pühapäev, 6. november 2022

Neljas "Metsast taldrikule" menüü pakkuja oli Dorpat

     Seekord käisime einestamas lõuna ajal terve perega. Meie abikaasaga ja kaks suuremat poissi võtsid kampaaniamenüü pakutud komplekti, kuid väikseim otsustas endale muid toite tellida. Esimesena toodi lauda peakoka tervitus, milleks oli väga huvitava koostisega eine ...  piisoni tartar, mille peal oli toores vutimuna ja pipett imeliku ainega, mis osutus kasemahla-sibuka-kapparileemeks. Sisse oli pistetud parmesani krõps ja ümbritsetud oli see roog mingi õhukese kihiga ... vist riisikrõpsuga. Poleks osanudki seda kuskilt otsast sööma hakata, kui kelner poleks meile selgitusi andnud. Muna tuli valada koorest välja lihale, siis pipetiga lisada leem ja natuke soola, mis toidu kõrval oli ning kõik kokku segada. No tegin kõik õpetusele vastavalt, kuid kahjuks ei pidanud ümbris vastu ja kõik valgus taldrikule laiali. Kuid maitsele see viga ei teinud ... väljanägemine muutus ainult segaseks. Panin siis valminud olluse leivakrõmpsule, mis oli kõrval ja proovisin ... maitsel polnud vigagi. Kuid midagi väga erilist ka polnud. Ehk oleks pidanud olema seal veel mingeid ürte või vürtse ... minu jaoks jäi maitse pisut lagedaks... palju komponente, kuid polnud sellist isutekitavat maitset. Aga serveerimine ja ise kokkusegamine oli hästi läbi mõeldud. NB! soolaga ei tohi liialdada ... seda on toidu kõrvale ohtralt pandud, kuid kasutama peab ainult mõned terad. 

    Pearoog oli küülikukoib ... ma ei teadnudki, et küülikud metsas elavad 😊 ... kampaania on ju "Metsast taldrikule". Samuti oli pika küpsetamisega koib pisut ära kuivanud, kuid õnneks oli kõrval küpsetusleem, mis oli ka parajalt püdel ... ei voolanud liialt laiali ... ja seda oli piisavalt, et niisutada küülikukoiba. Bataadikreem koiva all lisas ka maitsekust ja  köögiviljad ning kalekapsas sobisid juurde. Nii sai kokku lõpuks täitsa mõnusa maitsebuketi. Veelkord ... soovitan koivale ohtralt kastet lisada, siis on see oluliselt mõnusam süüa. Ja veel ... kahel pool olid küpsekastanid, mis olid keeratud peekoni sisse. Pidid olema otse Prantsusmaalt. Huvitavad olid need igal juhul, kuid kas nad siia toidukomplekti sobisd, see oli küsitav ... soovitan neid eraldi nautida ... vähese leemetörtsu võib ikka lisada, sest teadupoolest on kastanid päris jahused. Peekon sobis nende ümber, tegi mahlasemaks. Kokkuvõttes hea praad. Ehk oli eilne Fii koka pakutu taseme liiga kõrgele viinud... 

    Magustoidul oli keskel männikäbi-kuusevõrsejäätis, kahel pool brüleekreem ja all ohtralt murakaleent, võib öelda ka muraka viljalihata moosi ... ka mõned murakamarjad olid kaunistamiseks ja maitseks siia-sinna lisatud. Brüleekreemi sisse pistetud lehekesed koosnesid karamelliseeritud suhkrust. See tumedam aine paremal kreemi ja jäätise vahel jäi meile mõistatuseks ... ei osanudki täpselt selle maitset kirjeldada. Jajah ... maisetest. Murakamaitse oli nii domineeriv, et ükskõik millega koos seda murakaleent või marju võtta, ei jäänud teistele maitsetele ruumi. Proovisin igati võtta jäätist ilma murakalisandita ... natuke ka õnnestus, kuid päris hästi ei saanudki aru, kas jäätisel oli kuusevõrsemaitset või mitte. See üksik kuusevõrse,  mis oli jäätise peal ja mis olla peakokk oma kodukuuselt toonud, jõi natuke väheks, et anda maitset kogu jäätiseportsule. Seega siia söömissoovitus ... tõsta jäätisepall kohe moosi seest välja ja nautida seda täitsa eraldi. Saate selgema ettekujutuse jäätisest. Moos aga koos murakatega sobib brüleekreemi ja suhkrukaramelli krõpsudega hästi. Murakas on hea maitsega ... Magustoit kokkuvõttes oli ka maitsev. Kuigi oleks tahtnud jäätises rohkem kuusevõrse ja männikäbi maitset nautida ... seda me ju siia otsima tulime.

Sellised kokkuvõtted tänasest. Homme saame proovida pärastlõunast einet GMP Patisseries. 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar