laupäev, 24. veebruar 2018

Suurepärane maitseelamus Polpo´s

Reede õhtul einestasime Polpo´s. Oli väga meeldiv teenindus, kohe kui tulime leidis kelner aga meiega vestlemiseks Maitsva Tartu teemadel ja seda mitte viisakusest vaid tekkis täitsa dialoog meie vahel. Ka interjöör oli meeldiv, vaatamata keldrikorrusele. Aknad olid piisavalt suured ja andsid ruumile avarust juurde. Laua kaunistuseks oli kasutatud sinimustvalget linti, mis andis Eesti sünnipäevaeelsele õhtusöögile pidulikkust juurde.

Peakoka tervitus
Toitudest toodi kõigepealt peakoka tervitus, milleks oli vutimuna küüslaugukreemi, kalamarja ja paljude muude komponentidega, mis andsid kokku sellise hurmava maitseelamuse ... ja see suutäis tekitas isu. Ja kuidas veel. Igal juhul läksid ootused järgnevate toitude osas juba kõrgele.


Eelroog
Eelroog oli väga intrigeeriva nimetusega - Pastinaak;  sammal/ marineeritud sinepiseemned/ kuusevõrse. Ja väljanägemine oli veel intrigeerivam. Oli tunne, et meile pakutakse mulda ja sammalt. Lähemal vaatamisel võis kujunduses ära tunda Eesti rabapinna või metsaaluse. Väga originaalne kujundus. Ja maitse ... oh üllatust-üllatust pastinaagikreem koos pealepuistatud leivapuru, sinepiseemnete ja kuusevõrsetega kokku maitses suurepäraselt. Eriti huvitavad olid ahjus küpsetatud põdrasammal ja erilised kapsalehed. Excellent. Kindlalt kõige parem eelroog. Viis pluss. Täiuslik eestimaine maitseelamus.

pearoog
magustoit
Pearoaks oli siiafilee koos spargli,  sidrunimajoneesi ja lehtkapsaga. Või vähemalt pidi olema sest selgus, et spargli osakaal toidus oli olematu. Selle asemele oli aga lisatud erilist lillkapsalaadset aedvilja (vist romanesco lillkapsas). Igal juhul oli see aedvili suurepäraselt valmistatud ja väga maitsekas. LIsaks oli veel hernekaunu ja jälle neid krõbedaid kapsalehti. Siiafilee ja käsitsi valmistatud sidrunimajonees olid samuti suurepärased. Just see sidrunimajonees oli komponent, mis andis kogu roale juurde erilise maitse. Kokkuvõtteks selline unustamatu maitseelamus. Proovisime kelnerilt välja pinnida roa valmistamise saladusi, kuid ei saanud kuigi palju informatsiooni. Mis ma siis pearoale hindeks panen? Ikka viis pluss. Just see, mida me Maitsva Tartu raames ootasime - eriline, maitseelamus, kaunis serveering ja mis peamine ... maitses suurepäraselt.

Nüüd oli magustoidu osas ootused nii kõrgele aetud, et ... oi oi oi. Ja kui magustoit saabus, siis ei pidanud pettuma. Šokolaadi tiramisu;  biskviit/ amaretto mascarpone/ roheline tee ... maitses samuti suurepäraselt. Seda ehk ei saanudki nimetada magusaks toiduks, sest maitse oli selline mõrkjas. Amaretto andis tiramisu´le juurde omapära. Peale puistatud kakaopulber oli hea, kuid tekitas alguses elevust, sest kippus laudlinale pudisema. Panime magustoidupurgile leivataldriku alla ja saime probleemi lahendatud. Soovitasimegi lõpus kelnerile serveerida purk koos alustaldrikuga. Aga kui tagasi maitse juurde pöörduda, siis ... jälle super. Kõik komponendid sobisid omavahel ja moodustasid terviku, mida võis muudkui nautida ja nautida. Seekord oli mul isegi hea meel, et ma enam kohvi ei joo, sest minu arvates ei sobiks kohvi üldse selle magustoidu juurde. Pigem tee. Kokkuvõtteks jälle viis pluss. Polpo oli siiani kõige täiuslikum maitseelamuse pakkuja. Aitäh peakokale ja teenindajatele.

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar