laupäev, 3. veebruar 2018

Teine toidukoht - Meat Market

 
Küülikumaksasalat
Laupäeva 03.veebruari lõunasöök toimus Meat Marketis. Saime koha jälle akna alla ning joogiks võtsime seekord lihtsalt sidrunivett. Ettekandja ahvatles meid küll heade alkoholivabade kokteilidega, kuid jäime siiski vee juurde. Lisaks toodi lauale kohe ka sooja kohalikku leiba, mida serveeriti purustatud päikesekuivatatud tomatite seguse võiga. Päris hästi maitses.
 
Eelroaks oli küülikumaksasalat. Täiesti üllatav maitse. Küüliku maks oli niimoodi valmistatud, et tüüpilist mõru maksa maitset polnud kõige vähematki tunda. Ettekandja pärast väitis, et maksa tuleb piima sees leotada, siis võtab mõru maitse ära ... ju siis oli sedagi piimas leotatud. See maks oli nii hõrk ja hästi maitsestatud. Eriti sobis kerge parmesani juust maksa peale riivituna. Ja salat oli samuti seal juures maitsekas ja mahlane. Täiuslik eelroog - viis punkti. 
 
metsseakael
Põhiroaks oli metsseakael seeneorsoto ja fermenteeritud kapsaga. Sellega sai kohe alguses nalja: ettekandja tõi toidu lauale ja hakkas seda meile tutvustama ning kui ta jõudis küüslaugukastmeni, siis jäi äkki vait, võttis meie taldrikud ning läks sinna küüslaugukastet panema ... see oli ununenud. Ikka juhtub. Saime ka teada, mis on orsoto - see on nagu risoto aga odrakruupidega valmistatud. Maitses väga hästi ja nägi välja nagu Eesti rahvatoit. Mis puudutab aga metsseakaela, siis meile mõlemale tundus, et see oli liiga üle küpsetatud. Kuiv ja tuimavõitu. Kastme pisut maitsestas liha, kuid ikka ... oleks võinud parem olla. Ka kapsas seal juures oli liiga hapu. Võib-olla ei oska ma fermenteeritud kapsast lugu pidada, kuid mulle see kapsas ei maitsenud. Kui kõik need põhiroa osad kokku panna, siis sai sellise hea korraliku kõhutäie, kuid ei midagi väga erilist. Neli punkti oleks sellele komplektile piisav hinnang.
 
Karamellikrõmpsik
Magustoiduks oli seekord karamellikrõmpsik. Minu arvates täiesti eksitava nimega toit. Selles polnud midagi krõmpsuvat. Hoopis napoleoni kooki meenutav moodustis, kuhu oli peale lisatud karamellkreemi sarnast ollust. Vahele oli pandud aga õunamoosi. Lisandiks mingi huvitav jäätis. Koogi tainakihid olid päris kõvad, nii et kahvliga süües oli neid raske tükikesteks teha ja tuli rullida terve riba ümber kahvli ... mis aga oli suhupanemiseks ja nautimiseks liiga suur. Aga kui see riba oli koos moosi, karamellkreemi ja jäätisega lõpuks suhu ära mahutatud, siis maitses päris hea. Veel kord ... ei krõmpsunud suus. Kokkuvõtteks võiks magustoidule panna hindeks hea ehk neli.
 
Teenindus oli ka selles toidukohas kiire ja meeldiv. Vaade tänavale ja üle tänava asuvasse hiinakasse huvitav.
 
Kui olime lõuna lõpetanud, siis astusime läbi kõrval asuvast Chez André´st ja panime kinni kohad homseks lõunaks. Homme kuulete sellest.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar