pühapäev, 8. november 2020

Chez Andre´sse minnes varuge kõhtu

Isadepäeva õhtul sõime kogu perega Chez Andre´s. Kella viieks oli laud kinni pandud ja umbes sellel ajal me saimegi kohale. Mis oli iseenesest üllatav, sest tavaliselt poiste riidesse panemine on aeganõudvam. Mahtusime kenasti viiekesi kuuesesse lauda ära. Kolmele meist oli tellitud "Metsast taldrikule" menüü road, keskmine poiss otsustas Cesari salati kasuks ja väikseim tellis kartulit soustiga, millele oli lisatud kanatükk (seda menüüs polnud, saime erandkorras). Panen siia kõrvale ka foto laual olnud menüüst, mis oli väga kaunilt kujundatud.

Kohe toodi lauale kaks kannu vett ja leiba võiga. Poistele maitses see väga. Kuid meile tegi peakokk üllatuse - vaatamata internetis olnud "Metsast taldrikule" menüü tekstile (vt foto vasakul) ei sisaldanud kohapeal pakutav peakoka üllatust. Seega oli üllatuseks üllatuse puudumine. Just eile olin sarjanud Elva Wabrikut eksitava menüü pärast ... ja täna juba jälle. Paraku peab mainima, et ka see läheb eksitava reklaami paragrahvi alla ... lubati midagi, mida selle hinnaga erimenüüs polnud. Mainisin seda kohe ettekandjale ja pärast ja Andrusele ning viimane lubas homme kohe internetis oleva menüü ära parandada. "Meest sõnast, härga sarvest".

Eelroaks oli Andrus valmistanud tomati-mango puuviljase salati, kus oli lisatud marineeritud redisehelbeid, pohli ja idusid. Toit nägi nii isuäratav välja, et unustasin isegi foto tegemise ära. Õnneks oli ettekandja nii lahke ja tõi meile korraks pärast pildistamiseks möödaminnes veel üle eelroa ja sain oma eksimuse kõrvaldatud. Tõsi, fotol olev toit ei näe välja nagu menüüs toodud ja internetis oleval fotol kujutatud (võite ise võrrelda), kuid see-eest oli salat väga mahlane ja maitsev. Kui meie abikaasaga hakkasime seda rooga ülevalt allapoole sööma ehk kõigepealt varras ja salat ning siis selle all olev smoothiesarnane kaste, siis vanem poiss tegi kõigist komponentidest segu ja alles siis nautis. Pean tunnistama, et just tema moodi oleks pidanud meiegi tegema, sest ilma kana ja salatita maitses kaste pisut liiga vürtsiselt. Kui te pole veel Chez Andre´s kampaaniamenüüd söömas käinud, siis tehke nagu minu poiss ja te ei kahetse. Kuid siiski oli salat oivaline ka seda "vales" järjekorras süües. Peakokal oli taas kord õnnestunud väga erilised maitsed kokku sobima panna. Kui kokale soovitusi anda, siis - kana ja grillitud tomatiga varras oleks võinud tihedam olla (kana pisut rohkem), see oleks tasakaalustanud ka kaste vürtsikust. 

Pearoaks oli lamba tagakoot, mis oli punutud oskuslikult suvikõrvitast valmistatud võrku ning all oli rohkel erinevaid juur- ja aedvilju. Me kõik hakkasime loomulikult kohe sööma, kuid siis tuli peakokk Andrus ja kallas koodi üle rosmariini-ürdileemega, mis andis roale kohe õige maigu. Sellest hetkest on tehtud ka foto. Kuid selgus, et seda tehes ma jälle kiirustasin - hetke pärast oli Andrus tagasi ja pani meie toidu peale veel väga eriliselt valmistatud porgandi ... kahjuks olin juba mitu suutäit võtnud ja sellepärast ei saanud toitu kolmandat korda pildistada. 
Koot maitses hästi (eriti koos leeme ja porgandiga) ja seda oli selline ports, et me kõik kolmekesi (kes Metsast taldikule menüü valisid) ägasime pärast selle söömist kõhutäie käes. Ma olin rumalast peast lõuna ajal ka väikse eine võtnud ja sellepärast loobusin täielikult magustoidust. Lastele ja naisele ma loomulikult seda ei keelanud ja nad valisid endale rohkelt makroone, kooke ja muid maiuseid. Tõsiselt toekas õhtueine. Mul on hea meel, et alustasime seda kella viie ajal, nüüd saab enne magamaminekut veel seedida.

Homme läheme kell 18.00 Meat Marketisse kahekesi õhtustama. Sain juba sõnumiga kinnituse, et meie Broneeringu number: 29563808. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar