esmaspäev, 26. veebruar 2018

Maitsev Tartu kokkuvõte 2018

#maitsevtartu

Jätku leiba !
Kõik neliteist kohta on käidud. Ei kahetse. Lisaks mõnusatele söömaaegadele saime koos abikaasaga pisut igapäevarutiinist välja ja üheskoos arutada toidukohtade pakkumiste sisu üle. Kõige meeldejäävamad, üllatavamad ja maitsvamad toidud olid minu hinnangul:

Eelroad:
  • Meat Market - Küülikumaksasalat
  • Polpo - Pastinaak, sammal/ marineeritud sinepiseemned/ kuusevõrse
  • Gustav Gastro Cafe - Lõhe 57 °C võis hautatud musta riisi, peedikreemi ja meremarjaga

Põhiroad:
  • Dorpat - Köömne marinaadis lambafilee naerise ja porgandiga, kivipuravikukastme ja jõhvikatolmuga
  • Chez André - Sous Vide Brisket, ahjukreemine tuhel kartuli-brandande, karamelline hapukapsas, õhitud tatar, siidjas lillkapsakreem, õunakreem ja porruõli, punapeedi-šalott, kurk, leiva-demi glace
  • Polpo - Siiafilee,  spargel/ sidrunimajonees/ lehtkapsas
  • JOP Antonius - Heinasuitsunotsu (Rautsi talu röstitud porgand, lõssikaste, pastinaagikreem)
Magustoidud:
  • Chez André - Elegantne šokolaad täidetud suumagusa ahjus küpsetatud leivavormi, šokolaadi-Bavaroise’, maasikamaitselise käsitöö-kuumõlle-coulise’i,  sous vide sidrunkooriku ja šokolaadikristallidega
  • Polpo - Šokolaadi tiramisu, biskviit/ amaretto mascarpone/ roheline tee
  • Antonius - Karamellivaht
  • JOP Antonius - Lepapuu-panna cotta (vaarikatolm, astelpajujäätis)
Allpooltoodud tabelis leiate minu hinnang Maitsva Tartu toidukohtade pakkumistele. Kui klikite toidukoha nimetusel, siis liigute otse minu arvamusloole selle toidukoha pakutu kohta.
Toidukoht eelroog põhiroog magustoit KESKMINE
Polpo 5 5 5 5,00
JOP Antonius 5 5 5 5,00
Czez Andre 4 5 5 4,67
Vilde ja Vine 5 5 4 4,67
Gustav 5 5 4 4,67
Meat Market 5 4 4 4,33
Antonius 3 4 5 4,00
Truffe 4 4 4 4,00
Fii 4 3 5 4,00
Pierre 3 4 5 4,00
Dorpat 3 5 2 3,33
UmbRoht 3 4 3 3,33
Ülikooli kohvik 4 2 3 3,00
Spargel 2 3 3 2,67
KESKMINE 3,93 4,14 4,07 4,05

Mis kokkuvõtteks öelda? Meeldiv oli. Kui mõned erandid välja arvata, siis oli maitseelamused suurepärased. Oli meeldiv näha, et peakokad olid hingega oma tööd teinud ning tulemused olid nauditavad. Loomulikult tuleb kiita ka Maitsva Tartu idee autorit, sest just selline kampaania annab kokkadele võimaluse pingutada ja külastajatele põhjuse einestamas käia. Oma värvi andis üritusele juurde Eesti 100. sünnipäev.
 
Aitäh kõigile

!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar