pühapäev, 25. veebruar 2018

Gustavi interjöör jätab soovida, kuid toidud on maitsvad


Gustavisse tekkis kohe sisse minnes selline imelik tunne, et kas siin me tahamegi lõunat süüa. Kuidagi kõle interjöör, lauad väikesed, põrand plaaditud ja porine. Meile pakuti veel lauda ka kohe köögiukse kõrval, kuid õnneks oli ka saali keskosas üks laud vaba ja saime vähemalt pisut rahulikuma koha. Kuid ikka jäi mulje nagu läbikäiguhoovist, mitte nagu heast kohvikust.
 
Kui toodi eelroog, siis läks tuju paremaks, sest lõhe 57 °C võis hautatud musta riisi, peedikreemi ja meremarjaga maitses tõsiselt hästi. Nii mahlast ja maitsvat kala pole mõnedel söögikohtadel isegi pearoaks välja pakkuda. Ettekandjalt saime teada, et seda hautati vees kinnises kotis ainult 10 minutit. Igal juhul oli tulemus suurepärane. Must riis, vutimunad ja peedikreem sobisid samuti roaga hästi kokku. Nii et maksimumpunktid minult eelroale.
 
Põhiroaks oli eestimaise põdra sisefilee musta küüslaugu, rukkilille ja kergelt tsitruselise kreemiga. Seda lugedes tekkis mõte - jälle väga pretensioonikas tooraine. Kuid kui esimene suutäis liha koos kastmega oli suhu jõudnud, sain kokka tunnustada. Liha oli mahlane ja hästi maitsestatud. Herne-kartulitamp sobis liha kõrvale ja must küüslauks oli minu jaoks üllatus. Lisaks Eesti lipuvärvile andis must küüslauk lihale mõnusa erilise maitse. Kokkuvõtteks - õnnestunud pearoog. Viis punkti.
 
Magustoiduks olid lumepallid põdrasambla-ürdisiirupi ja käsitööna valminud astelpajumoosiga. Moos oli rohkem küll õuna-porgandimoos astelpaju lisandiga, kui astelpajumoos. Minu arvates oleks astelpaju võinud olla palju rohkem, sest lumepallid või siis täpsemalt lumi, sest palle väga näha polnud, maitses väga magusalt. Põdrasambla-ürdisiirup oli huvitav, kuid minu arvates ei sobinud kuigi hästi moosi ja munavalgekreemi juurde. Siiski jäi magustoidust hea maitse ja hinne hea on sellega ära teenitud.
 
See oli viimane neljateistkümnes Maitsva Tartu söögikoht külastada. Kokkuvõtte kirjutan ehk nädala jooksul, et elamused saaksid pisut laagerduda enne kirjapanekut. Nüüd aga lähen poistele kartuliputru tegema, sest ka nemad soovivad saada häid maitseelamusi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar