teisipäev, 19. veebruar 2019

Kui veini ei joo, siis ei tasu restorani Fii minna

Teisipäeva õhtuti mängin tavaliselt F-Cupi bowlinguturniiril, kuid seekord veeretasin esmaspäeval oma bowlingupalli veeretamised ära. Kuna sain Paldiskist kiirsti Tartusse tagasi, tekkis vaba aeg. Loomulikult sisustasime selle Maitsva Tartu raames restorani Fii külastamisega. Kuna tegemist on igati peene restoraniga, siis panin kenasti ülikonna selga ja olime broneerigu põhjal õigeaegselt kohal. Ettekandja tundus olevat pisut nördinud, et me joogikaardi kohe tagasi saatsime ja ainult kannu vett tellisime. Alles hiljem sain aru, miks … Muide, see oli nüüd esimene koht, kus vee eest raha küsiti. Mitte palju, 1.50 kannutäis, kuid siiski esimene tasuline vesi.
 
Eeltoit andis end natuke oodata, kuid ega meil kiiret polnud. Laual olevate abivahenditega tutvudes leidsime mingi huvitava rullikese, mis tundus olevat kummist. Kui ettekandja tuli eelroaga, siis pärisin tasakesi järele, et milleks see rullike on mõeldud ja sain teada, et pearoa jaoks. Jätsime siis rullikese rahule ja keskendusime toidule. Eelroaks oli väga peene välimusega tilli, anžoovise, ürdikreemi ja kalamarja kattega kartulivorm. Ja lisaks heale välimusele maitses ka väga hästi. Selline pehme maitse. Parajalt väherammus ja isutekitav eelroog. Kõik komponendid sobisid omavahel ideaalselt. Tõsi, viimaste suutäiega läks maitse suus pisut soolaseks, kuid lonks vett lahjendas soola ja kõik oli jälle mõnus. Miski ei takistanud mind sellele toidule hindeks viis panna. Kogus oli ka selline, et jõudsime ära süüa, kuid rohkem poleks tahtnud.
 
Pearoaks oli Fii peakokk valmistanud hot dogi, mille sees oli glaseeritud põrsakõht. Pidin internetist järele uurima, mida glaseeritud tähendab ja leidsin, et see on mee, siirupi või mingi muu magusainega üleküpsetatud toit. Peale oli pandud ohtralt, isegi väga ohtralt, majoneesi, kus oli ehk natuke tšillit. Ning kaetud mitmete maitseroheliste taimedega. Nüüd saime teada, et laual olev rullike sisaldas kummikindaid, sest peakoka arvates maitseb toit kõige paremini kätega süües. Mul tuli kohe India meelde … Mina eelistasin kinnastele nuga-kahvlit, kuid abikaasa proovis ikka kindad ka ära. Tõsi, pärast esimest suutäit läks ka tema noa-kahvli peale üle. Söömise juures soovitan paberi hot dogi alt ära võtta, sest muidu võib juhtuda, et leiate hamba vahelt pärast paberitükke.
Olgu, pajatasin pikalt välimusest ja söömisrituaalidest, nüüd on aeg minna maitse juurde. Alustan kohe sellest, et ei maitsenud. Põhjus oli väga lihtne - saia sees olev põrsakõhuriba oli väga rasvane, magusus ja sai tõi rasvasuse eriti esile ning kui sinna juurde lisada suur hulk majoneesi, mis samuti oli rammus, siis kokku tuli nii palju rasvaineid, et isegi minu lihasööja maitsemeel ütles siinkohal üles. Proovisin juua vett rohkelt peale, kuid pärast hot dogi lõpetamist pidin ikka minema välja värsket õhku hingama. Hapnik aitab kergest iiveldusest üle saada. Ainus, mis selle toidu juures positiivseks võis lugeda, oli maitserohelise garneering. See oli tõesti maitsev … võttes seda eraldi, ilma muude komponentideta. Kahjuks ei suutnud maitseroheline vähendada rasva võimu.
Kui ettekandja tuli küsima, kuidas maitses, vastasin nii nagu arvasin, et liiga rasvane. Ja kujutate ette, selle peale ütles ta: "Fii Rislinguga oleks see toit paremini maitsenud". Come on !!! Ei tahtnud eesti ega vene keeles vanduma hakata, kuid see oli suisa süüdistus või nõudmine, et miks me veini ei võtnud. Ma siis mainisin, et kahjuks ma ei tarbi alkoholi. Seega … kui veini ei joo, siis pole Fii´sse Maitsva Tartu menüü toite mõtet sööma minna.   … Seda, et minu jaoks pole hot dogil peene restorani menüüs kohta, pole vist enam mõtet lisadagi. See toit sai minult kahe. Ning tänu sellele, et soovitati tungivalt alkoholi toidu juurde tellima, sai teeninduse hinnet ka langetatud.
 
Lõpuks magustoidust. Šokolaadi-mandlikook koos ebaküdooniaga, mille all oli šokolaadimuld ja peal jäätis mõnusalt hapu kirsikreemiga oli just see, mida peale sellist rasvast toitu hing himustas. Ehk oleks võinud isegi rohkem haput olla. Proovisin veekannust sidrunit välja koukida, kuid kahjuks ebaõnnestunult. Magustoidule võis hindeks viis küll panna.
 
Kui nüüd kokkuvõtteks midagi kirjutada, siis … tuli meelde, et eelmisel aastal oli Fii´s hamburger, mis mulle siis ei maitsenud, sellel aastal hot dog, mis kohe üldse ei maitsenud. Pean tõsiselt kaaluma, kas ma järgmisel aastal tahan Fii´sse Maitsva Tartu toite sööma minna. Või kas ma üldse soovin sinna enam minna. Eelroog ja magustoit kahjuks ei suutnud seda ebameeldivat tunnet, mis järgnes hot dogi söömisele, korvata. Ning alkoholi ma selleks, et rasvast toitu alla loputada, küll tarbima ei hakka.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar