neljapäev, 10. november 2022

See valik läks nüüd küll valesti ... Aparaadi kokk tegi ikka korraliku bläki ...

         Algas kõik kenasti ... olime broneerinud laua ja see ootas meid kenasti akna all. Tagasihoidlikult kujundatud menüü andis meile teada, et meid ootab "Metsast taldrikule" kampaania raames:

MENÜÜ

  • Pearoog:
    Grillitud metssea sisefilee / kaalika-juurselleri kreem / trühvli-küüslaugu köögiviljad / punase veini roseepipra kaste
  • Magusroog:
    Pohla-toorjuustukook pähklitega / õuna-pohlakeedis
  • Pole ju üldse paha. Pidime toitu päris kaua ootama, kuid lõpuks see saabuski. Kusjuures pearoog oligi päris söödav. Metssea filee oli pehme ja mahlane ... ehk oleks natuke rohkem maitsestust tahtnud, kuid koos kastmega, mis oli hästi maitsestatud ja kaalika-juurselleri kreemiga maitses hästi. Just kastet ... täpsemalt punase veini roseepipra kastet ... võibki selles toidus esile tuua, see andis maitset. Ürdid toidu peal olid samuti head, kuid neid oleks võinud ehk pisut rohke olla. Mitte koguselt rohkem, vaid valikult rohkem. Jah, hea praad. Siinkohal ei saa märkimata jätta, et meiega kaasas olnud noorim poeg, kes tellis lastemenüüst endale prae: "Võis praetud mandelkartulid koorese kanakastmega / värske kurk (M)" 5,5 €  ... sellest kõhtu täis ei saanud. Ju see oli siis eriti väikeste laste praad ja meie 11 aastane oli selle jaoks liiga suur. Kuid see polnud kuidagi seotud kampaaniaga.
  • Pearoog söödud, toodi päris kiirelt magustoit. Nagu eelpool kopeeritud menüüst näha, oli selleks pohla toorjuustukook pähklitega koos õuna-pohlamoosiga. Pohlamoos ja üldse pohlad on ju minu lemmikmarjad... see oli üks põhjusi, miks selle toidukoha valisime. Kuid kui hakkasin seda kooki sööma, siis selgus, et kreemi oli ilmselgelt liiga palju ja tahket osa liiga vähe. Pingutasin selle kreemi koos pohlamoosiga ikka sisse ... kuni ... ühes suutäies tundsin midagi väga imelikku olevat. Poetasin selle imeliku asja siis tasakesi lusikale tagasi ja ... selgus, et see oli lahustumata želatiiniklimp. Mis seal ikka, arvasin ja sõin edasi. Järgmine suutäis tõi juba suurema klimbi. Ütlesin seda ka abikaasale, et olgu ta ettevaatlik... tema rõõmsalt vastu, et temal küll pole ... kuni ... sai ka tema oma koogist eriti suure sulamata želatiiniklimbi kätte ..., mis oli nagu seakamar kreemi sees... ja siis veel ühe. Täitsa rõve tunne tekkis ... 
  • Loomulikult ei jäänus see ka ettekandjale mainimata, kes siis tegi "suuremeelselt" meie arvest ÜHE euro hinnaalandust. Niisiis on selle kohaga minu jaoks finito ... enam ma sinna ei lähe, isegi mitte siis kui taas kord "Maitsev Tartu" oma kampaaniatoitudega välja tuleb. Kusjuures otsustasin täna õhtul veel, et need toidukohad, mille hinded on jäänud "Maitsva Tartu" kampaania toitude hindamisel mul läbi aastate väga madalale, ei vääri enam järgmisel aastal külastamist. Vot nii.
  • Homme läheme veel esmakordselt Soho restorani ... kuid sellest siis homme ... 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar