laupäev, 10. veebruar 2018

Lihtne ja hea Truffe

 
Foto lehelt Maitsev Tartu
Truffe eelroog oli must heeringas, hapukoor, leivatolm, mikrovõrsed. Heeringas maitses nagu hea hästi valmistatud soolatud heeringas. Leivapuru heeringa peal tasakaalustas heeringa tugevat maitset ja kurgid ning hapukoor on traditsioonilised lisandid heeringale. Mina oleks lisanud sellele toidule veel muna, siis oleks täitsa traditsiooniline. Kokkuvõtteks oli roog hea, kuid ei midagi erilist. Arvestades asjaoluga, et tulin otsima maitseelamust, siis maitses, aga elamust ei saanud. Neli punkti on sellele toidule väga õiglane hinnang. Esimene kord unustasin enne söömist foto jäädvustamata ja pean kasutama blogis fotot Maitsva Tartu kodulehelt. Aga kinnitan, et toit minu taldrikul nägi välja samamoodi.
 
Põhiroaks oli rohumaa veise põsk, kollane peet, veiseleem. Kui ma seda lugesin, siis meenus eelmine lihaveise põsk, mida ma Tallinnas sõin. Põseliha valmistamine on väga raske, sest saada liha pehmeks kuid mitte lasta pudruks on selle tüki juures keeruline. Truffe kokal see õnnestus. Liha oli mõnus pehme ja parajalt kiuline. Punapeedi kreem, mis oli liha all ja kollase peedi lõigud liha kõrval maitsesid koos lihaga hästi. Lihaleem oli samuti maitsekas. Kokkuvõttes hea toit aga ehk midagi jäi puudu ... sellist "oikuihea" tunnet ei tekkinud. Hindeks neli pluss.
 
Magustoit šokolaadibiskviit, vaniljekreem, marjageel. See serveerimine erines küll oluliselt Maitsva Tartu kodulehel olevast. Kusjuures reklaamfotol oli marju rohkem ja lisaks veel mingeid puuvilju. Mitte et mul kõht täis poleks saanud. Oh ei, koguse poolest oli kõiki roogasid rikkalikult, kuid nagu ka eelmistel roogadel - miskit jäi puudus. Ehk just need mõned marjad ja puuviljad, mis meile vähem serveeriti. Seega sai ka magustoit minult neli punkti.
 
Kokkuvõttes lihtne ja hea lõunasöök. Aga midagi erilist selles polnud. Kõigil toitudel oleks nagu midagi maitsekat ja üllatavat puudu, mis oleks andnud toidule viimase lihvi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar