. Nii ta tuligi varsti tagasi, väga kauni käekirjaga kirjutatud leheke kaasas. Suur tänu talle ... panen selle lehekese foto ka siia. On ju ilus ... 

Nüüd saime selgeks, mida olime äsja söönud. Arutasime veel pikalt, mida üks või teine komponent täpsemalt sisaldas ... võtsime ka sõber googli appi ... ja selgus, et olime äsja manustanud mingeid sinivetikaid, mida on nimetatud ka mikrovetikaks. Uhh ... ja teine tundmatu nimi oli halloumi, mis pidi olema juustusort Küproselt. Nii väike amps ja nii palju erilisi koostisosi. Jah. Maitses ka eriliselt, kuid parmesan oli pisut teistest komponentidest üle.

        Nüüd saabus tänase päeva parim ... pearoog. See koosnes imeheast, mahlasest, suus sulavast, ideaalselt maitsestatust, parajalt punasest, väga pehmest ja üldse keele alla viivast hirvelihast, mille peale oli pandud paisutatud tatrateri.. mis sobisid fantastiliselt lihaga ja andsid erilist tekstuuri juurde. Nii imeliselt head liha pole ma kaua-kaua söönud. Ei mäletagi, millal viimati. Kusjuures ka lisandid seal kõrval - trühvli-seenekreem, mille peal olid kukeseened ja marineeritud sibulaküüned, kõrval seene jus. Kõik komponendid olid ideaalselt teineteisega sobivad ja andsid kokku sellise maitsebuketi, mida niipea ei unusta. Kiitsime kokka taevani ja saatsime ettekandjaga talle palju tänu. Pidasime abikaasaga plaani, kas võtame teise portsu veel, kuid kõht oli piisavalt täis, et sellest loobuda. Kui te soovite midagi väga erilist ja head, siis minge Fii´sse seda imelist praadi nautima. Uskumatu ... teha hirveliha, mis on väga pretensiooniks, nii hästi ... uskumatu. 180 kraadi ja Noa toidud kahvatusid selle imelise hirveliha kõrval. Lõpuks püsis suus veel kaua see hea maitse.

        Magustoidu tulles olid meie emotsioonid pisut lahtunud ja saime ka seda proovida. Oli ka mida nautida ... väga eriline tüümianijäätis, mille kõrval oli puravikutolmust tehtud krõmps, vahel sarapuupähkli pralinee ja mis minu jaoks väga oluline oli, hapukas metsamarja kompott. Väga hea magustoit. Kuid emotsiooni selle jaoks enam nii väga polnud. 

        Selline unustamatu elamus Fii´st. Olin ka ettekandjale tänulik, et ta meiega nii palju jaksas sehkendada ja jätsin tavapärasest pisut kopsakama tipi. 

  
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar