kolmapäev, 2. november 2022

The Irish Embassy Pub üllatas novembrikuu erimenüüga

     Kuna Metsast taldrikule kampaania pole veel alanud, siis valisin tänaseks lõunasöögikohaks koos abikaasaga koha, kus me veel polnud lõunatamas käinud ... nimelt The Irish Embassy Pub, mis asub Raekoja platsil. Kui ausalt, siis tegin seda väikese eelarvamusega, sest mälestused seal olnud kunagisest toidukohast "Suudlevad tudengid" püsis veel meeles. Ja mis seal salata, sisenedes vaatas vastu täpselt sama tume ja minu hinnangul masendust tekitav interjöör. Kuid ega me siis otsa ringi keeranud, sest leti taga ootas meid minu kunagine kaasvõitleja Vabaerakonna päevilt Märt. Mis seal ikka ... istusime lauda.  

        Saime just jutu abikaasaga üles võetud, kui juba tuli lauda suuuuuuuur ports kõrvitsa-ingveri püreesuppi, millele oli peale puistatud erinevaid seemneid ja mille sisse oli pistetud paar kõrsikut või küpsisepulka või ... no ei oskagi neid nimetada. Kuna valgus oli pubis vähene, siis ei tulnud foto just kõige parem. Kuid maise oli see-eest super. Minu jaoks oleks võinud ingverit isegi pisut rohkem olla, kuid väga viiene supp. Kui Märt tuli küsima, et kuidas oli?, siis saime öelda vaid kiitvaid sõnu. ainsaks puuduseks oli suur kogus ... naisele ilmselgelt liiast. Kui midagi oleks veel paremini saanud teha, siis ehk oleks juurde sobinud väike kausike pruunistatud saiakuubikutega ehk krutoonidega, nagu nende nimetus peenelt ja prantsusepäraselt öeldes on. Kuid igal juhul nauditav supp. 

    Pearoaks pakuti pardi confit´i koos bataadipüree ja erinevate köögiviljadega. Nagu varasematest postitustest mäletate, siis on confit eesti keeles pardikoib, mille üks ots on kenasti luuni puhastatud. Ei oskagi seda teisiti kirjeldada. Selle roa foto ebaõnnestus pimeduse pärast täielikult ... uhh ... see interjöör on seal ikka väga hämar. Õnneks oli praad ise taas kord väga hea. Kõige omapärasemaks komponendiks oli siin kuumutatud apelsin, mis sobis imehästi pardiga. Tõsi ... apelsini ei saa vist nimetada köögiviljaks... Bataadikreem aga on minu lemmik ... seda lihaga serveerides maitseb liha ikka oluliselt paremini kui ilma selleta. Meeldis ka see köögiviljade rohkus, oli nii sibulat, porgandit, küüslauku ja palju muid huvitavaid komponente. Kusjuures porgand oli mõnusalt krõmps, kuid samas pehme ... kiitus kokale. Pearoaga sai veelgi rohkem rahule jääda kui supiga. Soovitan soojalt.

        Magustoiduks saime kihilise pokaalidesserdi, mille kihid koosnesid küpsisest, apelsini-astelpajukreemist, šokolaadist ja mis minu arvates kõige olulisem ... pohlamoosist. Kui poleks seda imelist hapukat moosi olnud, oleks magustoit olnud täiesti keskpärane, kuid pohlamoos tegi selle heaks. Mis seal salata, see on minu lemmikmari ja lemmikmarjamoos. Loodan, et ka paljudel teistel. Tervikmaitse oli desserdil natuke liiga intensiivne ... hea, kuid intensiivne. Seda tuleb süüa väga väikeste ampsudega ... iga suutäie puhul maitseid nautides. Ehk oli kiire lõuna jaoks liiga sisutihe maitsetekobar. See magustoit sobiks hästi õhtusöögi juurde ... kui juttu jätkub kauemaks. 

Vot selline kampaaniaeelne lõunasöök oli siis meil täna. Kusjuures otsisin selle pubi kodulehelt infot söödud novembri eripakkumise komplekti kohta ... ja ei leidnud. Ju siis hoiavad nad seda salajas ... et saaks juhuslikke külastajaid üllatada. Kuid asja avalikustamiseks tegin foto menüüst, et kõigile oleks selge, mida seal pakutakse. Tõsi ... ka selle foto kvaliteet pole kiita, kuid pingutades loeb välja, mis seal kirjas on.






     

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar