teisipäev, 8. november 2022

MeatMarket seekord ei üllatanud, kuid oli mõnus õhtusöök

     Hiline õhtusöök oli meil MeatMarketis. Kokk oli "Metsast taldrikule" menüü eelroaks valmistanud põdralihast carpaccio ... seda lugedes tuli meelde aastaid tagasi "Maitsva Tartu" kampaania veise carpaccio samas toidukohas, mis oli imeliselt maitsestatud ja väga mahlane. Seekord oli kokk valinud serveerimiseks carpaccio kohta natuke erineva meetodi. Nimelt olid õhukesed põdralihaviilakad keeratud rulli ümber salatilehtede. Peale oli puistatud parajalt parmesani juustu ja erinevaid ürte ning kaunistuseks oli musta küüslaugu sammal. Maitset andsin veel trühvlimajoneesi törtsud. Sammal, kui sea eraldi proovida, ei maitsenud kuidagi eriliselt, kuid koos lihaga oli sellel tekstuuri andev roll. Majonees koos ürtide ja lihaga maitses imehästi, kuid mitte eriliselt ja salat rulli sees oli pisut võõrkeha selle carpaccio juures. Võõraks tegi salatilehed nende maitsestus ... me alguses ei saanudki aru, mis meid selle toidu juures pisut häiris, kuid kui kelner tuli, küsisime järgi ja saime teada, et maitsestamiseks oli kasutatud punaveinikastet. Mulle tundus, et selle kastme maitsestus polnud seekord õnnestunud ja see häiriski. Nojah. Kui nüüd järele mõelda, siis hakkab üha rohkem tunduma, et erinevates väga heades toidukohtades imehea toidu nautimine on viinud meie standardid nii kõrgele, et iga vähegi meie maitsemeelele mittesobiv komponent torkab silma. Kui ma oleks kümme aastat tagasi söönud seda carpacciot, siis oleks olnud hinnang ülivõrdes. Tõesti, tegelikult oli söödud roog väga hea...

        Pearoaks oli seene orsotto ja metsseakael, mida pikalt küpsetati. Orsotto mulle maitseb ning ka seekord ei pidanud pettuma. Eriti head olid seened orsotto peal ... kui orsottot on keeruline valmistada erilisena, siis lisades selliseid koponente nagu krõmpsud marineeritud seened, saab maitsele kohe uue nüansi. Metsseakael maitses samuti nagu tavaline pikalt küpsenud liha... Maitsestatud oli seakael hästi ja minu arvates tegi selle pearoa ... nii orsotto kui seakaela erilisemaks paremal ääres olev trühvli demiglaze ... väga hea maitsestus ja ideaalselt sobis kõikide ülejäänud koostisosadega. Kusjuures selle sõna tähendust pidin ma piiluma googlist ... selgus, et see on üks tüüp rikkaliku maitsebuketiga pruunist kastmest. Abikaasale meeldisid küüslauguvõrsed ... jah, need olid mõnusalt valmistatud ja maitsekad. Kokkuvõttes taas väga hea roog, kuid seda tüüpi roogasid ... nii orsottot kui pikalt küpsetatud seakaela ... oleme me juba proovinud ja üllatusi polnud. Lihtsalt mõnus maitsev õhtusöök ...


 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar