pühapäev, 11. veebruar 2018

Kohvik JOP Antoniusele pole midagi ette heita

 
Täna sõin lõunat koos poja ja abikaasaga kohvikus JOP Antoniuses. Kui välja arvata ülerahvastatus, siis polnud kohvikule midagi ette heita. Enne eelrooga toodi ka lusikaampsud kalaga, mis maitsesid hästi. Eelroaks oli aga siiakala ... mul tuli kohe meelde "Siin me oleme" film. Täpsemalt oli nimetuseks Soolasiia-smørrebrød (nõrutatud hapukoor, sibul, munakollasekreem, Muhu leib). Munakollasekreem maitses nagu minu ema tehtud täidetud munade täidis ja sobis väga hästi maheda siiakala juurde. Kui vaadata fotot, siis tundub ports väike, kuid süües oli just paras eelroaks. Kui kõik maitsed kokku panna siis oli roog täiuslik - just nagu üks isutekitaja olema peaks. Eelroale viis punkti ja seda eriti tänu siiakalale, mis on tõesti hea.
 
Põhiroog heinasuitsunotsu (Rautsi talu röstitud porgand, lõssikaste, pastinaagikreem). Lihatükk oli seljafileest ja seetõttu täiesti taine. Heinasuitsu maitset oli täitsa tunda. Mäletan Madagaskarit, kus kõik toidud valmistati spetsiaalset heina põletades, just selline põletatud heina maitse oli ka seal toitudel ja ka inimeste riietel. Igal juhul oli liha hõrk ja maitsev. Just parajalt küps, kuid mitte liiga kuiv. Kaste, porgandid ja pastinaagikreem sobisid lihaga. Maitseroheline andis hea välimuse ja maitse. No pole midagi ette heita, ikka viis punkti. Väga maitsev oli ka soe leib peedivõiga ja ürdivõiga, mida sinna juurde pakuti.
 
Magustoiduks oli Lepapuu-panna cotta (vaarikatolm, astelpajujäätis). Kui lauale toodi, siis arvasin, et panni ümbritsev puupuru on ka söödav, kuid kahjuks oli see ainult lepapuu puru millega oli panna cottat valmistatud. Aga sisu oli hea. Pannakota peale oli pandud puru ja astelpajujäätist. Vaarikatolm ja kaunistuseks kasutatud maitsetaim andsid magustoidule mõnusalt hapuka meki. Kokkuvõtteks ka sellele toidule viis punkti. Esimene toidukoht, kes sai minult maksimumpunktid. Tubli.
 
Nüüd on ekvaator ületatud ehk seitse kohta külastatud. Järgmine nädal proovin veel kolm kohta ära käia ja siis jääb kuu lõppu neli. 24.veebruar peaks valima pidulikuma koha - ikkagi vabariigi100 sünnipäev.
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar