kolmapäev, 4. november 2020

Maitsev Tartu 2021 ... kas nüüd on korraldaja jõudnud arusaamale, et see üritus on olnud liiga edukas?

Täna kuulsin, et Maitsev Tartu korraldaja Tartu Linnavalitsuse Ettevõtluse osakond, on teinud olulisi muudatusi osalevate ettevõtete valikus. Kellele need kasulikud on? Kas toitlustajatele? Ei. Toitlustaja, kellega rääkisin polnud sellest kaugeltki mitte vaimustunud. Toidu nautijatele? Olles käinud juba kolm aastat läbi kõik kohad ning proovinud kõike pakutavat, julgen väita toidu nautijatele need muudatused küll kasuks pole. Ju siis saab kasu linnavalitsus ... ma arvan. Nende roll linna ettevõtluse raamimisel suureneb. Aga lugege ise - selle kirja said mõne päeva tagasi toitlustajad: 

Tartu LV ettevõtluse arengu osakond on alustanud veebruaris 2021 juba seitsmendat korda toimuva, tartlaste ja linna külaliste poolt oodatud maitseelamuste kuu „Maitsev Tartu“ ettevalmistamist. Projektis osalejate valimise protsess on selguse ja valiku parema läbipaistvuse huvides läbinud mõningased muudatused ning täiendused. Maitseelamuste kuu „Maitsev Tartu“ Toimumisaeg: 1.–28. veebruar 2021 Projekti eesmärk: suurendada Tartu restoranide külastatavust madalhooajal, tõsta esile kohalikku toorainet ning tutvustada piirkondlikku arenevat toidukultuuri pakkudes tartlastele ja Tartu külalistele põnevaid maitseelamusi tavapärasest menüüst soodsama hinnaga. Kes on oodatud kandideerima? Oodatud on Tartu linna toitlustusasutused, kes: 
• asuvad Tartu linnas; 
• pakuvad a´ la carte menüüd ning lauast teenindamist; 
• on valmis spetsiaalselt selle projekti jaoks välja töötama ja kogu veebruarikuu pakkuma 3-käigulist erimenüüd, mis vastab projekti eesmärgile ja all toodud kriteeriumitele ning läbib žürii valikuprotsessi. Erimenüü komplekti hind on vahemikus 20–25 eurot (osaleva ettevõtte valikul). 
Erimenüüd müüakse vaid komplektina ja selle koostamisel kasutatakse võimalikult suures mahus kohalikku toorainet. Seitsmeliikmeline žürii valib pimehindamise teel välja 15 parimat menüüd taotlustest, mis on esitatud evo@tartulv.ee hiljemalt 29. novembriks 2020 ja sisaldavad alljärgnevat: 
• 3-käiguline erimenüü, mis vastab maitseelamuste kuu eesmärkidele; 
• menüü hinda (vahemikus 20–25 eurot); 
• kasutatavate põhitoorainete tutvustus; 
• fotosid kõikidest roogadest (Foto ei pea olema professionaalselt pildistatud, aga selgelt peab olema aru saada, missugune hakkab pakutav roog välja nägema. 
Jaanuari alguses toimub valituks osutunutele täiendav reklaamfoto sessioon). NB! Hilinenud taotlused valikus ei osale! Žürii hindab kokkulepitud tähtajaks soovi avaldanud ettevõtete erimenüü vastavust projekti eesmärgile ning esitatud kriteeriumitele. Žüriil on õigus osalejate arvu korrigeerida kui mitmed pakkumised on võrdsed või pingereas tekib selgelt eristatav kvaliteedivahe. Valikuprotsessis võrdse punktisumma puhul saab eelisõiguse Tartu linna restoran, kes on märgitud White Guide Eesti Restoranijuht nimistus. Žürii moodustab Tartu LV, arvestades, et kaasatud oleksid nii toitlustusala spetsialistid (väljastpoolt Tartut) kui ka toidunautlejad. Erimenüüle hinnangut andes ei ole hindajale nähtav erimenüü välja töötanud ettevõtte nimi. Žüriiliikmed avalikustatakse 30. novembril 2020 Projektis osalevad ettevõtted kinnitatakse hiljemalt 14. detsembril 2020. 
Heade soovidega, 
Marilin Kroon Tartu Linnavalitsus ettevõtluse arengu osakond 
 tel. + 372 736 1194, +372 512 4634 

No mis te arvate ... kas saab koostisosade ja fotode põhjal otsustada, milline toit on vääriline Maitsva Tartu raames toidunautijatele einet pakkuma ja milline mitte? Minu arvates on see kokkade loominguvabaduse piiramine - valides pakutavad menüüd nii pikalt ette. Pole ju teada, mis lähtematerjalid järgmisel aastal tollel hetkel on kättesaadavad ja kokad muutuvad niimoodi palju konservatiivsemaks ehk valivad kindlalt kättesaadavad lähtematerjalid. Teiseks võiks anda võimaluse kõikidele, mitte vaid 15 toitlustajale. Söögikohtadel on rasked ajad ... neile tuleks anda võimalus enda reklaamimiseks ja võimalus ellu jääda ... Kolmandaks - maitse üle ei vaielda ehk loomulikult valib auväärt žürii osalejad oma maitse järgi, kuid kas see läheb kokku ka toidunautijate valikuga. Ma kohe üldse ei saa aru, milleks selline uus kord. Liigselt tegevusi raamides väheneb konkurents ja läbi selle ka maitseelamused. 


Lõpetan siiski positiivse noodiga. Homsest alates algab maitsete nädal “Metsast taldrikule” ja seda kogu Lõuna-Eestis. Kahjuks on üheteistkümne päeva jaoks kohti liiga palju, et neid kõiki läbi läbi käia. Valin toidukohad Tartus või selle lähedal ning kindlasti leiate külastatud toidukohtade menüü osas varsti blogipostitustes ka minu arvustusi.












Õiend ! "Maitsev Tartu" korraldusmeeskond valis kampaanias osalema 23 toidukohta. Seega tervelt 8 kohta rohkem kui algselt plaanis. Väga tubli !! Hetkel on kampaania hästi käivitunud ning meil abikaasaga esimesed viis toidukohta juba külastatud.

Õiend koostatud 04.veebruaril 2021 kell 07.18.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar