laupäev, 17. veebruar 2018

Kärarikas Umb Roht

 
Laupäeval lõunastasime restoran-vinoteegis Umb Roht. Restorani mõõtu see koht küll välja ei anna, pigem on interjöör nagu pubil või kohvikul. Mis aga kõige rohkem häiris oli kohutav müra. Ma saan aru, et seal oli palju rahvast, umbes 3/4 kohtadest olid täis, kuid samas on ka eelmistes kohtades sama palju külastajaid olnud ja neis oli vaikne. Kaldun arvama, et müra kumuleerumine oli tingitud siiski ruumi geomeetriast või siis interjöörist. Igal juhul hakkas seal täitsa pea valutama sellest kohutavast melust.
 
Toitudest toodi eelroaks pärast 20 minutilist ootamist käsitöö rukkileib 64° muna, kuivatatud kirsstomati ja kurgigeeliga. Rukkileib maitses huvitavalt, nagu karask. Muna aga oli täiesti maitsetu, isegi siis kui seda koos leiva ja kurgikeeliga mekkida. Ka see muna oli selline pehmepoolne, kuid sai vähemalt kahvliga süüa. Kuivatatud kirstomatid andsid pisut maitset juurde, kuid ikka jäi eelroog suhteliselt maitsetuks. Seega sai eelroog minult keskpärase hinnangu ehk kolm punkti. Mina soovitaks muna peale kergelt soola ja musta pipart puistata, annab oluliselt maitset juurde. Ei peagi alati mingeid eksootilisi maitseaineid kasutama. Kahjuks polnud laual ei soola ega pipart, muidu oleks selle toimingu ise ära teinud.
 
Pearoog oli hanekotlet karamelliseeritud juurpeterselli ja valge veini emulsiooniga. Peab kohe kiitma juurpeterselli valmistajat, sest see oli pearoa pärl. Jätsin tükikese kõige lõppu, et seda head maitset kauem nautida. Mina oleks selle toidu nimetanud "juurpetersell lisanditega", sest kõik muu kahvatas juurpeterselli kõrval. Kotlet oli suhteliselt maitsetu ja kuiv, seda tegi mahlasemaks lisatud kaste, kuid mitte oluliselt maitsekamaks. Brokoli - lillkapsa püree teadupoolest pole ka just eriti tugeva maitsega. Seega jäi praad kokkuvõttes suhteliselt maitsetuks. Üle nelja punkti ma sellele ei pane. Ehk plussi lisan lõppu ja seda tänu juurpetersellile.
 
Magustoit Umb Roht´is
Magustoiduks oli pirni-confit röstitud pähklite ja mandlikreemiga. Pirni nimetus oli huvitav, kuid maitse pirnikompoti moodi. Mis puudutab mandlikreemi, siis see oli tavaline vahukoor, kuhu oli peale puistatud mandleid. Vähemalt minu maitsmismeel ei eristanud küll mingit erinevust vahukoorest. Huvitav on ka asjaolu, et fotol Maitsva Tartu kodulehel oli üks kaste või kreem rohkem ... ehk oligi see mandlikreem. Seda ei oska enam arvata, vaadake ja arvake ise. Nojah - magustoit sai ka kolm punkti.
Umb Roht magustoidu foto Maitsva Tartu kodulehelt

Kokkuvõttes selline keskpärane lõuna. Meelde jäi vaid see kohutav müra. Maitseelamust ei saanud. Igal juhul ei ole mul enam mingit huvi seda toidukohta, mis nimetab ennast restoran-vinoteegiks Umb Roht,  veelkord külastada. 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar