Eile oli abikaasade päev ... selline huvitav tähtpäev. Selle puhul oli hea abikaasaga arutada, kuidas seekord on plaanis Maitsva Tartu raames toidukohtasid külastada. Nagu ikka tahaks koos läbi käia kõik kampaanias osalevad restoranid-kohvikud ning plaanis on ka blogi arendada ... ehk subjektiivseid, oma maitsemeelest lähtuvaid arvustusi kirjutada. Vahetevahel loen ka ise 2018-2020 kirjutatud blogipostitusi toiduarvustustega ja ... "tuleb aga meelde, ajab aga naerma".
Lehitsesin kiirelt selle aasta pakutavaid menüüsid. Seda on internetis hea teha, sest Maitsva Tartu kodulehel on iga toidukoha menüü kõrval toodud kõik teised kampaania toidukohad ja nii saab kiirelt liikuda ühelt teisele. Kiitus kodulehe arendajale. Mida siis sellel aastal pakutakse? Oma rõõmuks leidsin, et veiseliha pakub pearoana koguni viis toidukohta ... mmm ... minu lemmik. Lisaks on ühes kohas võimalik valida - kas sea-, lamba-, või veiseliha. Valin sealgi kindlasti veiseliha. Sealihast on oma prae valmistanud nelja toidukoha peakokad, kala pakub kolm osalist ... nagu ka pariliha ning kanaliha kaks toidukohta. Lisaks on veel vorst ???? väga huvitav, mis vorstiga on tegemist ... üks kammkarp ... no see peab küll olema väga hästi valmistatud, et mulle meeldiks ... lambaliha, mis loodetavalt pole kasuka maitsega ning ka üks metssea sisefilee. Vutiliha, mis eelnevatel aastatel oli hitiks, on jäänud pakkuma vaid üks toidukoht. Ei tea miks? ............... Seda, kes mida pakub, seda ma meelega siia ei kirjutanud. Eks uurige ise järele.Loosi tahtel tuli esimeseks toidukohaks Chez Andre. Dekoratsioonide osas (fotode põhjal) on peakokk Andruse menüü väga eriline, eks näis kuidas maitsetega läheb. Teisena nimetas fortuuna Taverna numbri ja kolmandaks Dorpati. Eks näis, kas järgmisel nädalal jõuame külastada ka neljandaks potsatanud Kolme Tilli ... kusjuures ... see toidukoht ilmus Maitsva Tartu 2022 nimekirja mingil põhjusel teistest oluliselt hiljem ... huvitav miks? Kuna olen töökohustuste tõttu neljapäevast laupäevani Tallinnas, siis rohkem vist ei jõua. Eks näis. Pühapäeval võib ju kogu perega minna lõunat sööma ...
Nagu ka eelmisel aastal jääb mul veebruari üks välismaareis ...15-18. olen plaaninud sõita Modenasse (Itaalia), kus üks ettevõte tahab mulle tutvustada puidu seen- ja putukakahjustuste tõrje uusimaid tehnoloogiaid. Kui viirus vahele ei sega, siis lähen. Itaalias on väga ranged nõuded. Seega on mul veebruaris hetkeseisuga vaid 21 päeva, kus külastada Maitsva Tartu toidukohti ... ja ei usu, et aega juurde tuleb ... pigem ikka lähevad veel mõned ajad kinni. Kuid eks proovime kõik kohad graafikusse panna. Raskeks läheb, aga asi on seda väärt ... maitseelamused ootavad.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar