neljapäev, 27. oktoober 2022

Sügisene toidunautimisrõõm

     Nagu sügisel kombeks, on Lõuna-Eestis "Metsast taldrikule" toidukampaania. Kohti, kuhu võiks kokkade loomingut nautima minna, on palju ... kuid aega vähe. Korraldajad on kampaania pikkuseks valinud vaid 11 päeva ... 3-13.november... kui tahaks kõiki kohti külastada, siis läheks toidust lõhki ... ei suutnud kokku arvutadagi, kui palju peaks päevas sööma. Sellepärast otsustasime abikaasaga, et jääme vaid kaheksa toidukoha juurde ja needki valisime Tartu linnast. 


        Pärast pikka menüüde lugemist, fotode vaatamist ja toidukohtade valimist valimist pakkus abikaasa välja 11 kohta, kuid kui hakkasime päevi kokku arvutama, siis pidime kolmest loobuma. Las need kolm jäävad korraldajate hinele ... niiiiii vähe aega. Valituks osutusid tähestiku järjekorras Chez AndrèDorpat restoranGMP PatisserieMeat MarketRestoran AparaatRestoran FiiSOHO restoran ja Werner. Palume neil, kes valituks ei osutunud, pöörduda pretensioonidega korraldajate poole. 

        Broneerimisega alustasin täna õhtul ... ja sain juba aru, kui nõrk on toidukohtade turundus. Nimelt võtsin kampaania kodulehelt telefoninumbrid ja helistasin kõigepealt Chez Andre´sse ja vuristasin oma broneerimissoovi tavapäraselt ette ... laud kahele 3.novembriks kella 19-ks Metsast taldrikule menüü. Selle peale sain vastuse ... oodake natuke, ma uurin järele ... mõne minuti pärast naasiski telefoni vastuvõtja ja ütles rõõmsalt, et kell 19 sobib, kuid  proovige täpselt tulla. Hmmm ... seda oleks võinud ütlemata jätta või siis vähemalt viisakamalt väljenduda .. näiteks "Oleme tänulikud, kui tulete täpselt"... või midagi sellist. Aga see polnud veel kõik ... 

        Järgmisena helistasin Wernerisse ja selle kõne peale tuli juba naer peale ... mis toimub. Seal ütles telefoni vastuvõtja, et ma kirjutaks meili või helistaks homme ... ta polevat asjaga kursis. Kui mul poleks olnud toidukohad valitud, siis oleks ma selle vastuse peale jätnud Werneri lihtsalt vaehele ja läinud mujale einestama... rohkem ma helistada ei proovinud, saatsin Wernerile ja kõigile ülejäänutele meili broneerimissooviga. Eks homme näen, kui paljud siis vastavad ja kuidas. Meiliaadressid võtsin samuti kampaania lehelt. Kokkuvõtteks neist kahest eriskummalisest kõnest ... Kui soovite kliente, siis tuleb anda telefoni vastuvõtjale infot ja koolitust, kuidas seda infot jagada või kliendi soove kuulata. 

Seega ... järgmine nädal läheb siis lahti. Vaatame, mida kokad metsast on taldrikule panemiseks kätte saanud ja kuidas roogade valmistamise kunst on õnnestunud.  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar