pühapäev, 7. veebruar 2021

Mõnusas ja rahulikus Cafe Shakespeare´s oli tore perega lõunastada

 Cafe Shakespeare oli meile kenasti viiekohalise laua ette valmistanud. Mõnusalt hajutatud ja aknaalune koht. Mina perepeana istusin lauaotsa ja teised külgedele. Muusika oli meeldivalt rahulik ... nagu öeldakse söögimuusika ja kelner sõbralik ning viisakas. Kohviku tutvustuses oli kirjas: suveperioodil on avatud kaunis terrass vaatega linnale ... kuid ma peaks ütlema, et ka talvel on läbi suurte akende väga ilus vaadata lumist Tartut. Eriti hea on Karl Menningu kuju, kellele loodus on kena mütsi pähe ja salli kaela pannud. Ilus on Eestimaa talv ... väga ilus.

Eelroog oli menüü põhjal: Suitsune pardifilee. Peedi carpaccio / Luxvegi mikrovõrsete salat „Sensatsiooniline” / Andre Grand Old juust. Menüüs oli mainimata vinegretikaste, mida oli nii lihaviilakatel kui pisut maitserohelisel. Toit oli hästi kujundatud ning meeldiva tutvustusega serveeritud. Maitse poolest jäi aga mulle natuke lahjaks. Rõhutan just mulle, sest nii abikaasa kui ka vanem poeg jäid eelroaga väga rahule. Minu arust oleks võinud maitserohelisele pisut tugevamaitselisemat kastet peale valada või siis kasutada veel tugevama maitsega juustu. Ei saa öelda, et maitsed ei sobinud kokku ... väga hästi sobisid, kuid isu ei tekkinud ja elamust polnud. See aga on eelroa üks olulisemaid omadusi. Seega panin hindeks nelja. Loodan, et pereliikmed ei pahanda.

    Pearoog oli esmakordselt selle Maitsva Tartu kampaania toidukohtades, kus me käinud oleme,  kala. Pearoa maitse oli suurepärane meie kõigi arvates. Ja milline kujundus ... uhh ... 

Ahjus küpsetatud vikerforellifilee oli mõnusalt pehme ja maitsekas ning kui sinna juurde võtta peedirisotot, mis algselt oli kala all, siis oli maitse väga hea. teise ampsuna võtsin eelnevale juurde  tükikese võiga küpsetatud porgandit ning wasabi-majoneesi ja maitse oli lausa suurepärane. Õnneks oli seda wasabi-majoneesi ka väike lusikatäis lisaks (fotol taldriku taga). Võisin seda julgelt kala ja lisandite juurde kasutada. Veel oli komplektis kale kapsakrõmpsud, sparglit ja üks punapeediriba, mis andsid toidule juurde maitset, värvi ja struktuuri.  Kõige rohkem meeldis mulle peedirisoto koos kalaga. Imeline kooslus ja oivaline maitseüllatus. Ka wasabi-majonees oli väga hea. Hindeks täitsa viis pluss.

Ja lõpuks magustoit. Nooremad poisid tellisid endale browniet ja šokolaadi fondanti, mis on tuntud oma heade maitseomadustega. Maitsva Tartu menüü juures oli aga Šokolaadi tartalett. Röstitud sarapuupähklid / soolakaramell / astelpajukreem / kirsibesee / sidruni makroon... Tekkis sportlik huvi, kes keda, ehk kas meie magustoit saab klassikalistele dessertroogadele vastu. Peaks ütlema, et kokk oli selle dessertide võistluse hästi lahendanud. Maitsva Tartu eines oli magustoiduks šokolaadist aluse peal olid röstitud sarapuupähklid ja servades kirsibesee viilakad. Ümberringi neljas ilmakaares astelpajukreemi törtsud ja kaussi kaunistas (ja oli ka väga maitsev) soolakaramellist rõngas. Kujundus oli imeline ja ka maitse oli väga hea. Šokolaadi tartalett sobis imehästi astelpajukreemiga, mis oleks võinud isegi pisut veel hapukam olla. Kirsibeseed lausa sulasid suus ja jätsid hea maitse. vaid keskele püsti pandud käsitöö sidruni makroon oli pisut teisest ooperist. Minu arvates ei sobinud hästi tartalett´iga. Selle magustoidu hinde üle mõtlesin kaua-kaua ... ja lõpuks panin neli pluss. Natuke rohkem haput oleks minu maitsemeel soovinud ja siis veel see makroon !? 

Lõppmulje jäi kohvikus käigust väga hea. Kuidagi mõnus oli seal koos perega istuda ja maitsvaid roogasid manustada. Kõik jäid väga rahule. Aitäh kelnerile ja peakokale !


 

1 kommentaar:

  1. See koht on mul ka top 4 sees ära märgitud, kuhu võiks minna...

    VastaKustuta