Täna kuulsin, et Maitsev Tartu korraldaja Tartu Linnavalitsuse Ettevõtluse
osakond, on teinud olulisi muudatusi osalevate ettevõtete valikus. Kellele need
kasulikud on? Kas toitlustajatele? Ei. Toitlustaja, kellega rääkisin polnud
sellest kaugeltki mitte vaimustunud. Toidu nautijatele? Olles käinud juba kolm
aastat läbi kõik kohad ning proovinud kõike pakutavat, julgen väita toidu
nautijatele need muudatused küll kasuks pole. Ju siis saab kasu linnavalitsus
... ma arvan. Nende roll linna ettevõtluse raamimisel suureneb. Aga lugege ise -
selle kirja said mõne päeva tagasi toitlustajad:
Tartu LV ettevõtluse arengu osakond on alustanud veebruaris 2021 juba
seitsmendat korda toimuva, tartlaste ja linna külaliste poolt oodatud
maitseelamuste kuu „Maitsev Tartu“ ettevalmistamist. Projektis osalejate
valimise protsess on selguse ja valiku parema läbipaistvuse huvides läbinud
mõningased muudatused ning täiendused. Maitseelamuste kuu „Maitsev Tartu“
Toimumisaeg: 1.–28. veebruar 2021 Projekti eesmärk: suurendada Tartu
restoranide külastatavust madalhooajal, tõsta esile kohalikku toorainet ning
tutvustada piirkondlikku arenevat toidukultuuri pakkudes tartlastele ja Tartu
külalistele põnevaid maitseelamusi tavapärasest menüüst soodsama hinnaga. Kes
on oodatud kandideerima? Oodatud on Tartu linna toitlustusasutused, kes:
•
asuvad Tartu linnas;
• pakuvad a´ la carte menüüd ning lauast teenindamist;
•
on valmis spetsiaalselt selle projekti jaoks välja töötama ja kogu
veebruarikuu pakkuma 3-käigulist erimenüüd, mis vastab projekti eesmärgile ja
all toodud kriteeriumitele ning läbib žürii valikuprotsessi. Erimenüü
komplekti hind on vahemikus 20–25 eurot (osaleva ettevõtte valikul).
Erimenüüd
müüakse vaid komplektina ja selle koostamisel kasutatakse võimalikult suures
mahus kohalikku toorainet. Seitsmeliikmeline žürii valib pimehindamise teel
välja 15 parimat menüüd taotlustest, mis on esitatud evo@tartulv.ee hiljemalt
29. novembriks 2020 ja sisaldavad alljärgnevat:
• 3-käiguline erimenüü, mis
vastab maitseelamuste kuu eesmärkidele;
• menüü hinda (vahemikus 20–25 eurot);
• kasutatavate põhitoorainete tutvustus;
• fotosid kõikidest roogadest (Foto
ei pea olema professionaalselt pildistatud, aga selgelt peab olema aru saada,
missugune hakkab pakutav roog välja nägema.
Jaanuari alguses toimub valituks
osutunutele täiendav reklaamfoto sessioon). NB! Hilinenud taotlused valikus ei
osale! Žürii hindab kokkulepitud tähtajaks soovi avaldanud ettevõtete erimenüü
vastavust projekti eesmärgile ning esitatud kriteeriumitele. Žüriil on õigus
osalejate arvu korrigeerida kui mitmed pakkumised on võrdsed või pingereas
tekib selgelt eristatav kvaliteedivahe. Valikuprotsessis võrdse punktisumma
puhul saab eelisõiguse Tartu linna restoran, kes on märgitud White Guide Eesti
Restoranijuht nimistus. Žürii moodustab Tartu LV, arvestades, et kaasatud
oleksid nii toitlustusala spetsialistid (väljastpoolt Tartut) kui ka
toidunautlejad. Erimenüüle hinnangut andes ei ole hindajale nähtav erimenüü
välja töötanud ettevõtte nimi. Žüriiliikmed avalikustatakse 30. novembril 2020
Projektis osalevad ettevõtted kinnitatakse hiljemalt 14. detsembril 2020.
Heade soovidega,
Marilin Kroon Tartu Linnavalitsus ettevõtluse arengu osakond
tel. + 372 736 1194, +372 512 4634
No mis te arvate ... kas saab koostisosade ja fotode põhjal otsustada, milline
toit on vääriline Maitsva Tartu raames toidunautijatele einet pakkuma ja milline
mitte? Minu arvates on see kokkade loominguvabaduse piiramine - valides
pakutavad menüüd nii pikalt ette. Pole ju teada, mis lähtematerjalid järgmisel
aastal tollel hetkel on kättesaadavad ja kokad muutuvad niimoodi palju
konservatiivsemaks ehk valivad kindlalt kättesaadavad lähtematerjalid. Teiseks
võiks anda võimaluse kõikidele, mitte vaid 15 toitlustajale. Söögikohtadel on
rasked ajad ... neile tuleks anda võimalus enda reklaamimiseks ja võimalus ellu
jääda ... Kolmandaks - maitse üle ei vaielda ehk loomulikult valib auväärt žürii
osalejad oma maitse järgi, kuid kas see läheb kokku ka toidunautijate valikuga.
Ma kohe üldse ei saa aru, milleks selline uus kord. Liigselt tegevusi raamides väheneb
konkurents ja läbi selle ka maitseelamused.
Lõpetan siiski positiivse noodiga.
Homsest alates algab maitsete nädal
“Metsast taldrikule”
ja seda kogu Lõuna-Eestis. Kahjuks on üheteistkümne päeva jaoks kohti liiga
palju, et neid kõiki läbi läbi käia. Valin toidukohad Tartus või selle lähedal
ning kindlasti leiate külastatud toidukohtade menüü osas varsti blogipostitustes
ka minu arvustusi.
Õiend ! "Maitsev Tartu" korraldusmeeskond valis kampaanias osalema 23 toidukohta. Seega tervelt 8 kohta rohkem kui algselt plaanis. Väga tubli !! Hetkel on kampaania hästi käivitunud ning meil abikaasaga esimesed viis toidukohta juba külastatud.
Õiend koostatud 04.veebruaril 2021 kell 07.18.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar