kolmapäev, 3. veebruar 2021

Antoniuse restoranilt ootaks natuke rohkem ...

    

Antonius sai külastatud. Hotellipooles võttis külalisi vastu kena noorhärra, kes aitab riided kappi panna ja juhatab alla restorani. Restoran ise maitsekalt kujundatud ja täis kenasid noori daame, kes lahkesti meid lauda juhatasid ja Maitsva Tartu roogade osas kommetaare jagasid. Viisakas värk. Ka oli Antoniuse restoran esimene, kes meile sellel aastal peakoka tervituse jagas. Oli selline soolane ja maitsekas amps, mis pisut isu tõstis.





Ja isu oli vaja tõsta, sest eelroaks saabus välimuselt väga ahvatlev, kuid maitselt suhteliselt tagasihoidlik roog. Kuid kõigest ikka järgemööda ... eelroaks pakuti ahjusibulaid, mis olid seest tühjendatud ning täidetud portobello (seen) - sidrunikreemiga. Peale oli puistatud parmesani juustu ja täidetud sibulad olid asetatud kataifi padjale. Kohe esimesel sibula lõikamise üritusel selgus, et pealmine kiht on suhteliselt õhuke ja sees on palju kreemi. Siiski proovisin laialivalguva kreemi noaga tagasi sibulale lükata ja sinna krõbedaid kataifi helbeid ning parmesani lisada ja kui see õnnestus, siis kiiresti suhu pista. Imelik maitse oli, ja struktuur puudus sellel toidul täielikult. Kataifi ei suutnud teha sibulat ja kreemi tummisemaks ja suus oli tunne nagu sööks püreesuppi. Kahjuks oli see "püreesupp" ilma röstitud saiakuubikuteta.  Ka teine ja kolmas suutäis polnud paremad. Proovisin rohkem kataifi halbeid (mida tegelikult nimetatakse kataifi tainaks) lisada, kuid ei abi miskit ... ainus mis juhtus oli see, et helbed sai otsa ja viimased suutäied olid ikka täitsa  .... ei taha seda sõna kirjutada. Abikaasa jättis poole söömata, kuid mina pingutasin lõpuni. Jah. Oli huvitav, kuid suhteliselt ebameeldiv eelroog. Kui abikaasa rääkis kolmest, siis mina olin kriitiline ja panin kahe. Kui peab ennast sööma sundima, siis kõrgemat hinnet ei saa panna. 

Põhiroog oli jälle Järveotsa vutt ... täpselt nagu Vilde ja Vine´s. Tekkis huvitav võrdlusmoment. Antoniuses olid osad koostisosad sarnased - näiteks oli kastmeks samuti veinikaste ja lisatud oli ka juursellerikreemi, kuid erinevuseks olid kataifi helbed ja karamelliseeritud porgand, mille peal olid huvitavad majoneesitortsud. Väljanägemine oli vutiprael hea. Nagu ikka proovisin komplekteerida esimese suutäie, kuhu oli lisatud pisut kõiki komponente, et sellest maitsetebuketist aru saada. Hea oli. Maitsed sobisid teineteisega ning krõmps porgand ja vutiliha andsid toidule struktuuri juurde. Ka kataifi helbed sobisid hästi. Teise suutäiena võtsin vutiliha natuke rohkem ja kastsin selle vaid veinikastmesse. Panin suhu ... ja siis tuli meelde enne eelmise vuti söömist olnud kartused - linnuliha on tuim. Ja oligi suhteliselt kuiv ja tuim. Fileeritud oli õnneks see vutt sarnaselt Vilde ja Vine vutiga, kuid liha mahlasuselt ei andnud seda Vilde omaga võrreldagi. Enam ma seda viga ei teinud ja ülejäänud lihasuutäied võtsin koos juursellerikreemi, veinikastme ja kataifi helvestega. Siis polnud viga. Nojah, ehk kokk oligi nii ette näinud - vutti süüa ainult koos lisanditega. Uurisin pisut kataifi taigna kohta ka ... seda nimetatakse ka inglijuusteks, sest koosneb see tainas (või helbed, mis on tabavam nimetus) imepeenikestest krõbedatest kepikestest, mis moodustavad õhulise toidu (mõtlesin tükk aega kuidas seda nimetada, kuid ei mõelnud välja paremat sõna kui toidu). Seda tainast valmistatakse jahust.
Lõpuks hindamine. Ausalt. Kui poleks olnud eelnevalt seda mahlast ja maitsekat vutti Vilde ja Vines, siis oleks pannud viie miinuse, kuid nüüd ei saa üle nelja panna.

Magustoiduks oli ahjuõun,  mille peale oli põletatud besee ja kõrvale pandud käsitööjäätis ning arooniavaht. Viimane oli küll rohkem dekoratiivse otstarbega, sest kui seda suhu panna, siis on tunne nagu oleks õhku söönud ... väga nõrga maitsega väga kohev aine. Ahjuõun oli üllatuseks külm. Eelnevad kogemused ahjuõunast olid mul soojad. Ja dessertkahvliga oli seda õuna päris keeruline süüa ... ehk oleks pidanud lisama ka dessertnoa!? Maitse oli nagu ahjuõunal ... külmal ahjuõunal. Jäätis oli kõrvale hea ja mõned kultuurmustikad ka sobisid nii värvi kui maitse poolest. Kuid üllatust polnud ... või ikka oli, sellist maitseta vahtu, mis suhu pannes muutub eimillekski ... polnud ma enne söönud. Samas ei saa öelda, et magustoit oleks halb olnud ... käsitööjäätis oli väga hea. Kokku võib hindeks panna tugeva nelja. 

Homme uued muljed ... Chez Andre´ ootab meid õhtul. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar