esmaspäev, 15. veebruar 2021

Kampus on mõeldud rohkem tudengitele

         Tänaseks toidukohaks valis fortuuna Kampus´e. Panin selga pintsaku ja jalga viigipüksid, nagu õhtusöögiks tavaliselt, kuid seekord ma eksisin. Oleks end teksades ja T-särgis selles kohas paremini tundnud. Kampus on ikka rohkem tudengite kiirtoidukoht kui minusugustele seenioridele õhtusöögi nautimiseks. See tümps,  mis seal pidevalt oli, ei soodustanud mõnusat äraolemist ning tekitas pigem närvilise õhkkonna. Kuid eks igale oma ... usun, et see koht polegi meile mõeldud. Tudenginoored tundsid end seal hubaselt.

             Eelroaks oli peakokk, kellel täna vaba päev oli, välja mõelnud huvitava toidu. Vahvel, mille juurde oli kausike suitsuse hapukoore, murulaugu ja eestimaise siiamarjaga. Kusjuures oli see esimene eelroog mis toodi ühel alusel kahele sööjale. Kelner soovitas meil murda vahvli küljest tükikesi ja nende peale hämmätä (minu lisatud võrukeelne sõna) kausist määret ning siis suhu pista. Me eelistasime siiski teistsugust toitumisviisi ... panime vahvli kenasti taldrikule ja määrisime sellele hapukoore-murulaugu-siiamarja segu ning lõikasime sealt noaga tükikesi, mis suhu tüürisid. Ma arvan, et maitse oli sama kui sõrme vahelt süües. Ja maitsega jäime me rahule. Suitsune hapukoor on vahvliga hea, kuigi natuke liiga rammus ning kalamari-murulauk andsid õige vürtsisuse. Oli omapärane, kuid maitselt mitte eriti üllatav eelroog. Sai hindeks nelja. 

            Pearoog oli pardiliha, mille kõrval oli kõige olulisemaks lisandiks õuna-juurselleri püree. Mina oleks selle püree isegi õuna-juurselleri vahuks nimetanud, sest sinna oli lisatud veidi koort ning korralikult vahustatud. Samas sobis see vaht pardiliha kõrvale hästi, eriti siis kui bimi´t (minibrokoli) ja maapirni krõpse juurde võtta. All oli veel ingveri-mündikaste, kuid selle maik jäi nõrgaks. Ingver ja münt on iseenesest hästi tugeva maitsega, kuid ei saanud ise ka aru, miks seekord neid tunda polnud. Võibolla jäi kaste õhukese kihina taldrikule?! Kuid part koos vahuga maitses ka ilma kasteta hästi. Ainsaks miinuseks oli ehk see, et pardinahk oli pisut vintske, kuid samas liha oli hõrk. Panimegi hindeks viie väikse miinusega ... naha ja kaste eest. Oli hea maitseelamus. Oleme tähele pannud, et juurseller on selle aasta hitt, seda valmistatakse erinevate püreedena ja enamasti sobib see toidu juurde imeliselt. Seda võiks proovida ka kodus valmistada.

        Magustoidud on viimastes toidukohtades olnud imelised, nii ka täna. Kokku oli pandud karamellikreem, mille peal paiknes hulgaliselt vaarikaid ning mõned lehed jänesekapsast. Kelner väitis, et jänesekapsas on väga oluline komponent, kuid kahjuks ei jätkunud neid iga ampsu jaoks. Samas olin kelneriga päri, et jänesekapsas andis erilise metsamaitse ja hapukuse juurde. Vaarikas oli ka hea hapukas. Väga maitsev magustoit. Kreem oli brüleekreemi moodi, kuid samas polnud ka. Vahet pole, igal juhul maitses hästi ja sai hindeks viie.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar