Laupäeval lõunastasime restoran-vinoteegis Umb Roht. Restorani mõõtu see koht küll välja ei anna, pigem on interjöör nagu pubil või kohvikul. Mis aga kõige rohkem häiris oli kohutav müra. Ma saan aru, et seal oli palju rahvast, umbes 3/4 kohtadest olid täis, kuid samas on ka eelmistes kohtades sama palju külastajaid olnud ja neis oli vaikne. Kaldun arvama, et müra kumuleerumine oli tingitud siiski ruumi geomeetriast või siis interjöörist. Igal juhul hakkas seal täitsa pea valutama sellest kohutavast melust.

Pearoog oli hanekotlet karamelliseeritud juurpeterselli ja valge veini emulsiooniga. Peab kohe kiitma juurpeterselli valmistajat, sest see oli pearoa pärl. Jätsin tükikese kõige lõppu, et seda head maitset kauem nautida. Mina oleks selle toidu nimetanud "juurpetersell lisanditega", sest kõik muu kahvatas juurpeterselli kõrval. Kotlet oli suhteliselt maitsetu ja kuiv, seda tegi mahlasemaks lisatud kaste, kuid mitte oluliselt maitsekamaks. Brokoli - lillkapsa püree teadupoolest pole ka just eriti tugeva maitsega. Seega jäi praad kokkuvõttes suhteliselt maitsetuks. Üle nelja punkti ma sellele ei pane. Ehk plussi lisan lõppu ja seda tänu juurpetersellile.
![]() |
Magustoit Umb Roht´is |
Magustoiduks oli pirni-confit röstitud pähklite ja mandlikreemiga. Pirni nimetus oli huvitav, kuid maitse pirnikompoti moodi. Mis puudutab mandlikreemi, siis see oli tavaline vahukoor, kuhu oli peale puistatud mandleid. Vähemalt minu maitsmismeel ei eristanud küll mingit erinevust vahukoorest. Huvitav on ka asjaolu, et fotol Maitsva Tartu kodulehel oli üks kaste või kreem rohkem ... ehk oligi see mandlikreem. Seda ei oska enam arvata, vaadake ja arvake ise. Nojah - magustoit sai ka kolm punkti.
![]() |
Umb Roht magustoidu foto Maitsva Tartu kodulehelt |
Kokkuvõttes selline keskpärane lõuna. Meelde jäi vaid see kohutav müra. Maitseelamust ei saanud. Igal juhul ei ole mul enam mingit huvi seda toidukohta, mis nimetab ennast restoran-vinoteegiks Umb Roht, veelkord külastada.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar